E Fatura haberleri sayfasında E Fatura hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5205 E Fatura haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
GİB çöktü mü sorusu, E-Fatura üretimi yapamayan işletmeler ve E-İrsaliye çıktısı alamayan kuruluşlar tarafından merakla araştırılıyor. Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından koordine edilen E-Fatura sistemi, işletmeler tarafından kullanımı zorunlu tutulan bir uygulama olması dolayısıyla büyük önem arz ediyor. Peki, GİB çöktü mü? E-İrsaliye ve E-Fatura sistemi neden çalışmıyor? İşte, o detaylar
#Gib Çöktü Müİnternet bağlantısı ile elektronik ortamda düzenlenen faturadır. Düzenlenen e fatura düzenlendikten sonra elektronik ortamda paylaşılmasına izin verilen bir sistemdir. E faturada normal faturada bulunması gereken tüm bilgiler bulunmaktadır. Kesilen fatura da bilgilerin paylaşımı alıcı ve satıcı arasında elektronik ortamda yapılması gönderiminin de bu ortamda yapılması olanağı sağlamaktadır. İşte, e fatura hakkında tüm ayrıntılar.
#E FaturaE Arşiv faturası, son zamanlarda ticari işletmelerin kullandığı hızlı ve güvenilir fatura kesme tercihlerinin başında yer almaktadır. E Arşiv faturası, bazı dijital mağazalarda ise zorunlu olarak talep edilmektedir. E Arşiv faturası nedir? E Arşiv faturası nasıl ve nereden kesilir? E Arşiv ne zaman başladı? İşte, tüm detaylar.
#E Arşiv FaturaTemmuz ayı itibarıyla cirosu 5 milyon lira ve üzerinde olan işletmeler için e-Fatura’ya geçiş zorunluluğu başlarken yaklaşık 450 bin şirket ve serbest meslek mensubunun e-Fatura’ya geçmesi bekleniyor. Hesapküpü Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Murathan Kılıç dijitalleşmeyen şirketleri bekleyen cezalara ilişkin uyarılarda bulundu.
#Ciroe-Dönüşüm tebliği kapsamında; brüt satış hasılatının 10 milyon TL’den 5 milyon TL’ye düşmesi e-Dönüşüm kapsamına giren işletme sayısını artıracak. Bununla birlikte gönüllü geçişlerde de ciddi bir artış gözleniyor. Zorunlu geçişle birlikte 100.000’den fazla işletmenin e-Fatura’ya geçişi öngörülüyor.
#E-FaturaEkim ayında yapılan düzenlemeyle birlikte e-fatura uygulaması kullanan tüm işletmelerin 1 Ocak 2020 itibariyle e-arşiv uygulamasına geçme zorunluluğu getirildi. Yaklaşık 100 bin işletmenin e-arşiv uygulamasına geçmesi beklenirken, bu düzenlemeyle, e-fatura’ya kayıtlı olmayan şirketlere matbu fatura kesilemeyecek ve sadece elektronik fatura gönderilebilecek.
#Gelir İdaresi BaşkanlığıGelir İdaresi Başkanlığınca elektronik defter ve belge uygulamasında dağınık yapıdaki 19 ayrı tebliğin tek metinde toplanması planlanıyor. Hazırlanan taslağa göre pek çok alandaki faturaların 1 Ocak 2020'den itibaren e-fatura olarak düzenlenmesi gerekecek.
#E FaturaKamu kurumları, kendi aralarında ve özel sektörle yaptıkları işlemlerde artık e-fatura kullanacak. 1 Mart itibariyle kayıtlı yaklaşık 100 bin e-fatura mükellefi, 218 kamu idaresine bağlı yaklaşık 60 bin harcama birimi adına e-fatura gönderebilecek.
#E FaturaTürkiye’de sık sık tartışılan ve taksicilerin tepkisini çeken yeni nesil ulaşım platformu Uber, Türkiye’ye uyum sağlayan bir adım attı. Daha önce kullanıcıların e-posta adreslerine yapılan yolculuklara ilişkin bilgilendirme metni gönderen şirket, şimdi Türkiye’deki kullanıcılarına özel e-fatura gönderecek.
#GazetehaberleriUber, tüm mevcut UberXL sürücü ortaklarıyla birlikte e-Fatura sistemine geçtiğini duyurdu. Uber aynı zamanda geçtiğimiz günlerde kendisiyle aynı iş kolunda faaliyet gösteren Dubai merkezli ulaştırma servisi Careem'i satın almak için 2.5 milyar dolar değerinde bir teklif sundu
#UberE-Fatura sorgulama işleminin nasıl yapılacağı binlerce vatandaş tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer alıyor. 2010 yılından itibaren Gelir İDaresi Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan e-Fatura sistemi kullanıcılarına pek çok kolaylık sağlıyor. Peki, e-Fatura sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte, GİB E-Fatura sorgulama sayfası.
#E-FaturaTurkcell, kurumların da dijitalleşmesine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği yeni hizmeti e- Muhasebe, e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv Fatura, Akıllı Faks ve e-Posta ürünlerinin entegrasyonundan oluşan Turkcell e-Şirket platformu ile kurumların dijitalleşme süreçlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor.
#TurkcellDijitalleşme süreçlerinde her şirketin bir stratejisi ve zaman planı olması gerektiğine dikkat çeken Digital Planet Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Vural, “Dünyanın neresinde faaliyette olursa olsun dijital dönüşüme adım atmayan şirketler rekabette gün geçtikçe daha fazla zorlanacak” dedi.
#Ar-GeTaksi sorununun nasıl çözüleceği merakla beklenirken alternatif modellerle taksiciler arasındaki tartışmalar da sürüyor. Martı’nın kurucusu Alper Öktem, Hürriyet’e yaptığı açıklamada “İBB, artık Paylaşımlı Yolcu Yönetmeliği’ni getirebilir. Bu olduğu gün yurt dışından yüz milyonlarca dolarlık yatırım gelecek. Biz de Türkiye’nin en büyük işvereni olacağız. 150 bin kayıtlı şoförümüz var. 4 milyon kullanıcı var. Devlet taksilerden müthiş miktarda vergi kaybediyor. Belediyeler önümüzü açsın. Biz bu devleti vergiye boğmak istiyoruz. Hazine’ye vergiyi yığmak istiyoruz” dedi.
#UKOMEGİB çöktü mü sorusu, E-Fatura üretimi yapamayan işletmeler ve E-İrsaliye çıktısı alamayan kuruluşlar tarafından merakla araştırılıyor. Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından koordine edilen E-Fatura sistemi, işletmeler tarafından kullanımı zorunlu tutulan bir uygulama olması dolayısıyla büyük önem arz ediyor. Peki, GİB çöktü mü? E-İrsaliye ve E-Fatura sistemi neden çalışmıyor? İşte, o detaylar
#Gib Çöktü MüE-Fatura'da karekod zorunluluğu resmen başladı. 17 Şubat 2023 tarihinde yayımlanan kılavuzda hangi belgelerde karekod bulunması gerektiği ve bu belgelerdeki karekodların hangi bilgileri içermesi gerektiği ile ilgili tüm bilgiler yayımlandı. Peki, E-Fatura'da karekod zorunlu mu olacak? İşte, o detaylar
#Karekod ZorunluluğuE-Fatura'da karekod zorunluluğu için harekete geçildi. 17 Şubat 2023 tarihinde yayımlanan kılavuzda hangi belgelerde karekod bulunması gerektiği ve bu belgelerdeki karekodların hangi bilgileri içermesi gerektiği ile ilgili tüm bilgiler yayımlandı. Peki, E-Fatura'da karekod zorunlu mu olacak? İşte, o detaylar
#Karekod ZorunluluğuNasıl oluyor da Antalya’da 8 TL’ye hale giren salatalık 22 TL’ye manav tezgâhına düşüyor? Hürriyet sebzenin yolculuğunu adım adım izledi. Aradaki farkın çözümü için TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır’dan sekiz öneri geldi.
#AntalyaPlatform Bankacılığı (Bank as a Platform) kavramının Türkiye’deki öncüsü olan QNB Finansbank Dijital Köprü, dijital dönüşümün getirdiği yenilikleri bünyesindeki çözüm ve hizmetlere entegre ederek yüz binlerce firmanın dijitalleşme sürecine katkı sağlamaya devam ediyor. Müşteri odaklı bir bankacılık modeli benimseyen QNB Finansbank, Dijital Köprü ile müşterilerinin bankacılık ve firmasına ait diğer işlemlerini dijital ortamda gerçekleştirmelerine aracılık ediyor. Ayrıca Türkiye’deki yasal düzenlemelere göre sunduğu hizmet ve çözümlerini şekillendiren Dijital Köprü, müşterilerinin yıl içindeki mevzuat düzenlemelerine hazırlıklı olmasını sağlıyor.
#Sponsorlu İçerikİçeriğindeki yüksek antioksidan ve vitaminler nedeniyle süper meyve olarak bilinen aronya girişimcilere ilham verdi. Tesadüfen tanıdıkları meyveyi Türkiye’de tüketicilerle buluşturmak için harekete geçen Aynur Rona ile Songül Koç, Yalova ve Kırklareli’nde üretime başladı. Aronyadan ürettikleri paketli ürünleri satışa sunan girişimciler gıda takviyesi alanına da giriş yaptı. İki kardeş üretimi arttırmak için çiftçilerle işbirliği yapmayı ve kendi üretim tesislerini kurmayı hedefliyor.
#Aynur RonaHazine ve Maliye Bakanlığı'nca, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında 2023-2025 döneminde uygulanacak 44 maddelik eylem planı kapsamında, Hal Kayıt Sistemi'nin, Çiftçi Kayıt Sistemi ve diğer mali elektronik uygulamalarla entegrasyonu sağlanacak, ticarete konu ürünlerin takibi için Ürün Takip Sistemi kurulacak, kira sözleşmelerinin e-Devlet kapısı üzerinden düzenlenmesi sağlanacak.
#Hazine Ve Maliye BakanlığıHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kamu maliyesinde gerçekleştirdiğimiz teknoloji reformu ile yeni bir dönemi başlatıyoruz. Geliştirdiğimiz yerli ve milli yazılım teknolojisiyle, bütçenin oluşturulmasından kesin hesabın çıkarılmasına kadar tüm mali süreçleri elektronik ortama taşıyoruz” ifadelerini kullandı.
#Nureddin NebatiEkonominin tüm kurumlarıyla koordinasyon halinde hareket ederek, nihai amaç olan kalıcı fiyat istikrarı hedefine ulaşana kadar mücadelenin devam edeceğini ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Nihai amacımıza ulaşıncaya dek vatandaşlarımızı hayat pahalılığına karşı destekleyen ve koruyan benzer uygulamalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
#Nureddin Nebatiİnternet bağlantısı ile elektronik ortamda düzenlenen faturadır. Düzenlenen e fatura düzenlendikten sonra elektronik ortamda paylaşılmasına izin verilen bir sistemdir. E faturada normal faturada bulunması gereken tüm bilgiler bulunmaktadır. Kesilen fatura da bilgilerin paylaşımı alıcı ve satıcı arasında elektronik ortamda yapılması gönderiminin de bu ortamda yapılması olanağı sağlamaktadır. İşte, e fatura hakkında tüm ayrıntılar.
#E FaturaE Arşiv faturası, son zamanlarda ticari işletmelerin kullandığı hızlı ve güvenilir fatura kesme tercihlerinin başında yer almaktadır. E Arşiv faturası, bazı dijital mağazalarda ise zorunlu olarak talep edilmektedir. E Arşiv faturası nedir? E Arşiv faturası nasıl ve nereden kesilir? E Arşiv ne zaman başladı? İşte, tüm detaylar.
#E Arşiv FaturaTicaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı'na göre, akaryakıtı, dağıtıcılar arası satışlar ve akaryakıt taşıma araçlarının hareketleri dahil, ürün ve belge hareketleri üzerinden anlık izleyebilecek sistem kurulacak.
#AkaryakıtSatışı 1 Temmuz'dan itibaren gerçekleştirilen çiğ sütlerin fatura, e-fatura, e-arşiv fatura, müstahsil makbuzu, e-müstahsil makbuzu ile tedarik sözleşmelerinin Bakanlık Süt Kayıt Sistemi'ne (BSKS) girişi birbirleriyle ilişkilendirilerek yapılacak.
#Çiğ SütBA BS ne zaman kalkacak sorusu pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. 25 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete yazısında yer alan 523 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğindeki değişiklik kapsamında, sadece elektronik ortamda ve 5.000 TL’nin altında e-Fatura ve e-Arşiv fatura düzenleyen mükellefler için, 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren, Ba- Bs formu düzenleyerek bildirim yapma zorunluluğunun kalkacağı ifade edilmişti. Peki, BA BS ne zaman kalkacak? BA BS cezası 2021 yılında ne kadar olacak? İşte, o bilgiler
#Ba BsTürk Telekom çalışanları son 3 yılda yaklaşık 18 ton elektronik atığı toplayarak geri dönüşüme kazandırdı. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında yaptığı açıklamada, “Sıfır Atık Projesi kapsamında toplanan atıklarla 1107 metreküp depolama alanı, 11 bin 250 metreküp su, 1 milyon 848 bin 485 kWh enerji tasarrufu sağlandı ve 65 bin 418 kilo sera gazının doğaya salınımı engellendi” dedi.
#Türk TelekomTürkiye'nin en kapsamlı şirket kurma platformu mottosuyla yola çıkan ve dakikalar içinde herkesin şirket kurulabilmesine imkan veren Mükellef, aynı zamanda şirket kuranların tüm finans süreçlerini dijital olarak yönetmesine de olanak sağlıyor. Bu kapsamda Mükellef Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Okan Şafak, Hürriyet Teknoloji Editörü Selim Öztürk'ün sorularını yanıtladı. (Sponsorlu İçerik)
#Selim Öztürk