EDİRNE, hafta sonu ve 23 Nisan tatilinin birleşmesiyle yerli turistlerin akınına uğradı. Kente gelenler, meşhur tava ciğerini yemek için uzun kuyruklar oluştururken, hafta sonunda 1,5 tonun üzerinde ciğer satıldığı belirtildi.
İncecik dilimlenmiş soğanı, lavaş ekmeği ve yanında mezeleriyle ciğer vazgeçemediğimiz lezzetlerin başında geliyor. Ciğeri asıl yerinde denemek isteyenler için Edirne'nin en iyi ciğer restoranlarını sıraladık...
Kurban Bayramı’nda evlerde sakatat bolca pişirilir. Sakatat dendiğinde aklımıza ciğer, işkembe, dil, kelle-beyin ve kokoreç gelse de çok zengin çeşitlilikte ve neredeyse her yemek grubunda sakatata rastlamak mümkün.
Edirne'nin meşhur tava ciğerinin UNESCO'ya girmesi için çalışma başlatılması kentteki ciğercileri sevindirdi.