Ramazan ayı boyunca özenle kurulan iftar ve sahur sofralarına taşınan lezzetlerin kıymeti bir başka... Bu süreçte sağlığımızı koruyacak seçimler yaparken tattan vazgeçmemek önemli. Hele bir de o sofra yerel malzemelerle kurulmuşsa, örneğin Karacadağ pirinciyle yapılmış bir pilav masaya geliyorsa... Yazarımız Sahrap Soysal’a göre kullanılan ürünün hikâyesini anlamak en az pişirilen yemeğin tadı tuzu kadar mühim. Diyetisyen Berrin Yiğit ise “Kan şekerini dengede tutmak için kuruyemiş ve kuru meyvelerin gücünden faydalanmak, büyük öğünler yerine ara vererek az az yemek gerek” diyor.
#RamazanMARGARİNCİLER, kalp sağlığı açısından zararlı kolesterolden arınmış, transyağ oranı binde 3’e, doymuş yağ oranı da zeytinyağı seviyesine çekilmiş vitaminle zenginleştirilmiş yeni nesil ürünlerle yılda 1.5 milyar dolarlık pazar hacmini yakalamayı hedefliyor. Bunu da, zeytinyağı, tereyağ, bal ve çilek lezzeti kazandırdıkları ürünlere yeni karışımlar ekleyerek gerçekleştirmeyi planlıyor.