Varlık dergisinin nisan ayı dosya konusu, 'Edebiyat iyileştirir mi?' Edebiyatın toplumsal ve politik sağaltıcı işlevini ele alan, Yaşar Kemal eserlerini bu bağlamda inceleyen, uykusuzluk ve edebiyat ilişkisine bakan yazılar okurları bekliyor...
#Varlık DergisiKültür Bakanlığı tarafından düzenlenen Çocuk ve İlk Gençlik Kitapları Forumu her çevreden yazar, yayıncı ve okurun katılımıyla oldukça renkli bir organizasyon oldu. Öncelikle bakanlığın çocuk ve gençlere eğilmiş olması, herkesin düşüncesini rahatça ifade etmesi takdire şayandı. Çocuk Vakfı'nın kurucularından Mustafa Ruhi Şirin'in "Türkiye, çocuklar konusunda tercihini yapmalı" cümlesi toplantının özeti gibiydi.
#Çocuk Ve İlk Gençlik Kitapları ForumuMine Özgüzel’in ‘Edebiyat Terapi’si, benzerine rastlamadığımız türden bir psikoloji kitabı. Okuması bir nevi terapi gibi. Kitapta kendi varoluş problemlerini tüm çıplaklığıyla anlatan Özgüzel, edebiyatın bunları aşarken kendisine nasıl iyi geldiğini ortaya koyuyor. Bunu yaparken de Virginia Woolf, Sartre, Kafka, Zweig, Dostoyevski, Camus ve Simone de Beauvoir gibi varoluşçu yazarların çocukluk travmalarına derinlemesine inerek onların yoksunluklarını nasıl varoluşa, yaratıcılığa dönüştürdüğünü anlatıyor, çözüm önerileri sunuyor. Kısa sürede üç baskı yapan ‘Edebiyat Terapi’yi Özgüzel’le konuştuk.
#Edebiyat Terapi