İstanbul Valisi Davut Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Derin Mina Koç’a devretti. Derin Mina Koç, konuşmasında "Doğadan uzak olan AVM'lerde vakit geçirmek istemediğimiz için yürüyüş alanları, botanik bahçeler, bisiklet yolları herkesin huzur bulduğu yeşil alanların çoğalmasını isterim" dedi. Ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Derin Mina Koç, 1 Mayıs etkinliklerinin Taksim'de yapılıp yapılmayacağı sorusuna "İzin veririm tabii ki" yanıtını verdi.
#İstanbulTEKFEN Holding’in ve kendi adını taşıyan ANG (Ali Nihat Gökyiğit) Vakfı’nın kurucusu Nihat Gökyiğit, İstanbul’un Anadolu yakasında TEM otoyolu ve iş-rezidans kulelerinin sınırlarını çizdiği Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ndeki turumuza rehberlik ederken, 2003 yılını anımsadı:
#Vahap MunyarTarihi bağlar ve şaraphanelerin arasından geçip Porto’da okyanusa dökülen Douro, baharı karşılıyor. İç bölgelerde kıyıları mimozalarla sarıya boyanmış. Porto’nun nehir manzaralı yamaçlarındaysa kamelya coşkusu yaşanıyor. 29 parkta, 600’ü aşkın çeşitte, kimileri asırlık kamelya ağaçları rengârenk çiçeklenmiş. Nisanda Porto, göz, kulak ve damaklar için tam bir şenlik yeri.
#PortoKuzey Yarımküre’de geçen hafta başlayan baharın ilk müjdesi kirazların çiçeklenmesiyle geldi. Süs kirazı olarak da bilinen pembe Japon sakuralarının güzelliği Kanada’dan Almanya’ya pek çok ülkede binlerce kişiyi kentlerin büyük parklarına çekiyor. En büyük festivallerin düzenlendiği Japonya’da sezon 31 Mart’ta Tokyo’da başlayacak. ABD’nin en büyük festivali ise Washington’da geçen salı başladı. Bu vesileyle sormak istiyorum: Bizim de kiraz ağaçlarımızı sevmemizin zamanı gelmedi mi?
16 milyon kişinin yaşadığı ve nüfusun yüzde 20’si yabancılardan oluşan Hollanda, karayoluyla aynı günde bir ucundan diğerine geçebileceğiniz kadar küçük bir ülke. Topraklarının yüzde 18’i deniz seviyesinin altında. Su baskınını engellemek için denize setler yapılmış, fazla suyu atmak için değirmenlerle çalışan kanallar inşa edilmiş. 1910’larda ülkenin yüzölçümü 30 bin kilometrekareydi. Denizi doldurup, 40 bin kilometre kareye çıkarıldı!
Türk kent kültürünün zirvesidir Süleymaniye. Dünyanın en zarif ve haşmetli camii buradadır. İstanbul, Unesco’nun ‘Dünya Kültür Mirası Listesi’ne büyük oranda Süleymaniye’nin yüzü suyu hürmetine girmiştir. Ahşap mimarisi üzerine çalışan her ulustan mimarın kayıtsız şartsız kabe olarak kabul ettiği bir beldedir burası.