Hamile kadınları ilgilendiren en önemli bölümlerden bir tanesi de embriyoloji alanıdır. Doğumsal hastalıklar ile ilgilenen embriyoloji alanının iş kolu oldukça merak ediliyor. Embriyoloji nedir ve neyi inceler? Tüm bu detayları sizler için ayrıntıları ile derledik.
#Embriyoloji NedirSınırlı sayıdaki verileri kullanarak belli başlı konular hakkında yargıya varmaya genelleme denir. Genellemeler, başta edebiyat, sosyoloji ve psikoloji olmak üzere birçok uzmanlık alanında kullanılır. Birçok filozof ise, herkesin farklı olduğunu, bu nedenle genellemelerin gerçeği yansıtmayacağını söylemiştir. Alman filozof Friedrich Nietzcshe'nin ''Tüm genellemeler yanlıştır, bu da dahildir'' sözü meşhurdur. Genelleme nedir? Nasıl yapılır? Örneklerle birlikte derledik.
#GenellemeTürkiye’de birçok üniversite bölümü bulunmaktadır. Bu bölümler arasında Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümü de bulunmaktadır. Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği nedir? Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümü mezunu ne iş yapar? Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümü kaç yıllıktır? İşte Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümü ile ilgili detaylar.
#Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği (Myo) Bölümü Nedir?Son yıllarda gençler mesleklerini seçerken pek çok ayrı kriteri göz önünde bulunduruyorlar. Özellikle de sağlık sektöründe ebelik bölümüne talep artıyor. Ebelik bölümü nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Ebelik Bölümü Nedir Ve Mezunu Ne İş Yapar?Zooloji, önemli bilim dallarından biridir. Hayvanlar âleminin daha yakından tanınması için çalışmalar yürüten bilimdir. Diğer bilim dallarıyla da ilişkili olduğu için çok geniş bir çalışma sahası bulunuyor. Zooloji hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.
#Zooloji NedirBiyoloji dünyasına ele aldığımız zaman pek çok farklı bilim dalı karşımıza çıkıyor. Bunlardan biri de morfoloji bilim dalıdır. Canlı bilimi içerisinde yer alan morfoloji, canlıların farklı özelliklerini ele alır ve bu konuda inceleme gerçekleştirir. Peki, morfoloji nedir ve neyi inceler? Morfoloji hakkında kısaca bilgiler.
#Morfoloji NedirAnne adaylarının en büyük kabusu tekrarlayan düşükler. Kadının bütün psikolojisini bozan ve evde adeta bir yas havası oluşturan düşükler için herhangi bir önlem alınabilir mi, düşüklerin nedeni nedir, kaçıncı haftaya kadar düşük tehlikesi var, genetik etkenler ne kadar etkili, kadının yaşı önemli bir risk faktörü müdür…İşte bütün bu soruların yanıtlarını Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Selen Sakar Ecemiş anlattı.
#DüşükKanser, otoimmun hastalıklar (akdeniz anemisi, diyabet, haşimato, çölyak, sedef, romatoid artrit v.b) kromozom bozuklukları, ailesi hikayesi, cerrahi müdahaleler, ağır psikolojik travmalar erken menopoza neden olabiliyor. Bir yandan kariyer, bir yandan hayat şartlarının getirmiş olduğu birtakım olumsuzluklar yüzünden 40 yaşından önce erken menopoza girebilirsiniz.
#Menepoz DönemiBugün için sağlıkta sadece 550 bin kişi istihdam ediliyor. Önümüzdeki 10 yıl ise sağlıkta istihdam açısından kritik. Çünkü 100 bin kişiye 350 hekim düşecek, istihdam 1,6 milyona çıkacak. Doktor ve hemşirelerin yanı sıra sağlık teknisyenlerine, obezite cerrahlarına, medikal mühendislerine talep artacak.
#Sağlık Sektörüİngiltere'nin en geniş sperm bankasına soruşturma açıldı. Sebebi ise sperm bankasının otizm, disleksi, hiperaktif bozukluk ve benzer sorunları olan erkeklerden sperm kabul etmeyeceğini açıklamış olması. Soruşturmanın nedeni 'öjenik' olurken bu olay ise akıllara İkinci Dünya Savaşı sırasında ari bir ırk yaratmayı amaçlayan Hitler'i getirdi.
#Öjenik