ESET haberleri sayfasında ESET hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 604 ESET haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
ESET, 1992 yılında iki özel şirketin birleşmesiyle kurulan Slovakya merkezli BT güvenlik şirketidir.2008, 2009 ve 2010 yıllarında en başarılı Slovak şirketi ödülünü kazanmıştır. ESET'in San Diego, Kaliforniya, Wexford, İrlanda; Londra, Birleşik Krallık; Bournemouth, Birleşik Krallık; Bristol, Birleşik Krallık; Buenos Aires, Arjantin; Prag, Çek Cumhuriyeti ve Polonya'da kendi şubeleri bulunmakla birlikte dünya genelinde 100'ün üzerinde distribütörü vardır.
Siber suçlular hedefine ulaşabilmek için her fırsatı değerlendirmeye çalışıyor. Dolandırıcılar, gündemi ve hedef kitlenin beklentilerini yakından takip ederek tuzağına düşürebileceği kurbanlarının ilgisini çekebilecek konuları araştırıyorlar. Siber güvenlik şirketi ESET, son günlerde üniversite eğitim döneminin başlaması nedeniyle, iş ve burs arayan gençlerin daha çok hedef alındığını açıkladı.
#ESETKüresel sigorta şirketi Hiscox, yayınladığı yeni rapor ile büyük bir tehlikeye dikkat çekti. Raporda yer alan veriler Avrupa ve Amerika'daki birçok kuruluşun, yaşadıkları güvenlik ihlalleri nedeniyle iflasın eşiğine geldiğini ortaya koyuyor. Siber güvenlik alanında nereye yatırım yapacağını bilmek her zamankinden çok daha önemli.
#GüvenlikYapılan araştırmalar sosyal medya araçlarının kullanımının her yaş grubunda arttığını gösteriyor. Dijital ortamlarda yasal olmayan yolları kullanarak para kazanan siber suçlular da gelişmeleri yakından izliyorlar. ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban yaşanan bu yoğun dijitalleşmenin siber suçlular tarafından da takip edildiğini belirterek kullanıcılara önerilerde bulundu.
#GüvenlikAndroid ve iOS işletim sistemlerindeki gelişmeler ile birlikte telefonlar arama ve metin özelliklerinin çok ötesinde özellikler kazanarak dizüstü bilgisayarlara ve pc'lerin görevlerini yapabilen taşınabilir akıllı cihazlara dönüştüler. Telefonlarımızı fotoğraf çekmek, e-posta göndermek ve almak, sosyal medya platformları aracılığıyla iletişim kurmak, cüzdanlar ve bankacılık uygulamaları için kullanıyoruz.
#Eset2021 siber suçluların şu ana kadar en çok gelir elde ettikleri yıllardan biri oldu. Geride bıraktığımız yılın sadece ilk yarısında yaklaşık 19 milyar kayıt ifşa edildi. Yeni yıla başlarken, dijital hayatımızı da gözden geçirmemiz, yeni kararlar almamız gerekiyor. Uzmanlar, yeni bir yıla başlarken siber güvenlikle ilgili değiştirilmesi gereken 10 alışkanlığı belirledi.
#EsetYılbaşı tatili için ofisten ayrılırken, bekleme konumunda olan cihazları da kapatmayı unutmayın. Bu sayede hem tasarruf eder hem de doğaya katkıda bulunursunuz. Siber güvenlik şirketi ESET, herkesin çevreye duyarlı olması gerektiğini hatırlatarak önerilerde bulundu.
#ESETSiber güvenliği hayatımızın bir parçası haline getirebildik mi? Pandemi süreci ile birlikte evden çalışma ve hibrit çalışma modelleri gelişti. Peki bu yeni çalışma modelleri siber güvenliği nasıl etkiledi? ESET Türkiye Satış Müdürü Asım Akbal, Hürriyet'e önemli açıklamalarda bulundu, ESET'in yeni güvenlik yazılımlarını anlattı.
#Sponsorlu İçerikSiber güvenliği hayatımızın bir parçası haline getirebildik mi? Pandemi süreci ile birlikte evden çalışma ve hibrit çalışma modelleri gelişti. Peki bu yeni çalışma modelleri siber güvenliği nasıl etkiledi? ESET Türkiye Satış Müdürü Asım Akbal, Hürriyet'e önemli açıklamalarda bulundu, ESET'in yeni güvenlik yazılımlarını anlattı. (Sponsorlu İçerik)
#ESETDijital dönüşüm, belki birçok kuruluşun hayatını kurtardı ama yanlış bulut yapılandırmaları önemli güvenlik sorunlarına yol açtı. IBM’in 2020 yılı raporuna göre, 2019 yılında ihlal edildiği rapor edilen 8,5 milyar kaydın yüzde 85’i yanlış yapılandırılmış bulut sunucularına ve sistemlere dayanıyor. ESET'in siber güvenlik uzmanları, bulut yapılandırmasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini inceleyerek önerilerini paylaştı.
#EsetFacebook gibi sosyal medya uygulamaları hakkımızda oldukça fazla veri topluyor. Bu verilerin bazıları (hangi gruplara üye olduğunuz, kimleri aradığınız, Messenger ile paylaştığınız şeyler gibi) sosyal çevremiz ile ilgili daha iyi tavsiyeler ve eşleştirmeler sağlayabilmeleri için toplanıyor. Fakat bunun dışında da toplanan ve çok mantıklı olmayan yığınla veri var. IP adresiniz, hangi reklamlara tıkladığınız, internette gezinmek için hangi tarayıcıyı kullandığınız, bir siteyi ne kadar ziyaret ettiğiniz, ekran boyutunuz, konumunuz, kullandığınız cihaz gibi veriler ya Facebook’un kendisi veya Facebook’un iş ortakları tarafından toplanıyor.
#Can ErginkurbanPandemi süreci iş ve gündelik hayatımızı kalıcı olarak değiştiriyor. Haftanın belli günlerinde ofisten belli günlerinde uzaktan çalışmaya dayanan hibrit çalışma modeli benimsenirken, kurumların siber güvenlik anlayışı da bu yaklaşımla birlikte değişiyor.
#EsetBir siber suçlunun çöplerinizi karıştırdıktan sonra neler yapabileceğini düşündünüz mü? Milyonlarca insan her gün hassas bilgilerini dikkatsizce bir kenara atıyor ve suçlular bu bilgi hazinesiyle neler yapabileceklerini iyi biliyorlar. Siber güvenlik uzmanları, online alışverişin yükseldiği bu dönemde kişisel bilgilerin korunmasına farklı bir açıdan yaklaştı.
#EsetSiber suçlular hedefine ulaşabilmek için her fırsatı değerlendirmeye çalışıyor. Dolandırıcılar, gündemi ve hedef kitlenin beklentilerini yakından takip ederek tuzağına düşürebileceği kurbanlarının ilgisini çekebilecek konuları araştırıyorlar. Siber güvenlik şirketi ESET, son günlerde üniversite eğitim döneminin başlaması nedeniyle, iş ve burs arayan gençlerin daha çok hedef alındığını açıkladı.
#ESETRobot süpürgeler yıldızlı günlerini yaşıyor. Özellikle pandemiyle birlikte yakalanan ivme pazarın 3 milyon adetleri aşmasına neden oldu. 50’den fazla marka pazarda rekabet ediyor. Teknoloji yarışı yaşanan robot süpürgelerde ise asıl konuşulan birer ev ajanı olup olmadıkları... 2022’de Amerika’da yaşanan bir olay ‘Robot süpürge evlerdeki kişisel görüntüleri dışarı veriyor mu’ sorusunu gündeme getirdi. Biz de işin perde arkasını uzmanına sorduk...
#Robot SüpürgeTürkiye tek yumruk deprem felaketinin yaşandığı bölgeye ilaç olmaya çalışırken, her afette iyi niyetli vatandaşın yardımlarına musallat olan vicdan hırsızları yine işbaşındaydı. Sosyal medya ve belli linkler üzerinden bölgeye destek ulaştırmak isteyen vatandaşlar dolandırılıyor. Uzmanlar internet adreslerindeki uzantılara özellikle dikkat edilmesi gerektiğini söylerken BTK, “Bu siteleri hemen kapatıyoruz” dedi. Öte yandan dolandırıcılığı önlemek için e-Devlet kapısında iki yeni hizmet başlatıldı. Kan bağışları ve kredi kartı ile yardımlar e-Devlet üzerinden yapılabilecek.
#Bağış SahtekarlarPalmira Antik Kenti Suriye'nin önemli turistlik merkezlerinden biridir. Sizler için Palmira Antik Kenti hakkında bilgi, tarihi, nerededir, nasıl gidilir, efsanesi var mı gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.
#PalmiraHacker saldırılarından Microsoft Office programları da nasibini alıyor. Kullanıcıların ruhu duymuyor, cihazlar siber saldırılarda zombi olarak kullanılıyor. Peki kullanıcılar kendini nasıl koruyabilir?
#Siber GüvenlikKüresel sigorta şirketi Hiscox, yayınladığı yeni rapor ile büyük bir tehlikeye dikkat çekti. Raporda yer alan veriler Avrupa ve Amerika'daki birçok kuruluşun, yaşadıkları güvenlik ihlalleri nedeniyle iflasın eşiğine geldiğini ortaya koyuyor. Siber güvenlik alanında nereye yatırım yapacağını bilmek her zamankinden çok daha önemli.
#GüvenlikYapılan araştırmalar sosyal medya araçlarının kullanımının her yaş grubunda arttığını gösteriyor. Dijital ortamlarda yasal olmayan yolları kullanarak para kazanan siber suçlular da gelişmeleri yakından izliyorlar. ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban yaşanan bu yoğun dijitalleşmenin siber suçlular tarafından da takip edildiğini belirterek kullanıcılara önerilerde bulundu.
#GüvenlikGoogle Play Store’daki farklı uygulamalar üzerinden yayılan tehlike, cihazları tehdit etmeye başladı. Daha önce 20 bankayı taklit ederek saldırı gerçekleştiren siber korsanlar şimdi de kullanıcıları hedef alıyor. Peki kullanıcıları hangi tehlikeler bekliyor? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#TeknolojiRusya ve Ukrayna arasında patlak veren savaş tüm şiddetiyle sürüyor. Cephede yaşanan çatışmalar bir yana ekonomik düzlemde Rusya, uygulanan yaptırımlarla savaştan vazgeçirilmeye çalışılıyor. Bilişim uzmanları ise siber savaş konusunda kişi ve kurumları uyarmaya devam ediyor. Oldukça ciddi sonuçları olabilen Rusya kaynaklı hacker’lık faaliyetleri sizi de tehlikeye atabilir… Peki ama nasıl?
#RUSYARusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş sadece cephede değil başka alanlarda da yürütülüyor. İki taraf da karşılıklı olarak birbirlerini siber korsanlıkla suçlarken savaştan önce Avrupa’da büyük bir kaosa yol açan hack’lenmenin Rusya tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.
#RUSYASiber saldırılar tüm dünyada hız kazandı. Özellikle büyük siteler birbiri ardına saldırganların hedefi oluyor. Bunun en son örneği dünyanın en fazla kullanıcı sayısına sahip internet tarayıcısı Google Chrome oldu. Peki Chrome’da nasıl bir açık oluştu da saldırı gerçekleşti? Tarayıcıya yapılan siber saldırı kullanıcıları nasıl etkiliyor? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı…
#Siber SaldırıRusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırılar bugün de devam ederken, siber saldırılar da gündem oldu. Çarşamba günü erken saatlerde, haftalardır ülkeyi hedef alan yeni bir DDoS saldırısı dalgasında bir dizi Ukraynalı web sitesi çevrimdışı duruma getirilmişti. Rusya'nın siber saldırıları devam eder mi, dünyaya yayılır mı? Detayları derledik...
#Siber SaldırıPandeminin de etkisiyle ilişkiler flört uygulamaları üzerine taşındı. Geçtiğimiz günlerde bir platformda yayınlanan belgesel diziyle işin korkunç boyutu da yeniden gözler önüne serildi: Flört dolandırıcılığı... Peki flört uygulamaları nasıl güvenli kullanılır, dolandırıcılığa karşı neler yapılır... Uzmanlar Hurriyet.com.tr için yanıtladı.
#Flört UygulamasıAndroid ve iOS işletim sistemlerindeki gelişmeler ile birlikte telefonlar arama ve metin özelliklerinin çok ötesinde özellikler kazanarak dizüstü bilgisayarlara ve pc'lerin görevlerini yapabilen taşınabilir akıllı cihazlara dönüştüler. Telefonlarımızı fotoğraf çekmek, e-posta göndermek ve almak, sosyal medya platformları aracılığıyla iletişim kurmak, cüzdanlar ve bankacılık uygulamaları için kullanıyoruz.
#EsetBir genç kızın 'Deepfake' yöntemiyle tehdit edilmesi, teknolojinin kötüye kullanımında ne kadar ciddi sonuçlar doğurabileceğini tekrar gözler önüne serdi. Uzmanlar daha önceden de birçok insanı mağdur eden bu teknolojiyi Hurriyet.com.tr'ye yorumladı.
#DeepfakeCumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi geçtiğimiz günlerde sosyal medya kanalları üzerinden en çok kullanılan dolandırıcılık yöntemlerini paylaştı. İşte aralarında kredi tuzağı, kripto varlık yatırım dolandırıcılığı, sahte kurum hesapları, sahte arkadaş dolandırıcılığı, ödül dolandırıcılığı, ücretli üyelik dolandırıcılığı, sahte sosyal medya e-postaları ve düşük fiyatlı satış dolandırıcılığının da yer aldığı tuzaklardan kurtulma yöntemleri...
#Sosyal Medya2021 siber suçluların şu ana kadar en çok gelir elde ettikleri yıllardan biri oldu. Geride bıraktığımız yılın sadece ilk yarısında yaklaşık 19 milyar kayıt ifşa edildi. Yeni yıla başlarken, dijital hayatımızı da gözden geçirmemiz, yeni kararlar almamız gerekiyor. Uzmanlar, yeni bir yıla başlarken siber güvenlikle ilgili değiştirilmesi gereken 10 alışkanlığı belirledi.
#EsetOnline hesaplarınızın güvenliğini artırmak için en basit ve en etkili yöntemlerden biri olan 2FA (İki faktörlü kimlik doğrulama) hakkında bilmeniz gereken her şeyi basitçe aşağıda anlatmaya çalıştık. Bu yazı içerisindeki her bilgi işinize yaramayabilir fakat 2FA kullanımı ile ilgili bölümleri özellikle okumanız ve uygulamanız hesaplarınızın güvenliği için hayati önem taşıyor.
#Can ErginkurbanYılbaşı tatili için ofisten ayrılırken, bekleme konumunda olan cihazları da kapatmayı unutmayın. Bu sayede hem tasarruf eder hem de doğaya katkıda bulunursunuz. Siber güvenlik şirketi ESET, herkesin çevreye duyarlı olması gerektiğini hatırlatarak önerilerde bulundu.
#ESETTamamen hayal ürünü olarak oluşturulan, bir başka hesabı taklit eden geçerliliği olmayan hesaplar olarak hayatımıza yer edinen fake hesaplar, dolandırıcılık açısından büyüyen bir sorun haline döndü. Birçok kişinin fake hesabı yakınlarını da tehdit ederken uzmanlar Hurriyet.com.tr'ye detayları paylaştı.
#Sosyal MedyaSiber güvenliği hayatımızın bir parçası haline getirebildik mi? Pandemi süreci ile birlikte evden çalışma ve hibrit çalışma modelleri gelişti. Peki bu yeni çalışma modelleri siber güvenliği nasıl etkiledi? ESET Türkiye Satış Müdürü Asım Akbal, Hürriyet'e önemli açıklamalarda bulundu, ESET'in yeni güvenlik yazılımlarını anlattı.
#Sponsorlu İçerik