Adana kebap yemesi sevap... Sevmeyen kaç kişi olabilir ki? Dünyanın dört bir yanından ülkemize gelen turistlerin ilk merak ettiği şey kebap. Kebabın ana vatanı ise bilindiği üzere Adana. Kabul ediyorum orada kebabı bir başka yapıyorlar. Bunun en büyük nedeni, orada yetişen hayvanın eti. Türk mutfağında lezzetlerimiz arasında 65’inci sırada yer alan bu kebapta kullanılan et , doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bölge yaylalarında yetiştirilmiş koyunlardan elde ediliyor. Kebabı yaparken salça, sebze, karabiber, içyağından başka bir şey konulmaz. Salata ve yeşillikle hele hele iyi bir ustanın elinden yerseniz tadına doymazsınız. “Peki bunu yemek için illa Adana’ya mı gideceğiz” diyeceksiniz... Açık söyleyeyim imkanı olan varsa tabi ki gitsin. Kesin olarak şunu söylüyorum; Adana ve diğer iller diye ikiye ayırıyorum bu lezzeti. “Gidecek ne zamanım ne imkanım” var diyenlere, Adana’yı aratmayacak 3 kebapçı öneriyorum...
#Adana KebapGaziantep’te 230 TIR’lık araç parkıyla yılda 3 bin sefere imza atan Eyüp Lojistik, bu ilimizin ürettiği sanayi ürünlerinin 120 milyon dolarlık bölümünü dünyaya taşıyor. Şirketin patronları Eyüp ve Özcan Bartık, “Dedemiz kamyoncuydu, onun yolundan gittik” diyor.