Sydney Avustralya merkezli düşünce kuruluşu ‘Ekonomi ve Barış Enstitüsü’ (Institute for Economics and Peace /IEP) yaklaşık altı yıldır ABD’deki Maryland Üniversitesi ile birlikte önemli bir data çalışmasına imza atıyor. İki kurumun işbirliğiyle hazırlanan yıllık ‘küresel terörizm kataloğu’ serisinin sonuncusu hafta başında Washington’daki ‘ABD Barış Enstitüsü’nde (USIP) düzenlenen bir toplantıda kamuoyuna açıklandı.
#Yazar2017 Küresel Barış Endeksi’ne göre dünya terör tehdidi ve siyasi huzursuzluklara karşın daha barışçıl hale geldi. İzlanda’nın ilk sırada yer aldığı endekste Türkiye 163 ülke arasında 146’ncı sırada yer aldı. Türkiye bir önceki sene de 146'ıncı sıradaydı.
#TürkiyeGeçen yıl savaşlar, çatışmalar, iç güvenlik ve cinayetler için dünyanın harcadığı kaynak 14.3 trilyon dolar. 2008 yılına göre tam yüzde 15.3’lük artış yaşandı, 2013’e göre harcamalardaki artış ise yüzde 0.7. Bu paranın sadece yüzde 10’u dünyanın en fakir 1.1 milyar insanını kurtarmaya gereken miktarın 3 katı.
#FaturaDiplomasi bir dış politika aracıdır, uluslararası sistemdeki aktörler arasında, uzlaşı temelli ve barışçıl bir bakış açısına sahip yöntemler ve görüşmeler yolu ile yürütülür. Kavram olarak ilk kez 1796’da İngiltere’de kullanıldığı bildiriliyor. 21’nci yüzyıl klasik diplomatik kanallara yeni ilaveler getiriyor…
#Konuk YazarDünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), üniversitelerin Birleşmiş Milletler’in (BM) 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacını (SKA) ilerletme çabalarını ölçen Etki Sıralaması 2024’ü yayımladı. Buna göre İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 34’üncü sırada yer alarak listedeki en iyi Türk üniversitesi oldu. Ardından 88’inci sırada Orta Doğu Teknik Üniversitesi yer aldı. Listede Türkiye 100 yükseköğretim kurumuyla yer alarak Hindistan’dan sonra en çok temsil edilen ikinci ülke oldu.
#Türkiye’Den İki Üniversite İlk 100’De