Düşler Bahçesi (We Bought a Zoo) konusu ve oyuncu kadrosu, bu akşam ekranlara gelecek filmle beraber merak konusu oldu. 2012 yılında vizyona giren film komedi ve dram türünde. Matt Damon ve Scarlett Johansson'ın başrolde yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda ise Cameron Crowe oturuyor. Peki Düşler Bahçesi filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte ayrıntılar...
#Düşler BahçesiBayram haftasındayız ve bağlarımızı, dayanışma ruhumuzu güçlendirme zamanı. Bu vesileyle sinema mönümüzde aile filmlerine yer verdik. Kimi trajik, kimi komik, kimi gotik, kimisi de fantastik öyküler anlatan yapımlar bunlar. Yani her türden aileye kapımızı açtık. İyi seyirler!
#YazarAilece gidilebilecek, kendini iyi hisset filmi isteyenler için aranan kan bulundu: Düşler Bahçesi. Başrolünde ünlü aktör Matt Damon’ın olduğu film gerçek bir hikâyeye dayanan aynı adlı romanın beyazperde uyarlaması. Düşler Bahçesi, eşini kaybettikten sonra iki çocuğuyla yalnız kalan ve kapanmakta olan bir hayvanat behçesine yeniden hayat veren bir adamın hikâyesini anlatıyor.
Filmde, Benjamin eşini kaybetmiş ve iki çocuğuna bakmaya çalışan bir babadır. Çocuklarıyla yeni bir bir eve taşınmaya karar verir, ancak ev aslında bir hayvanat bahçesidir. Hem bu hayvanat bahçesini yoktan var edip hem de ailesini mutlu etmeye çalışan Benjamin, ev sayesinde, güzel lunapark uzmanı Kelly ile tanışır. Hepsini, duygulu ve eğlenceli bir macera beklemektedir.
#HtvsanatDevlet Tiyatroları 2001-2002 tiyatro sezonunu, bugün (3 Ekim) Sivas ve Van'da sahnelenecek çocuk oyunlarıyla açacak. Sivas Devlet Tiyatrosu, Asuman Bayraktar'ın yönettiği çocuk oyunu Gökkuşağı Altında, Van Devlet Tiyatrosu da Adnan Erbaş'ın yönettiği Saraydaki Kim adlı oyunların prömiyerleri ile yarın çocuklara merhaba diyecek.
Uzun bir tatili geride bırakan Devlet Tiyatroları (DT) yeni sezonda yepyeni oyunlarla sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. DT 2001-2002 sezonunda 51'i yeni 77 oyun sahneleyecek. Sezonun ilk yarısında Nazım Hikmet'ten Orhan Asena'ya, Çetin Altan'dan Refik Erduran'a yüzde 70'i yerli, 51 yeni oyun perde açacak.
Türkiye bir tarım ülkesi... Bu değerli toprakları işleyip ülke ekonomisine katkı sağlayan milyonlarca üreticimiz var. Ama tarımla uğraşan nüfus giderek yaşlanıyor. Yaş ortalaması 50’lerin üzerinde. Genç nüfus tarımdan uzaklaşıyor. Tabii çok da umutsuz olmamak gerekiyor. Çünkü son dönemde yönünü toprağa, tarıma dönen gençlerimiz de var. Çok da güzel hikayelere imza atıyor ve akranlarına rol model oluyorlar. Turizmle anılan Bodrum’da tarımsal alanda katma değer yaratan gençlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Cahide İmre, Hasancan Açık, Fatih Sevmez, Hüray Önal ve Huri Can bunlardan sadece birkaçı. İşte bu sayıda üreten isimlerin hikayelerini sizlerle paylaşacağız. Yeni girişimlere ilham olması dileğiyle...
#1Günümüzde teknoloji hızlı bir şekilde gelişiyor. Gelişen teknoloji ile birlikte sosyal medya kullanımları da artıyor. Sosyal medya kullanıcıları da ilgi çekmek ve farklılık kazanmak için de kullanıcı adı kullanıyorlar. Twitter İsimleri ve Nickleri - En güzel, değişik, komik, etkileyici ve kısa Twitter kullanıcı adları nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
‘Sanrı’ başlıklı sergisiyle Bozlu Art Project Mongeri Binası’na konuk olan Utku Varlık, “Evren, beynimizin bir sanrı bahçesidir. Beynin bize oynadığı oyunlar çok. ‘Korku’ya özgü tüm büyük sapmalar, paradoksal düşler son sergimin çekim alanında, benim şairlerimle bir diyalog. Bugün yaşadığımız, kanımca insanın yaşadığı belki de en büyük toplu sanrı” diyor.
#Utku VarlıkEkranlarda bir süredir tanıtımları yayınlanan Servet dizisinin yayın tarihi belli oldu. Oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken Servet'in ne zaman başlayacağını, oyuncu kadrosunu ve hikayesini merak eden vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. Peki, Servet ne zaman başlayacak? Servet'in oyuncuları kimler? Servet dizisinde hangi oyuncular yer alıyor?
#Servet'in Oyuncu KadrosuKimine göre gastronominin başkenti kimine göre ise Avrupa rotasında duraklayabileceği, sevimli bir Fransız şehri... Benim için ise altı ayımı geçirdiğim, defalarca Fransa'ya seyahat etmiş olsam da, "Fransız gibi" yaşama deneyimine en çok yaklaşabildiğim yer: Lyon. Dünyaca ünlü restoranları, orta çağ kenti, Lyonluların kendilerine özgü yaşam şekli ve ilgi çeken öyle ya da böyle, seyahat planlarına eklemeden geçilmeyen Lyon hakkında birkaç not...
#SeyahatRoman, Türk edebiyatına Fransızcadan yapılan basit çevirilerle girdi. Yıl 1862’ydi, Fénelon’un romanı Türkçeye Yusuf Kâmil Paşa’nın çevirisiyle ‘Terceme-i Telemak’ olarak çevrildi. Sonra Victor Hugo geldi... İlk Türk romanıysa bundan 10 yıl sonra yayımlanacaktı. Şemseddin Sami’nin ‘Talat ile Fitnat’ın Aşkı’ adlı eseri, ana-babasının zorlamaları sonucu istemediği biriyle evlendirilen ve sonunda kendini öldüren genç bir kızı anlatıyordu. Sonra Ahmet Midhat Efendi’ler, Recaizade Mahmut Ekrem’ler geldi. Türk edebiyatı akımlardan etkilendi ve yazıldığı döneme ışık tutan eserler üretildi. Kimi yazar insanı öne çıkardı, kimi tarihi, siyasi tutumunu, kimi cinselliği... Hepsi biricikti, hepsi bize masa başında yazılmış gibi görünen ‘gerçek hayatlar’ı anlattı. Okuyana ‘hayatın anlamı’nı sorgulattı. Bir liste yapıp romanlara gömülsek insanların, ülkelerin, psikolojinin, siyasetin nasıl değiştiğine dair tarih dersi almamız da kaçınılmaz. İşte biz de bu büyük fotoğrafa bakalım istedik. Hürriyet Pazar olarak ‘sinema’ ve ‘müzik’ soruşturmalarının ardından eleştirmenler, yazarlar, akademisyenler, edebiyat öğretmenleri ve yayıncılardan oluşan 100 kişilik bir jüriyle ‘Türk Edebiyatının Gelmiş Geçmiş En İyi 100 Romanı’nı çalıştık. Tavsiyemiz bu listeyi alın ve onun izinden bir kütüphane oluşturun.
#Türk Edebiyatının En İyi 100 Eseri