Dolandırıcılar her geçen gün yeni bir yöntemle vatandaşı ağlarına düşürüyor. Son olarak İSPARK logolu sahte etiketle araç sürücülerini hedef aldılar. İstanbul'da birçok noktada park halindeki araçların üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSPARK logoları bulunan 'Park borcunuzu ödemek için QR kodu taratınız' yazılı ve 24 saat içerisinde borcun ödenmesi gerektiğini belirten etiketler yapıştırıldı. QR kodu taratanlar ödeme sayfasına yönlendirilirken tuzağa düşenlerin kredi kartından para çekildiği öğrenildi. İSPARK'ın böyle bir uygulaması olmadığı öğrenilirken uyarıda bulunuldu. Adli Bilişim Uzmanı İsa Altun ise QR kodların dolandırıcıların yeni yöntemi olduğunu belirterek dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
#İstanbulBilgisayar ve bilgisayar programları hayatımızın her alanına girmiş durumda ve artık birçok işimiz burada kaydedilmektedir. Günümüzde en çok kullanılan işletim sistemi ise Windows 10 olarak dikkat çekmektedir. Bilgisayarda iş veya özel yaşam için oluşturduğumuz dosyaların güvenliği de önemli olmaktadır. Peki, Windows 10'da dosyalar nasıl şifrelenir ve şifre nasıl belirlenir detayları ile derledik.
Cihazlar ve evler akıllı, hırsızlar da akıllı... Eskiden cama yumurta atarak ev sahibinin evde olup olmadığına bakan hırsızlar teknolojiyle birlikte yöntemlerini de değiştirdi. Akıllı cihazlar geliştikçe sağlık durumumuzdan konumumuza kadar her şeyi içinde barındırmaya başladı. Bu da siber saldırganlara yeni bir fırsat kapısı daha yarattı. Akıllı saat, telefon gibi cihazlara sızan saldırganlar akıllı kapı kilidinizi bile açabiliyor. Nasıl korunacağız? Yanıtı haberimizde...
#TeknolojiOnline hesaplarınızın güvenliğini artırmak için en basit ve en etkili yöntemlerden biri olan 2FA (İki faktörlü kimlik doğrulama) hakkında bilmeniz gereken her şeyi basitçe aşağıda anlatmaya çalıştık. Bu yazı içerisindeki her bilgi işinize yaramayabilir fakat 2FA kullanımı ile ilgili bölümleri özellikle okumanız ve uygulamanız hesaplarınızın güvenliği için hayati önem taşıyor.
#Can ErginkurbanAkıllı ev aletleri hayatımıza girdiğinden beri bazı şeyler çok daha kolay. Ancak sağladığı tüm güzellikler, pek çok tehlikeyi de beraberinde getiriyor. ABD'de bir siber saldırganın çocuk odasındaki kamerayı hackledikten sonra, çocuk ile iletişim kurmasından yola çıkarak biz de uzmanlara sorduk. Siber korsanlar bu cihazlara nasıl sızıyor? Detaylar haberimizde...
#Akıllı CihazlarUmarız bu haberi okuyan herkes daha uzun yıllar mutlu ve sağlıklı bir hayat yaşar ama gün gelip de hayata gözlerinizi yumduğunuzda, sosyal medya hesaplarınıza ve dijital dünyadaki varlığınıza ne olacağını düşündünüz mü hiç? Bu haberden sonra düşünmeye başlayabilirsiniz...
#Sosyal MedyaKoronavirüs ve kısıtlamalar nedeniyle pandemi döneminde tüm dünyada internetten alışveriş oranında artış yaşandı. Bu doğrultuda siber dolandırıcılıklardan mağdur olan tüketicilerin sayısı da gün geçtikçe artmaya başladı. Uzmanlar Hurriyet.com.tr'ye özel dolandırıcılık mağduru olmamak için neler yapılması gerektiğini sıraladı.
#Online ÖdemeCisco, kullanıcıların şifreleri/parolaları atlayıp güvenlik anahtarları veya platformun biyometrik özellikleri yoluyla bulut uygulamalarında güvenli bir biçimde oturum açmasına olanak tanıyan, Duo'nun şifresiz kimlik doğrulama hizmetini tanıttı.
#CiscoŞirketler veri ve şifre güvenliğini yeniden ele alıyor. Kurumsal bir çalışanın ortalama 27 farklı uygulamada kimlik doğrulama yapması gerektiğini ve geleneksel şifrelerin de birçok dezavantajı olduğunu belirten siber güvenlik uzmanı Gürsel Tursun, çalışanların şifresiz kimlik doğrulama çözümlerine geçişinin hızlanacağını dile getiriyor.
#TeknolojiHer dönemde güvenlik ihtiyacı, kendini güvenme hissi insanlar için önemli oldu. Gelişen teknolojiler bu ihtiyaçları karşılayacak yeni araçlar kullanıma sunuyor. Dijitalleşen ve küreselleşen dünya yeni, kolay çözümleri beraberinde olası sorunlarla birlikte getiriyor. Bunlardan biri de kullanımı her geçen gün artan güvenlik kameraları.
#Can ErginkurbanParolalar, siber güvenlikteki en temel korunma önlemlerinin başında geliyor. Ancak bilgisayar, tablet ve telefon kullanıcılarının bu konudaki karnesi ne yazık ki iyileşme göstermiyor. Daha önceki yıllarda olduğu gibi 2020’de de yine en çok kullanılan parola “123456” sayı dizini oldu. Siber güvenlik uzmanları, en yaygın parolaları aktardı, daha güçlü parolalar için öneriler paylaştı.
#Parolaİnternete bağlı sistemlerin giderek arttığı günümüzde “siber güvenlik”, herkes için hayati öneme sahip. Bireyleri, kurumları ve hatta ülkeleri zorlayan siber saldırılara karşı en büyük koruma kalkanı parolalar. Yapılan araştırmalar, dijital cihazlar ve hesaplar için parola oluşturmanın ve bunları düzenli olarak yenisiyle değiştirmenin zorunluluktan öteye geçmediğini gösteriyor. Çoğu insan şifre koymayı unutuyor ya da koyduğu şifreyi unutmamak için son derece basit ve dolayısıyla yanlış seçimler yapıyor. Şifre değiştirmeyi ise hiç sevmiyoruz. Ancak artan siber saldırılardan korunmanın en önemli ve ilk adımı zor, tahmin edilmez parolalara sahip olmak. Bu sayede sık sık parola değiştirmek zorunda kalmaktan da kurtulmuş oluyorsunuz.
#HackerOppo, işletim sistemi arayüzü ColorOS'in yeni versiyonu ColorOS 11'i bugün gerçekleştirdiği online bir etkinlikle tanıttı. ColorOS 11, yeni Android 11 güncellemesini kullanıcılara getiren ilk OEM işletim sistemlerinden biri oldu. Peki ColorOS 11 ile hangi yenilikler kullanıcılara sunulacak?
#Coloros 11Türkiye saatiyle bu sabaha karşı gerçekleşen ve Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve eski ABD başkanı Barack Obama'nın da aralarında bulunduğu pek çok ünlü ismin Twitter hesabının hack'lenmesiyle birlikte siber güvenlik uzmanlarından da önemli açıklamalar geldi.
#KasperskyKüçük işletmeler çalışanların işlerini evden yürütmesi için şirket cihazlarını kullanmasına çok fazla izin vermese de bu kategorideki çalışanların yalnızca üçte biri (%34) salgın sırasında evdeyken kendi şahsi dizüstü bilgisayarları, tabletleri ve akıllı telefonlarıyla güvenli bir şekilde nasıl çalışacaklarına dair bilgi alıyor. Bu dönemde kurumsal veriler şirket ağının dışına daha çok çıkıyor. Kaspersky’nin evden çalışma üzerine yaptığı araştırmada elde edilen bu sonuçlar, küçük işletmelerde korunma ve güvenlik farkındalığının ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu.
#KoronavirüsTüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çoğu çalışan, salgın sebebiyle işlerini evden takip ediyor. Bu durum işverenler için, dijital platformlar üzerinden uzaktan çalışma süreçlerine geçmeyi ve adapte olabilmeyi zorunlu hale getirdi. Peki evde çalışırken nelere dikkat etmeli?
#Home OfficeDünyayı etkisi altına alan Korona virüsü, çoğu Çin’de üretilen bilgisayar, tablet ve telefonların Türkiye’ye sevkiyatını sıkıntıya soktu. Stoklar eridikten sonra yeni cihazlara nasıl ulaşılacağı belirsizliğini korurken siber güvenlik kuruluşu ESET, hali hazırda kullanılan cihazlara daha özenli bakılmasını tavsiye etti. Şirketin Türkiye Dağıtıcı Kanal Müdürü Hakan Ünlü, cihaz ve verilerin sağlığı için önerilerde bulundu.
#EsetApple'ın özellikle kullanım kolaylığı ve sadeliğiyle dikkat çeken, kullanıcılarda bir nevi alışkanlık yaratan mobil işletim sistemi iOS, yıllar boyu güncellenmeye devam etti ve son olarak Eylül ayında iOS 13'e ulaşarak en yeni özelliklerini kullanıcılarıyla buluşturdu. Peki iOS'un güçlü yanları neler?
#Apple