Hürriyet gazetesinin düzenlediği Hürriyet Ekonomi Zirvesi için geçtiğimiz günlerde 3 bin yıllık tarihe sahip Afyonkarahisar’daydık. Şehir, mermeri ile dünyaca bir üne sahip olsa da aslında termal turizmi, kaynak suları, tarihi ve gastronomisiyle de çok ileride. Kaymaktan sucuğa, yoğurttan lokuma kadar bir çok ürünü tescilli. Ancak şehrin daha fazla tanıtıma ihtiyacı olduğunu da söylemeliyiz.
#AfyonkarahisarNitelikli iş gücü ve katma değeri yüksek ürünlere yatırım yapıldığını anlatan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Fiziki yatırımların birçoğunun tamamlandığı bölgemizde yeni dönem sloganımız da insana yatırım olacak. Bursa üretim, ihracat ve istihdam ile Türkiye’nin en önemli şehridir” şeklinde konuştu.
#Bursa Ekonomi ZirvesiHÜRRİYET gazetesi tarafından Taş Yapı ana sponsorluğunda ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin (İAOSB) desteğiyle düzenlenen ‘Hürriyet OSB’lerle Buluşuyor’ zirvesi kapsamında gerçekleşen panelde dünyanın içinde bulunduğu ekonomik durum, reel ekonomi, sanayinin gelişimi, kurlardaki değişimlerin yatırımlar üzerindeki etkisi ve istihdam gibi konular masaya yatırıldı.
#HürriyetENERJİDEN tarıma, inşaattan turizme kadar birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Taş Yapı’nın son dönemlerde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Altunalan, “Üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Ekonomi Zirveleri’nin birçok ilde gerçekleştiğinin altını çizen Taş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Altunalan, zirveler sonrasında çok önemli sonuçlar alındığını bildirdi.
#BalıkesirHÜRRİYET gazetesi tarafından Taş Yapı sponsorluğunda, Bandırma Belediyesi, Bandırma Ticaret Odası, Bandırma Ticaret Borsası desteği ile düzenlenen ‘Bandırma Ekonomi Zirvesi’ne ‘marka kent’ olma vizyonu damga vurdu. Zirvede düzenlenen panelde dünyanın içinde bulunduğu ekonomik durum, reel ekonomi, sanayinin gelişimi ve kurlardaki değişimlerin yatırımlar üzerindeki etkisi gibi konular masaya yatırıldı. Sanayi ve üretim konusunda Türkiye’nin en önde gelen illeri ile Bandırma’nın yarıştığı gelecekte de aynı başarıyı sürdürebilmesi için neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Bandırma’nın il olması konusunda yapılması gerekenlerin altı çizilirken, şehrin sosyal yapısı, üretimi ve turizmiyle ‘marka kent’ vizyonuna sahip olduğu öne çıktı. Panelistlerin yaptıkları konuşmalarda üzerinde durdukları en önemli konu ise Bandırma’nın planlı bir şekilde büyüyerek 30 yıl sonrasında bile aynı şekilde başarılı olması için çalışmalar yapılması gerekliliğiydi. Gerçekleştirilen panele yoğun ilgi gösterilirken, panelin moderatörlüğünü, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent üstlendi. Paneldeki konuşmacılar ise şu isimlerden oluştu: Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Denizbank Marmara Bölge Müdürü Burak Bozkaya, Hürriyet Gazetesi Yazarı Erdal Sağlam, Hürriyet Gazetesi Yazarı Jale Özgentürk.
#Bandırma Ekonomi ZirvesiMARMARA Grubu Vakfı tarafından düzenlenen 20. Avrasya Ekonomi Zirvesi açıldı. İstanbul Ticaret Odası Başkanı (İTO) İbrahim Çağlar, 1998’den bugüne Avrasya Ekonomi Zirveleri ile hem dünyada hem de Türkiye’deki köklü bir değişime şahitlik ettiklerini söyledi.
#20. Avrasya Ekonomi ZirvesiBalkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, Balkan ülkelerinin gayrisafi milli hasılasının 1,5 trilyon dolar olduğunu belirterek, "Balkan ülkelerinin tedarik yaptığı 4-5'inci ülke konumundayız. Yanı başımızda olan büyük bir pazardan başka ülkelerin çok daha büyük pay aldığını görüyoruz. Hedefimiz; bunu bir, iki basamak artırabilmek" dedi.
- Ekonomi Bakan Yardımcısı Yıldırım: "Türkiye'de milli birlik ve kardeşliğimizin başarıya ulaşmasının teminatlarından biri, akil insan olarak kabul ettiğimiz muhtarların işin içinde olmaları, diğeri de bölgenin ekonomik olarak istikrara kavuşmuş olmasıdır" - Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şener: "Süreci destekliyoruz, sonuna kadar da gideceğiz inşallah"
Dünya siyaset sahnesine 19. yüzyılın sonlarında adım atan, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra devletlerin güvenlik konularına daha fazla kafa yormaya başlamasıyla yükselişe geçen, Soğuk Savaş’ın sona ermesiyle yeni dünya düzeninin zorunlu kıldığı alternatif analitik bakış ihtiyacı sayesinde özellikle ABD’de altın çağını yaşayan ‘think tank’ler artık Türkiye’de de siyasi süreçlerin önemli aktörleri olma yolunda.