Bahar aylarının en güzel ama mevsimi kısa süren dut reçeli ayrı güzel oluyor. İster sıcacık ekmek üzerine isterseniz de pankek İle tüketin. Kahvaltı sofraları için harika bir alternatif. Eğer denemek isterseniz, tam zamanı! Peki dut reçeli nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Dut Reçeli TarifiMevsimi oldukça kısa ama besin değeri ve vücuda yararı bol üç meyveyi, tam da zamanları gelmişken anlatmak istiyorum size: Muşmula, hünnap ve iğde... Maalesef eskisi kadar bilinip tüketilmiyorlar. Oysa iğdeyle tatlı krizlerinizi önleyebilir, hatta çayını demleyebilir, olgun muşmulayla kek yapabilir, hünnapla sağlıklı, pratik atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.
#MuşmulaYaz aylarının benim için en güzel meyvesi tartışmasız karadut! Sosunu yapıp cheesecake’in üzerine döküyor veya limonatalara ekliyorum. Reçelini kaynatmayı da seviyorum, tatlılarda bitter çikolatayla birlikte kullanmayı da... Semizotu salatasına ve peynir tahtalarına çok yakıştırdığım karadutu, bazen etleri marine edeceğim sosa bile ekliyorum. Neye katarsanız katın muhteşem uyum sağlayan bu özel meyveyle mutfağımda neler yapıyorum, anlatayım...
#KaradutSağlıklı, enerji dolu meyve pestillerimizin tam mevsimi. Anadolu’nun asırlık pestil geleneği, tüm dünyadaki sağlıklı beslenme meraklılarının da radarında. Bugünlerde hasat edilen her türlü meyvenin işlenip güneşin kucağına bırakılmasıyla üretilen pestili evde de fırınımızda kolaylıkla yapabiliriz.
#MeyveHem lezzetli hem de tam bir sağlık deposu olan dut, günde bir avuç tüketildiğinde sağlığa tahmin bile edemeyeceğiniz faydalar sağlıyor. Beslenme Danışmanı Dyt. Vildan Çelik, dutun faydaları ve tüketiminde dikkat edilecek noktalar hakkında bilgi verdi. İşte günde bir avuç dut tüketmenin 9 faydası...
#DutHavalar ısındıkça hafta sonu tatili programları hız kazanıyor. Kışın kasvetini üzerinizden atmak, temiz havada güzel yemeklerle kendinizi şımartmak istiyorsanız rota önerilerime kulak verin. Gurme dokunuşlarıyla öne çıkan bu oteller sadece bölgelerinde değil yurtdışında da tanınıyor ve bir anlamda gastronomi dünyamızın ufkunu açıyorlar.
#SeyahatRengarenk reçeller kahvaltı sofralarımızın tat kaynağı. Kimi zaman ekmeğin üzerine sürülen, kimi zaman kreple yenen ya da tatlı tariflerine malzeme olan reçelleri her mevsim yapmak mümkün. Ancak özellikle yaz aylarında çilek, vişne, kayısı, incir, üzüm, karpuz gibi meyvelerin bollaşmasıyla mutfaklardan da tatlı tatlı kokular gelmeye başlıyor. Peki iyi bir reçel yapmak için nelere dikkat edilmeli? Reçelin rengini, lezzetini, kıvamını uzun süre koruması, şekerlenmemesi için neler yapılmalı? İşte reçel yapmak isteyenler için başlangıç seviyesinden ileri seviyeye birkaç püf noktası…
#Reçel Nasıl YapılırSaray Pastaneleri’nin sahibi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la Ortaköy’deki Feriye Lokantası’nda buluştuk. Sabah yediği bir elmayla akşam yemeğine kadar idare ediyormuş, buluşmamız bahane oldu, o sayede öğle yemeği yedi.