Mutfakta tekniklere pek hakim değilseniz et mantolama gibi bazı terimler pek çoğumuz gibi size de yabancı gelebilir. Hatta daha önce rastlamadığımız bazı terimleri son yılların sevilen yarışma programı MasterChef sayesinde sıklıkla duymaya başladık. İşte onlardan biri olan et mantolama da bunlardan biri. Peki, et mantolama nedir, nasıl yapılır? İşte, et mantolama tarifi ve teknikleri…
#Et MantolamaTelevizyonlardaki yemek programlarında profesyonel şeflerin kullandıkları terimler ve yemekleri hazırlarken yaptıkları işlemler, izleyicilerin merakına neden oluyor. Bu terimler arasında son olarak mantolama öne çıktı. Peki mantolama nedir, yemekte mantolama nasıl yapılır?
#MantolamaLezzetli bir et yemeği için etin kaynağı, hayvanın yaşı ve sağlık durumu gibi faktörler elbette çok önemli ancak sonucu asıl belirleyen şey hazırlama ve pişirme oluyor. Doğru hazırlıkla ve uygun pişirme yöntemlerini seçerek, en zor parçalara bile lezzet katabilirsiniz. Elbette bu durum bonfile, antrikot gibi daha kaliteli parçalar için de geçerli. Peki bonfile nasıl pişirilir? Et nasıl mühürlenir, mantolama nasıl yapılır? Orta pişmiş et kaç dakika pişirilmelidir? Tüm bu soruların cevapları içeriğimizde...
#Bonfile Nasıl PişirilirBinalarda enerji kullanımı ve yakıt tasarrufu mevzuatına göre merkezi sistemle ısınan binalarda daire içi ısıların 15 derecenin altına düşürülmemesi gerekiyor. Yöneticinizin aksi bir uygulaması Kat Mülkiyeti Kanunu’na aykırılık oluşturuyor. Kat malikleri kurulunca alınan, bağımsız bölümlerde ısının 15 derecenin altında tutulmasına ilişkin bir karar varsa ve siz üşüyorsanız bu kararın iptali için sulh hukuk mahkemesine başvurabilirsiniz. Merkezi ısıtma siteminden çıkıp bağımsız bölümünüzü ferdi olarak ısıtmanız ise yasal olarak mümkün değil.
#Oya Armutçu