En anlamlı ve en çok kullanılan atasözleri içerisinde eşeğe altın semer vursalar eşek yine eşektir atasözü gelir. Halk arasında da yaygın kullanılan bu atasözünün ne anlama geldiğini öğrenerek siz de kullanabilirsiniz. İşte eşeğe altın semer vursalar eşek yine eşektir atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK) konusunda bilgiler.
#Eşeğe Altın Semer Vursalar Eşek Yine EşektirGeçen hafta, Medyadan Alıntılar bölümünde “İÇLER ACISI - Başbakan attan düştü. Köşegenlerin hemen hepsi, kendini bu konuda yazmakla, işin acıklısı bir espri yapmakla mükellef hissetti. Gazete okurları açısından hırpalayıcı, bizler açısından da üzücü bir manzaraydı. Bir sevimsizlik de ben yapmayayım diye susuyorum...” diye yazdım. Demek aklımızdan aynı şey geçmiş, basın adına aynı üzüntüyü duymuşuz, ama Hakkı Devrim benden daha düzenli ve çalışkan olduğu için, bu konudaki köşe yazılarını alt alta toplamış. Yabancı değildir, kızmaz diye umut ederek, bu konudaki yazısını aynen araklıyorum :
İlmi(!) araştırmalarıma göre insan-eşek arkadaşlığının beş bin seneyi aşkın bir tarihçesi var. Malumunuz bu arkadaşlık, temelinde eşeğin insana hizmet etmesine dayalı görünüyor. Tabi insan da eşeğe iyi bakacak, zulmetmeyecek, sevecek.. Aslında eşeğin yardımıyla “İnsan”ın, cinsine mahsus bazı hayırlı işlerinde hizmeti görülmüş oluyorken, eşek de ömürboyu sahralarda avare avare dolanıp, amaçsızca ot yiyip tepişeceğine, Allah’ın Halifesi’nin dostluğunu kazanmış, böylece gözetilmiş, hizmetleri vesilesiyle tekamülünü tamamlamış, yüksek yaradılış amacını realize etmiş oluyor. İdealinde bir “kazan/kazan” ilişkisi söz konusu yani…
#Musa Dede