Edinburgh Üniversitesi haberleri sayfasında Edinburgh Üniversitesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 399 Edinburgh Üniversitesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Edinburgh Üniversitesi'nden araştırmacılar, ilk kez kadınlardan olgunlaşmamış yumurta hücreleri alarak bunları döllenme aşamasına gelinceye kadar laboratuvarda olgunlaştırdıklarını açıkladılar.
#Edinburgh ÜniversitesiYıllardır ultraviyole ışınların kanser yapan etkileri nedeniyle insanlara güneşten uzak durmasını tavsiye eden araştırmacılar “bu etkinin abartıldığını” keşfettiklerini söyledi ve doğrudan güneş ışığına maruz kalmanın kalp krizi ve felç riskini önemli oranda azalttığını açıkladı.
#İskoçyaYapılan yeni bir araştırma, hipertonik tuzlu burun damlalarının çocukların soğuk algınlığı süresini iki gün kısaltabileceğini gösterdi. Edinburgh Üniversitesi'nden Prof. Dr. Steve Cunningham, çocukların yılda ortalama 10 ila 12 kez üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiğini belirtti. Tuzlu su damlalarının, hem semptomları hafiflettiği hem de aile bireylerinin hastalanma riskini azalttığı vurgulandı. Peki tuzlu su damlaları bunu nasıl başarıyor? Ne kadar süre kullanmak gerekiyor? İşte detaylar…
#SağlıkUzmanların 'Dünyanın tanık olduğu en çarpıcı koronavirüs türü' olarak tanımladığı 'BA.2.86' varyantı Danimarka, İsrail ve ABD'nin ardından İngiltere'de de görüldü. Bir çok genetik değişikliği olan varyantın mutasyona yatkınlığı bilim insanlarını alarma geçirdi.
#KoronavirüsYunanistan’da Kiriakos Miçotakis, kısa ayrılığın ardından ikinci dönemi için başbakanlık konutuna geri döndü. Miçotakis, sırdaşı Yorgo Yerapetritis’i Dışişleri Bakanlığı’na getirirken eski bakan Nikos Dendias ise Savunma Bakanı oldu. Ülkede yeni kabine kadar aşırı sağ partilerin yükselişi de konuşuluyor.
#YunanistanBirleşik Krallık'ta geliştirilen ancak henüz piyasada olmayan yeni bir ürün, doğum kontrol yöntemlerinde bir çığır açacak gibi görünüyor. Erkeklerin kollara ve sırta kolayca uygulayacağı bir jel olan bu ürünü erkekler kullanmak isteyecek mi ? Kimisi 'asla kullanmam' diyor kimi de 'Bir an önce çıksın hemen kullanırım'...
#SağlıkBilim insanları erkeklerin doğum kontrolünde daha aktif rol oynaması için yıllardır farklı çalışmalar yürütüyor. Bu doğrultuda en son ortaya çıkan ürün ise kollara ve sırta kolayca uygulanabilen bir 'doğum kontrol jeli'… Uzmanlar, jelin 'devrim niteliğinde bir buluş' olacağını düşünüyor. Peki, erkekler bu jeli kullanmak isteyecek mi? Hem konunun uzmanıyla bu yöntemin etkinliğini konuştuk hem de erkeklere ‘Bu jeli kullanır mısınız?’ diye sorduk.
#Cinsel SağlıkBundan 50 yıl önce hayal bile edilemeyecek, biri söylese 'delilik' muamelesi görecek bir uzay misyonu, birkaç hafta sonra gerçek oluyor. Avrupa Uzay Ajansı'nın yeni aracı, Jüpiter ve uydularında yaşam izi arayacak. Bilim insanlarına göre, misyonun potansiyeli akıllara durgunluk verici...
#JüpiterTrafik yoğunluğu ve özel otomobillerin neden olduğu çevre kirliliği dünyanın dört bir yanında şehirlerin başlıca sorunlarından. Doğal olarak yerel yöneticilerden şehir planlamacılarına tüm ilgililer, çözüm önerileri geliştirmek için çalışıyor. Bu önerilerden biri olan 15 dakikalık şehirler özellikle pandemiden sonra popülerliğini artırdı. Bu durum bazı komplo teorilerinin ortaya çıkışına da neden oldu. İşte ayrıntılar…
#15 Dakikalık ŞehirlerKöklü bir geçmişe sahip bir ülkenin tahtında oturan hükümdarın tek çocuğu olarak dünyaya gelmek nasıl bir durumdur sizce? Büyük olasılıkla ilk anda akla "masallara lâyık" bir yaşam gelir. Ama gerçek hayatta pek öyle olmadığını, eğer bu konuyla biraz olsun ilgiliyseniz biliyorsunuzdur zaten. Özellikle söz konusu eş seçimi olunca!
#Prenses AikoDünya üzerinde milyonlarca insanı etkileyen ve kesin bir tedavisi bulunmayan Parkinson hastalığı konusunda çalışmalar yürüten bilim insanları Joy Milne'in sıra dışı koku alma yeteneği konusunda şaşkınlıklarını gözleyemedi. Bu mucize durum belki de bu bela yüzünden hayatları altüst olan sayısız kişiye umut olabilir…
#Parkinsonİnsanlar yediği yiyecekleri kolesterol, tansiyon, şeker gibi hastalıklarına uygun seçer ve en sağlıklı olanı yemeye çalışır. Ancak unuttukları bir şey var: Sağlığı iyileştirici bazı yiyecekler kimi ilaçlarla etkileşime girerek sorunlara sebep olabiliyor. Peki hangi besin hangi ilaçlarla tüketilmemeli? Detaylar haberde...
#SağlıkDünya Sağlık Örgütü, koronavirüs pandemisinin ilk 24 ayında yaklaşık 15 milyon insanın hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu rakam, resmi vefat istatistiklerinin neredeyse üç katı… ‘Aşırı ölüm’ olarak adlandırılan bu sayı, Covid-19 ile ilgili birçok ilginç veriyi daha gün yüzüne çıkarıyor. Öte yandan en düşük ölüm oranı pandeminin başından beri katı karantina kurallarını reddeden İsveç’e ait. Peki tüm bunlar ne anlama geliyor? ‘Aşırı ölüm’ tam olarak ne ifade ediyor?
#Covid-19Omikron varyantının ortaya çıkması ile koronavirüsün semptomları büyük oranda hafiflemiş olsa da uzmanlar gelecek varyantların da hafif olacağının garantisi olmadığını belirtiyor. Hükümetlerin ihtiyatlı davranmaya devam etmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar "Bunu yapmayan bir yaklaşım, potansiyel olarak ciddi sonuçları olan bir kumar olur." uyarısında bulundu.
#KoronavirüsDünyanın koronavirüs ile mücadelesi son sürat devam ederken Oxford Üniversitesi'nden çok konuşulacak bir haber geldi. İngiliz uzmanlar aşı sonrası Kovid riskinin ne olduğunu hesaplamanın yolunu bulundu. Araştırma, aşılamadan sonra ciddi Kovid-19 riski düşük kalırken, bazı insanların diğerlerinden daha savunmasız kaldığını gözler önüne serdi.
#KoronavirüsLiverpool Üniversitesi'nden Profesör Julian Hiscox koronavirüs için 'endemik'ten başka bir sonuç beklemediklerini belirterek, "2022'de hayat neredeyse pandemi öncesi gibi olacak" dedi. Londra Üniversitesi'nden virolog Elisabetta Groppelli ise aynı görüşü destekleyerek, "Endemiklik bu virüsün kodlarına yazılıydı" dedi.
#Koronavirüs