İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında alınan tevdi raporunda, İBB'ye bağlı bazı şirketlerin reklam alanlarını usulsüz şekilde kullandığı, bu mecralarda izinsiz ve mevzuata aykırı yapılan reklam uygulamaları karşılığında alınan ödemelerle kamu zararına neden olunduğu tespit edildi. Raporda, özel şirketlerden tahsil edilen 23 milyon 946 bin 25 liranın 9 milyon 278 bin 163 liralık kısmının gerçekte alınmayan hizmet karşılığı alt yüklenici bir medya şirketine aktarıldığı belirtildi.
#Yolsuzlukİstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tanık olarak ifade veren İ.Y, 2019'dan itibaren reklam izinleri için gayriresmi ücret talep edildiğini ve bunu yönetmeliğe uygun hale getirmek amacıyla şirketlerle tasarım bedeli, grafik bedeli ve benzeri adı altında farazi sözleşmeler imzalandığını öne sürdü.
#İBBİstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında, reklam şirketi sahibi ve müdürü ile şüpheli Serdal Taşkın'ın eski şoförünün tanık olarak verdikleri ifadelere ulaşıldı. Eski Kültür AŞ Genel Müdürü şüpheli Serdal Taşkın'ın eski şoförü tanık O.C "Gördüğüm kadarıyla Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla Murat Ongun ve Serdal Taşkın'ın organizesinde yukarıda saydığım isimler aracılığıyla bu usulsüz ihale ve komisyonculuk işleri yapılmaktadır. Bunların birçoğuna Taşkın'ın özel şoförü olduğum ve protokolde görevim olduğundan şahit oldum. Yine bu haberlere de konu olan ve harici olarak Ekrem İmamoğlu'nun paralarını da Taşkın'a taşıttığından, bu çantaların arabada olduğunu gördüm'' ifadelerini kullandı. Popüler Medya şirketinin sahibi tanık O.S ise "Benim de şirketim adına belediyeden bazı reklam izin taleplerim olmuştu. Bunların hiçbiri kabul olmadı. 2019 belediye seçimlerinden önce izin alma sürecini Belediye Kentsel Tasarım Müdürlüğü yönetirdi. Gerekli vergileri yatırdıktan sonra izin almada herhangi bir problem yaşanmazdı fakat Ekrem İmamoğlu belediye başkanı seçildikten sonra bu süreç değişti. İzin alma işlemleri zorlaştı ve bizim gibi şirketlerden izin karşılığı bazı paralar talep edildi" diye konuştu.
#İBBSabancı Holding’in mirasına ortak olan Sevilay Sabancı Çınar, Emirgan’daki 600 milyon dolar değerindeki Atlı Köşk’ün payına düşen 1/48 hissesini icra yoluyla 200 milyon liraya sattı. Atlı Köşk’teki 1/48 hisse için 200 milyon lira teklif vererek satın alan kişinin, Sevilay Sabancı Çınar’ın eski avukatı Haldun Hulki Gürcan olduğu ortaya çıktı.
#Sevilay Sabancı Çınar‘Havlu heraketi’yle gündeme gelen özel beach’lerdeki şezlong ücretleri el yakarken, Hürriyet halk plajlarındaki ‘tarife'yi araştırdı. Bodrum’da 83 halk plajından 80’inde şezlong ve şemsiye ücreti alınmıyor. Kuşadası’nda da 401 bin 12 metrekarelik plajda ücret talep edilmiyor. Çeşme’deki halk plajlarına giriş ücretsiz ancak şezlong ve şemsiye 200 TL.
#Halk Plajlarıİbrahim Tatlıses, dairesini rızası dışında 6 yıldır haksız işgal ettiği iddiasıyla torunu Mert Tatlıses’e açtığı davayı kazandı. Mahkeme, Mert Tatlıses’in dedesi İbrahim Tatlıses’in dairesini boşaltmasına ve 370 bin 246 lira haksız işgal tazminatı ödemesine hükmetti.
#TatlısesSon dakika haberine göre; Çalışan emeklilere 5 bin TL verilmesi ile ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesi düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
#EmekliAdana Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'İhaleye fesat karıştırma' ve 'Rüşvet' operasyonunda yeni detaylar ortaya çıktı. 3 reklam firması sahibinin şartnameleri kendileri alabilecekleri şekilde hazırladıkları belirlendi. İki yıldır da belediyeden reklam ihalelerini aynı firmaların aldığı öğrenildi. Öte yandan gözaltına alınan Mürüvet S.'nin yaptırdığı estetik ameliyatın 100 bin TL tuttuğu, ödemeyi ise reklam firması sahibinin ödediği iddia edildi.
#AdanaSultangazi'de iddiaya göre, Nuri S. isimli müteahhit 30 yıl önce toprak sahibi İslam Altın ile kat karşılığı anlaşarak başladığı apartman inşaatının bir kısmını yarım bıraktı, tamamladığı daireleri ise 29 yıl önce 7 kişiye satarak ortadan kayboldu. Dairelerini müteahhit Nuri S.'den alanlar binada oturmaya başladı. Ancak müteahhit iddiaya göre İslam Altın'a söz verdiği daireleri yapmadı. Bu sırada toprak sahibi İslam Altın ölünce çocukları müteahhite dava açtı. Dava 2008 yılında kesinleşince; 29 yıl önce satılan arsa ve daire tapuları toprak sahibi olan İslam Altın'ın çocuklarına geri verildi. İslam Altın'ın çocukları ise, bina ve arsayı başka bir müteahhite sattı. Yeni müteahhit ise, deprem riski olduğu gerekçesiyle binadan karot alınmasını sağladı. Binanın 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında incelenmesiyle yıkımına karar verildi.
#İstanbul2012’de prim borcuna karşılık taşınmaz almaya başlayan SGK, gayrimenkul zengini haline geldi. Kurumun aradan geçen 10 yılda elinde olan taşınmazların değeri 2 milyar lirayı aştı. Durum, Sayıştay’ın 2022 raporlarından ortaya çıktı. Sayıştay’a göre satış amacıyla alınan taşınmazların bugüne kadar sadece yüzde 11’i satıldı, geriye kalanların acilen nakde dönüştürülmesi gerekiyor.
#Prim BorcuTürkiye turizmi bir vize krizinin ortasında. Avrupa’ya vize alamayan ya da yaşanan olumsuzluklar yüzünden başvurmaktan vazgeçip tatil planlarını değiştirenlerin önemli bir alternatifi ise tekne kiralama oldu. Sektör temsilcileri Yunanistan’a ya da Avrupa ülkelerine plan yapanların Türkiye koylarında tatil yapmayı seçtiğini söylüyor. Temmuz ve ağustos ayları şimdiden doldu.
#TekneSabancı Holding’in mirasına ortak olduğu kesinleşen Sevilay Sabancı Çınar, Emirgan’da 600 milyon dolar değerindeki Atlı Köşk’te (Sabancı Müzesi) hakkı olduğu iddiasıyla Sabancı Ailesi’ne açtığı tapu iptali ve tescil davasını kazandı. İstinaf Mahkemesi, Atlı Köşk’ün tapusunun iptaline karar verdi.
#Sabancı Holding