Pandemi nedeniyle bir yıl gibi kısa bir sürede yeme-içme kültürümüzde köklü değişiklikler oldu. Kimi gıdaları hayatımızdan çıkardık, kimilerine ağırlık verdik. Alışverişi internet üzerinden yapmaya başladık. Müdavimi olduğumuz restoranları paket paket eve taşıdık. Peki bundan sonra neler olacak? 2021’de mutfak raflarına neleri ekleyeceğiz, şefler sektörü ayakta tutmak için hangi uygulamalara yönelecek? İşin uzmanlarına sorduk.
#Gazetehaberleri12. Restoran Haftası başladı! İstanbul, Ankara ve İzmir’de 100’ü aşkın katılımcı restoranın hazırladığı menüler, uygun fiyatlarla lezzet tutkunlarıyla buluşuyor. ‘Bireysel’ ve ‘paylaşımlı’ olmak üzere iki ayrı kategoride tasarlanan menülerin tamamı atıksız mutfak disiplinine uygun, üstelik bitki bazlı seçenekler de var. Etkinlikte deprem bölgesi de unutulmadı. Hasar gören restoranlara destek olmak ve bölgedeki yeme-içme sektörünü ayağa kaldırmak için Antakya’nın dört ünlü restoranı İstanbul’da ağırlanacak.
#Restoran Haftası2020'de New York'a taşınan Türk çift, Yonca Çubuk ve Emre Uzundağ, pandemi sırasında kurdukları Woodspoon adındaki yemek siparişi uygulaması sayesinde artık "küçük hayallerinin gerçekleştiğini" söylüyor.
#RestoranSürekliliği olmayan, geçmişte gerçekleşip tamamlanmış olayları ve durumları anlatmak için Simple Past Tense kullanılır. İngilizce geçmiş zaman cümlelerinde ''are, is'' gibi yardımcı fiiller ''was, were''e dönüşür. Fiillerin sonuna ise -ed eki getirilir. Simple Past Tense cümlelerinde ögeler şu sırayla yazılır. Noun + Verb (ed) + Object. İngilizce Geçmiş Zamanda olumlu, olumsuz ve soru cümleleri nasıl kurulur? Örneklerle birlikte ayrıntılı bir şekilde derledik.
#Simple Past TenseKoronavirüs salgını nedeniyle dünyanın dört bir yanında çoğu şirket finansal olarak çok zor bir döneme girdi. Çoğu hükümet işsizlik ile başa çıkabilmek ve iflasların önüne geçebilmek için büyük miktarda kurtarma paketleri açıkladı. Bu kurtarma paketlerine rağmen dünya ekonomisinin 1930'larda yaşanan Büyük Buhran'dan bile daha büyük bir ekonomik krize girmesi bekleniyor.
#AmazonBirleşik Krallık’ta bulunan dünya mutfağı pazarında oldukça yer etmiş olan Türk mutfağı, başta kebap olmak üzere zenginliğiyle İngiltere’de her geçen gün daha vazgeçilmez hale geliyor. Türkiye’den zincir restoranların da yapmış oldukları girişimlerle birlikte bilinirliği artan Türk mutfağı, tüm dünyada olduğu gibi İngiltere’de de değişik lezzetleriyle ün salıyor. Londra’da sekizincisi düzenlenen British Kebab Awards; Lambeth Belediye Başkanı ve CEFTUS Direktörü İbrahim Doğuş’un ev sahipliğinde İngiltere’nin iş, siyaset, sanat, spor dünyasını bir araya getirdi. Ödül töreni, Türkiye’nin tanıtım faaliyetine gastronomi, kültürel ve turizm açısından çok önemli katkı sağladı.
#Britanya Kebap Ödülleri8 bin kişinin sokaklarda yaşadığı Londra’da Lambert ilçesinin Türkiye kökenli Belediye Başkanı İbrahim Doğuş, parası olmayanların kahve ve yemeğini ücretsiz alabileceği With Love Kafe’yi hizmete açtı. Kendi alanında bir ilk olan proje ile hem sokakta kalanlara yer temin etme hem de onları eğiterek kafede iş sahibi yapmayı hedefliyor.
#İbrahim Doğuşİngiltere’nin başkenti Londra’da Park Plaza Westminster Otel’de bu yıl 7’ncisi düzenlenen Britanya Kebap Ödülleri (British Kebap Awards) gecesi görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Gecenin açılış konuşmasını yapan CEFTUS Direktörü İbrahim Doğuş, kebap işletmelerinin İngiltere ekonomisinin en dinamik unsurlarından birisi olduğunu söyledi.
#Park Plaza Westminster Otelİngiltere’de en başarılı restoran ve kebapçı işletmelerini belirleyen Britanya Kebap Ödülleri, İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn tarafından verildi. Bir vejeteryan olan Corbyn; ödül töreninden yaptığı konuşmada tüm ülkeye bir çağrıda bulunarak, “Kebabın yanında salata da yiyin” dedi.
#Kebap ÖdülleriWASHINGTON - A nutritious but calorie-restricted diet can increase life expectancy and reduce the risk of age-related diseases, according to recent research. The study, conducted over 20 years on dozens of rhesus macaque monkeys, provides new insight into the way the phenomenon works
ISTANBUL - Turkish cuisine is one of the richest cuisines in the world. It owes this to the large geography of the Ottoman Empire and the different ethnic identities within it. Also, we live in a very lucky climate with four seasons and many delicious ingredients. Given all of this, there is so much to do and to improve.
ISTANBUL - French and American anti-smoking campaigners say smoking bans in their countries have improved business as more non-smokers are drawn to them. Turkish cafe and bar owners fear a big drop in revenue after the final stage of the smoking ban is implemented on July 19.