Derin ven trombozu (DVT) hastalığı belirtileri uzmanların uyarısı ile gündeme geldi. Yaz aylarıyla beraber tatil sezonu açılırken, İngiliz sağlık uzmanları da bu dönemde 'sessiz katil' olarak adlandırdıkları derin ven trombozu hastalığın kalabalık alanlarda oluşabileceğini uyararak yapılması gerekenleri açıkladı. Derin ven trombozunda pıhtının kopma sonucunda hayati risk oluşturan ven trombozuna karşı Bilim insanlarına göre, yaş, vücut kitle indeksi, cerrahi öykü, hormonal sorunlar ve kanser hastaları risk altında. Peki, derin ven trombozu (DVT) nedir, tedavisi var mı? Derin ven trombozu (DVT) belirtileri nelerdir? İşte, Derin ven trombozu (DVT) hastalığı nedenleri ve belirtileri hakkında ayrıntılar.
#Derin Ven Trombozu BelirtileriHer ne kadar dünya bir süredir Rusya-Ukrayna savaşı gündemi yüzünden pandemiyi unutmuş gibi görünse de koronavirüsle ilgili bilimsel çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yapılan son araştırmalara göre ise koronavirüs atlatılsa bile 6 ay boyunca çok büyük bir pıhtılaşma riskini barındırmaya devam ediyor.
#Koronavirüsİstanbul Kadıköy Caddebostan'da yarış yaptığı iddia edilen bir sürücünün kullandığı otomobil, beton dubalara, çöp konteyneri ve elektrik direğine çarptı. Yoldan geçen diğer otomobillerin son anda kurtulduğu kaza güvenlik kamerasına yansırken, otomobili kullanan sürücü kaçtı.
#İstanbulKadıköy Caddebostan'da yarış yaptığı iddia edilen bir sürücünün kullandığı otomobil, beton dubalara, çöp konteyneri ve elektrik direğine çarptı. Yoldan geçen diğer otomobillerin son anda kurtulduğu kaza güvenlik kamerasına yansırken, otomobili kullanan sürücü kaçtı.
#Trafik KazasıDerin Ven Trombozu; halk arasında ''toplardamarda pıhtının oluşması'' şeklinde bilinmektedir. Bununla beraber bu durum; insan bedeninin herhangi bir yerinde ana toplardamarların pıhtı ile tıkanması olarak da tanımlanmaktadır. Derin Ven Trombozu; genel olarak 40 yaş ve üzerinde görülmekle beraber nadiren de gençlerde görülmektedir. DVT daha çok kalçanın uyluk kısmında ya da bacaklarda gelişmektedir. Peki; DVT nedir, nasıl anlaşılır? DVT neden gelişir? DVT hastaları nelere dikkat etmeli tüm detayları ile derledik.
DVT (derin ven trombozu), damarda, genellikle bacakta oluşan bir kan pıhtısıdır. Ven trombozu müdahale edilmediğinde tehlikeli olabilir. Bu nedenle belirtileri takip edip en kısa sürede uzmana danışmak ayrıca önem taşıt. Peki ven trombozu nedir, belirtileri nelerdir? İşte ven trombozu tedavisi ve detaylı bilgiler….
#Ven TrombozuOxford/AstraZeneca aşısı kanda pıhtılaşmaya neden oluyor iddiaları üzerine bazı Avrupa ülkeleri tarafından durduruldu. Bu karar çok tartışılıyor. Aşı bir tehlike içeriyor mu, veriler ne diyor? Aşılara güven nasıl etkilenir? Alınan karar politik mi, yoksa bilimsel mi? 8 soruda inceledik...
#Astrazeneca/Oxford AşısıBACAKLARDA ağrı, kramp, ödem, ağırlık hissi, yorgunluk, karıncalanma, kaşıntı, kanama, ciltte renk değişikliği gibi pek çok şikayetin yanı sıra, iyileşmeyen yaralar ve ülserlere neden olabilen varisin, tedavi edilmemesi durumunda zamanla pıhtı oluşturduğu, bu pıhtıların kan yoluyla akciğere kaçarak, akciğer embolisi denilen ölümcül tabloya yol açabileceği kaydedildi.
#AntalyaKafe ve restoranlar 1 Haziran’dan beri hizmet veriyor. Peki kurallara sıkı sıkıya uyuluyor mu? Bir kafeye gittiğinizde nelere dikkat etmelisiniz? Kendi tedbirlerinizi nasıl alabilirsiniz? Virüs hiç temizlenmediğinde ciltte ne kadar süre yaşıyor? DVT (derin ven trombozu) hastaları bu dönemde risk altında mı? İşte yanıtlar...
#GazetehaberleriHamileyken uçak yolculuğu yapılır mı? sorusu anne adaylarının seyahat planlamaları yapmadan önce merak etti sorular arasında yer alıyor. Öncelikle gezi planı hamilelik göz önünde bulundurularak ve hekime danışılarak yapılmalıdır.Hekim tarafından önerilen ilaçları ve vitaminleri , reçeteleriyle birlikte yanınızda bulundurmalısınız gerekmektedir. Peki hamileyken uçak yolculuğu yapacak olanların dikkat etmesi gereken konular nelerdir?
#HamileKadınlarda karnın alt kısmındaki toplardamarların bir hastalığı olan Pelvik Konjesyon Sendromu (PKS) toplumda sık karşılaşılan bir hastalık. Nedeni bulunamayan ve uzun süre (6 aydan fazla) kasık, alt karın ağrısı yaşayan kadınların üçte birinde tek başına veya diğer hastalıklarla birlikte PKS bulunuyor.
#Elvik Konjesyon SendromuKadınlarda karnın alt kısmındaki toplardamarların bir hastalığı olan Pelvik Konjesyon Sendromu (PKS) toplumda sık karşılaşılan bir hastalık. Nedeni bulunamayan ve uzun süre (6 aydan fazla) kasık, alt karın ağrısı yaşayan kadınların üçte birinde tek başına veya diğer hastalıklarla birlikte PKS bulunuyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cem Arıtürk, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.
#Pelvik Konjesyon SendromuBacağındaki derin toplar damarlardan atılan pıhtılar akciğer damarlarını tıkayan ve nefes alamaz hale gelen Hayati Ün (26), yaklaşık 7 saat süren ameliyatla sağlığına kavuştu. Ün’ün vücudu 20 dereceye kadar soğutulduktan sonra göğüs ve kalp cerrahları ana damar ile kollarını adeta soyarak, biriken pıhtıları çıkardı.