Otantik Meksika mutfağının en popüler yemeği mole, içinde etten çikolataya 30’dan fazla malzeme kullanılan bir karışım. Şef Enrique Olvera’nın “Annemin mole’siyle yeni mole” isimli yemeği hayatımda tattığım en iyi yemekler arasında ilk 10’a girecek kadar başarılıydı. Benim mole aşkımı da zaten bu yemek başlattı.
#MolePek çok deprem atlatsa da Meksika’daki Oaxaca şehrinin tarihi dokusu büyük oranda ayakta. Son yıllarda kimi iyi kimi kötü yönde yaşanan değişimler, ılık yarı tropikal iklimi, sömürge döneminden kalan İspanyol mimarisi, zengin mutfak kültürü ve zanaatları, heyecan verici sanat atmosferi pek çok yabancının şehre yerleşmesine neden oldu. Baş dönürücü hızla sanat galerileri, butik oteller, kaliteli restoranlar, gözde mezcaleria’lar açılıyor. Meksika’nın dalgalı demokrasisini, karmaşık tarihini güzellik ve acımasızlıklarıyla tanımak için ideal mekân olan şehir cazibesini gün geçtikçe artırıyor.
#Seyahatİngiliz The Observer gazetesi aylık yemek dergisinin Aralık sayısını 2015'in bilançosuna ayırdı. Dergi, dünyanın en önde gelen restoranlarının ve yemek yayınlarının yıldız isimlerine 2015'te yedikleri en iyi yemekleri sordu.
#Yemek Kültürü