Doç. Dr. Halil Coşkun, gerginlik, üzüntü, kırgınlık gibi durumlarda çoğu kişinin bol kalorili yiyeceklere saldırdığını belirterek “Bu tip yemenin adı duygusal beslenmedir ve açlık giderilmeye değil duygular doyurulmaya çalışılır. Aşırı kilo almamak için nasıl yediğimizin farkında olmalıyız.” diyor
#Duygusal Beslenme Obeziteye Neden OluyorKurabiye, cips, meyve, kuruyemiş, kek, süt, patlamış mısır, çikolata... Pek çoğumuz atıştırmalıklara dayanamıyoruz! Kimimiz az, kimimiz çok yiyoruz ama ağzımıza bir şeyler atmadan duramıyoruz. Peki, bu yararlı mı zararlı mı? Az mı atıştırmalı yoksa sık sık mı? Neyi ne kadar yemeli? Diyetisyen Ceren İşeri atıştırmalıkların ve onları yeme sıklığının kişilere özel olarak belirlenmesi gerektiğini vurguluyor. Psikolog Dr. Hilal Çerçel, pandemi döneminde çok sık yemeye başlayan ama az hareket eden çocuklar konusuna dikkat çekiyor.
#AtıştırmakKoronavirüs hastalığı Aralık 2019 tarihinde Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktı. Çin ve birçok ülkede artan vaka bildirimleri nedeniyle, 30 Ocak 2020’de Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum Komitesi tarafından koronavirüsü dünya çapında acil olarak önlem alınması gereken bir sağlık durumu olarak ilan edildi.
#Pandemi