Et Fiyatı haberleri sayfasında Et Fiyatı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3325 Et Fiyatı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda 75 lira civarında olan kıymanın kilosu 200, kuşbaşının kilogramı ise 250 liranın üzerini gördü. Sadece yılbaşından bugüne, 3 ayda fiyatı yüzde 35 civarında artan et, 2 yılda alması gereken zammı, 2 ayda almış oldu. Kimileri bu fiyat artışını ‘deprem etkisi’ olarak yorumlasa da sektör temsilcileri bunun doğru olmadığı ve ramazan öncesi fırsatçılık yapılmaya çalışıldığı konusunda hemfikir. Hükümet ise düğmeye bastı. Her ne kadar eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 3 yıl önce bir yayında, Türkiye’de et ithalatının bittiğini, yerli üretime ağırlık verileceğini söylemiş olsa da fiyatları düşürmek için yine aynı taktik denenecek: Avrupa ve Güney Amerika’dan canlı hayvan ve karkas et ithal edilecek. Peki, tek çaremiz ithalat mı?
#DepremENFLASYONLA mücadele için hükümet yeni bir adım daha atıyor. Büyükbaş hayvancılıkta maliyetin yüzde 55-58’ini oluşturan yemde gümrük vergileri yarı yarıya düşürülecek. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, konuyla ilgili kararın Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldığını söyledi. Türkiye’nin yem ürünleri ve yemde üstünlükleri olan bir ülke olmadığını ifade eden Zeybekci, “Yem veya yem bitkileri ithalatında bir müdahalemiz oldu. Bunun et fiyatlarına yansımasını bekliyoruz. Bakanlar Kurulu’nda imzaların tamamlanmasını bekliyoruz. Gümrük vergileri yarı yarıya indirildi. Yüzde 13’ten yüzde 6’ya inecek. Böylece basit bir hesapla gümrük vergilerinde yüzde 6-6.5’luk bir indirim yaptığınız zaman bunun yüzde 58’lik kısmı yüzde 2-3 oranında et fiyatlarına etkisi olacağı görülüyor” dedi. Zeybekci, kararın bayramdan sonra yürürlüğe gireceğini söyledi.
#Et FiyatıEkonomi Bakanlığı’nın canlı hayvan ve kırmızı ette gümrük vergilerini indirmesi her kesimi farklı etkileyecek. Vatandaşın daha ucuza et yemesinin yolu açılacak ancak kalıcı çözüm için yerli üreticinin küstürülmemesi, yerli üretimin devamının sağlanması gerekiyor.
#GazetehaberleriGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, et fiyatlarında hiç gereği yokken birkaç lira artış olduğunu belirterek, "Ortada spekülatörler var. Fiyatı yükseltmek için piyasadaki 500 veya bin hayvanı yüksek fiyattan topluyor, fiyatı yükselttikten sonra kendi 10 bin hayvanını piyasaya sürüyor uyanık adam... Bunların maliye açısından canlarını yakacağız." dedi.
#Et FiyatıAmerikan usulü et restoranları "steak house"lar başta olmak üzere lüks et restoranlarına talep her geçen gün artarken, bu restoranların aşçıları, fiyatlarındaki artışla gündeme oturan etin en iyi kısımlarını kasapların yeterince değerlendiremediğini öne sürdü.
#EtFahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını ağırlaştıran torba yasa teklifi Meclis Sanayi, Ticaret ve Bilgi Teknolojileri Komisyonu’ndan geçti. Teklif ile satıcıların satış sonrası hizmetlerine de yeni kurallar getiriliyor. Buna göre, yetkili servislerde malları gereken sürede teslim etmeyenlere her ürün için 2 bin 250 lira para cezası uygulanacak. Satış sonrası hizmet yeterlilik belgesi almayan firmalar ise 1 milyon 115 bin lira ceza ödeyecek. Asgari servis sayısı şartını sağlamayan şirketlere de her servis için 124 bin lira ceza kesilmesi teklifte yer alıyor.
#Fahiş FiyatTİCARET Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bütün ve parça dahil tavuk eti ihracatı, 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırıldı.
#TİCARET Bakanlığıİstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Başkanı Faruk Güzeldere, Ramazan ayı boyunca bazı et ürünlerinde fiyat sabitleme kararı aldıklarını açıkladı. Güzeldere, Ramazan'da kırmızı etin avantajlı fiyatlarla ulaştırılmasının amaçlandığını belirterek "Aynı zamanda spekülatif artışların bu hamlelerle bertaraf edilmesini bekliyoruz" dedi.
#RamazanGeçtiğimiz yıl bu zamanlarda 75 lira civarında olan kıymanın kilosu 200, kuşbaşının kilogramı ise 250 liranın üzerini gördü. Sadece yılbaşından bugüne, 3 ayda fiyatı yüzde 35 civarında artan et, 2 yılda alması gereken zammı, 2 ayda almış oldu. Kimileri bu fiyat artışını ‘deprem etkisi’ olarak yorumlasa da sektör temsilcileri bunun doğru olmadığı ve ramazan öncesi fırsatçılık yapılmaya çalışıldığı konusunda hemfikir. Hükümet ise düğmeye bastı. Her ne kadar eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 3 yıl önce bir yayında, Türkiye’de et ithalatının bittiğini, yerli üretime ağırlık verileceğini söylemiş olsa da fiyatları düşürmek için yine aynı taktik denenecek: Avrupa ve Güney Amerika’dan canlı hayvan ve karkas et ithal edilecek. Peki, tek çaremiz ithalat mı?
#Deprem22 yıl TV gazeteciliği yaptım. Son 3 yıldır da gazetede, piyasadaki örneklerin tersine TV’den gazeteye transfer olarak, gazetecilik yapıyorum. Bu sebeple, Türkiye’nin gündemini bir hayli meşgul eden ‘Annesi karne hediyesi et aldı’ TV haberi üzerine bir iki kelam etmeye hakkım var sanırım. Haber, etik ve ahlaki açıdan sorunlu. Muhabir, çocuğa resmen ‘Annem bana karne hediyesi et aldı’ repliğini öğretiyor. Bir kere değil ta ki en iyi şekilde söyleyene kadar tekrarlatıyor performansı. Manipülasyonu da bir başka TV muhabiri ortaya çıkarıyor. Yani neresinden tutarsanız tutun habercilik adına rezalet. Akademisyenlerle, ‘Karne hediyesi et’ haberinin yanlışlarını masaya yatırdık.
#Fatmanur BoyluDardanel’in kurucusu Niyazi Önen, oğluyla birlikte balık tüketimini artırmak için reklamlara çıktı. Aralarında dikkat çeken bir boy farkı olan baba oğul, ‘tonla büyüyen’ kuşak vurgusunu yaparak ton balığı tüketimini arttırmayı hedefliyor. Malta, Libya gibi ülkelerde Türkiye’den çok daha fazla ton balığı tüketildiğini söyleyen Niyazi Önen, “125 gram olan ton balığı tüketimini 1 kilograma çıkarmak istiyoruz” diyor. Mehmet Önen ise “Seyşeller ve Fildişi sahillerinden yılda 25 bin ton balık alıp, işliyoruz” diye konuştu.
#GazetehaberiTürkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, "Ramazanda ete zam yapılmayacak çünkü fiyatlar sabitlendi. Spekülatörlük yapmasınlar, etimiz de çok tavuğumuz da. Vatandaşımız kasaba girmekten korkmasın, ramazanda kırmızı et yesin" açıklamasında bulundu.
#KasapCHP Sözcüsü Faik Öztrak, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yazar Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmesini eleştirerek, “Milletimizi kışkırtacak, bölecek bir girişimde bulundu. Bu zat yaptığının sorumluluğunu alıp görevinden istifa etmelidir” dedi. Öztrak, Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası özetle şunları söyledi:
#GazetehaberleriEt fiyatları bir türlü istenilen seviyeye çekilemiyor. Kurların yüksek olması, çiftçinin girdi maliyetlerinin artması, turist sayılarının artması et fiyatlarındaki düşüşün önündeki engel olarak görülüyor. Sektör temsilcileri ise yerli üreticinin desteklenerek, yeni dönemde tarım ve hayvancılıkta da ‘dönüşüm’ yapılması gerektiğini söylüyor.
#HayvancılıkAydın ve Kars’tan sonra ‘Tarım Zirvesi’nin son durağı Antalya oldu. DenizBank ve Hürriyet işbirliği ile gerçekleştiren zirveye Antalya Büyükşehir Belediyesi de destek verdi. Zirvede düzenlene panelde ise tarımdaki sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, tarımda başarının yakalanabilmesi için ‘tarımda devrim yapılması gerektiğine’ dikkat çekti.
#Aydın