Bireysel emeklilik, kişilerin rahat bir emeklilik geçirebilmesi ve çalışma dönemindeki standartlarını sürdürebilmesi için güvenli bir şekilde tasarruf yapma aracı olarak bilinmektedir. Bireysel emeklilik sistemi çalışan ya da çalışmayan herkese hitap eden bir yatırım aracıdır. Emeklilik döneminde ise isterseniz toplu para isterseniz de düzenli bir şekilde maaş alabilmeniz mümkün olmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Sadece yetkili kuruluşlarca piyasaya sürülebilen ve tasarruf sahiplerinden toplanan paraların değerlendirilmesi yöntemiyle kazanç vadeden varlıklar, yatırım fonu olarak değerlendirilmektedir. Sizin için Yatırım fonu nedir ve çeşitleri nelerdir? Yatırım fonu nereden ve nasıl alınır? Yatırım fonu getirileri konularını tüm detaylarıyla derledik.
#Yatırım Fonu Nedir Ve Çeşitleri Nelerdir?Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Hedefimiz Türkiye'yi, gelişmiş finansal altyapısı, genç, dinamik nüfusu ve nitelikli iş gücünün yanında jeostratejik konumuyla İstanbul Finans Merkezi'nin sağlayacağı avantajlarla dünyada faizsiz finansın merkezi haline getirmek. Türkiye'de katılım finans kuruluşları 2005'te yasal olarak banka statüsü kazanmış, o tarihten bu yana yıllık yüzde 23'lük büyüme hızıyla konvansiyonel bankaları geride bırakmış, aktif büyüklük olarak pazar payı ise yüzde 2,4'ten yüzde 6,5'e yükselmiştir. Ülke kaynaklarının yurt dışına akışının önüne geçilmesi için Katılım Reasürans Fonu kurma sürecini başlattık. Başta kitle fonlaması olmak üzere alternatif finans alanında da katılım finansmanının yaygınlaşması ile ilgili destekleyici adımlar atıyoruz" açıklamasında bulundu.
#Son DakikaGelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin vergi indiriminden yararlanabilmeleri için indirimin hesaplanacağı beyannamenin ait olduğu yıl ile bu yıldan önceki son 2 yıla ait vergi beyannamelerinin kanuni süresi içerisinde verilmiş ve beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödenmiş olması gerekecek.
#VergiEmeklilik Yatırım Fonları'nda biriken portföyün dağılımına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan değişiklikle birlikte fonun yüzde 20'lik kısmı yatırım fonu ve yabancı yatırım fonlarına, yüzde 10'u ise yabancı borsalarda işlem gören borsa yatırım fonlarına yatırılacak.
#BESOcak sonu, en geç şubat ortasına kadar BES’e, 5 ila 9 çalışanı olan işletmeler giriş yapacak. Sene başında ise Hazine ve Maliye Bakanlığı otomatik BES’te önemli düzenlemeler yaptı. Cayma süresinde yüzde 25’lik devlet katkısına kadar çalışanları yakından ilgilendiren birçok değişiklik oldu.
#BESHazine ve Maliye Bakanlığı, Varlık Finansman Fonu’nun ihraç ettiği 3 milyar 150 milyon liralık Türkiye’nin en büyük varlığa dayalı menkul kıymet ihracının tamamlandığını açıkladı. Bakanlık, 2.43 kat talep gelen ihraca 118 farklı yatırımcının katıldığını vurgulayarak 4 bankaya ihraç kadar likidite sağlandığını belirtti.
#İhracatBilanço esasına göre defter tutan mükelleflere; 25 Mayıs 2018 itibariyle aktiflerindeki taşınmazlarının kayıtlı maliyetlerini, 31 Aralık 2004 tarihinden günümüze kadar oluşan enflasyon aşınmasını gidermek amacıyla, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında güncelleme imkanı getirildi.
#ANKARABilançolarda, kayıtlarda alındıkları yılın değeriyle görünen taşınmazlara yeniden değerleme imkânı geldi. 30 Eylül 2018’e kadar mükellefler bilançoları-ndaki taşınmazları-na enflasyon düzeltmesi yapacak, mali tablolar düzelecek, kredi alırken teminatların değeri artmış olacak.
#Gazetehaberleri