21 Ocak Dünya Sarılma Günü her yıl dünyanın birçok ülkesinde kutlanıyor. Ancak bu yıl Covid-19 nedeniyle en sevdiklerimizden uzak kaldık, sarılmanın önemini her zamankinden daha fazla hissettik. Sarılmanın önemine dikkat çekmek isteyen birçok kişi sosyal medyadan Dünya Sarılma Günü’nü hatırlatan paylaşımlar yapıyor. Peki, Dünya Sarılma günü ne zaman, nasıl ortaya çıktı?
#Dünya Sarılma Günü Ne Zamanİçinde olduğumuz bu özel zamanda belki yorulduk, sıkıldık, sakındık ama artık güzel günlerin yakın olduğuna dair umudumuz daha çok. Olumlu çıkarımlar da kazandık. Örneğin dünyanın büyük bir bölümü için ortak ihtiyaçlar ve sonuçlar doğurdu.
#Dünya Sarılma GünüDünya sarılma günü, her yıl 21 Ocak tarihinde kutlanmaktadır. İlk kez 1986 yılında Michigan'da ortaya çıktığı iddia edilen bu gün, dünya geneline yayılmıştır. Peki, dünya sarılma günü nasıl ortaya çıkmıştır? İşte, o gün hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Dünya Sarılma GünüSevdiklerimize sarılmak, merakla beklediğimiz bir filme, bir oyuna koşmak, arkadaşlarımızla buluşup şehrin en sevdiğimiz sokaklarında kalabalıktan korkmadan yürümek… Neredeyse bir yıldır, hayatımızı güzelleştiren pek çok şeyden mahrumuz. Salgın öncesine yani 'kendi normalimiz'e dönmek için kavuşmaya can attığımız 21 şeyi hatırlayalım…
#2021Şüphesiz, Bursaspor için umudun ve hayal kırıklığının iç içe geçtiği bir yıl geride kalıyor. Pandemi koşullarının, hayata doğrudan etki ettiği ve günlük alışkanlıkları, rutinleri değiştirdiği bu noktada bu durumun sahaya yansıması yadsınamaz; ancak, saha içerisindeki fotoğrafa bir göz gezdirelim.
#Bursa27 Haziran Cumartesi ve 28 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek YKS’ye artık çok az zaman kaldı. Bu yıl sınava girecek adaylara eğitim uzmanları neler öneriyor? Sınav öncesi ve sınav sırasında nelere dikkat edilmeli? İşte YKS adaylarının dikkatle gözden geçirmesi gereken birbirinden değerli öneriler:
#Yks12 yıldır var. Gerçek adı Selen Pınar Işık. Ama o, hepimizin Pucca’sı! Cesur, net, içten, sahici, dobra, bazen şuursuz ama her şart altında dürüst... Bu özellikleriyle de sevilen, çok sevilen biri. Günlükleriyle milyonlar onu okudu. Pek çok kadın sosyal medya fenomeni çıktı, ama kimse Pucca’nın tahtına oturamadı. Seneler önce attığı bir tweet yüzünden 5.5 yıl hapis ve 66 bin lira para cezası yedi. Evet, attığı tweet manasız ama ceza da orantısız! Para cezası tamam ama hapis cezası, el insaf! Böyle düşünen binlerce insan var ki cezayı aldığı zaman gerçekleşen imza gününün kuyruğu inanılır gibi değildi. Çocukluğunun geçtiği Karşıyaka’da kuyruğun sonu görünmüyordu. Pucca’yı buldum, sordum...
#YazarTürkiye’de her gün 46 bin maden işçisi yerin altına iniyor. Onlardan biriyle Murat Köken’le madene indik. 400 metre derinlikte ekmeği paylaşmalarına, sessizliği şarkıyla bölmelerine tanıklık ettik... Çıkarken Orhan Veli’nin şu dizeleri vardı aklımızda: ‘Yüz karası değil, kömür karası / Böyle kazanılır ekmek parası.’
#Maden“Aklının başına gelmesi için yamulman mı gerekliydi?” başlıklı yazıma yine pek çok cevap geldi, yayınlamama izin verenlerden bir kısmını aşağıda sizlerle paylaşıyorum. Öyle hikâyeleriniz var ki bazen okurken ağlamamak için kendimi zor tuttum. Kiminiz “yayınlama, sadece sen oku, içimi dökmek için yazdım” dediği için onları paylaşmadım ama hepsini okudum tek tek.
Her yaştan çocukları olan babalardan mutlu bir Babalar Günü tarifi istedik, hayatta onları çocuklarıyla ilgili ne mutlu eder, gelecekle ilgili temennileri nedir, sorduk. Kimisi kızlarının yazdığı bir şiiri duygulanarak okudu, kimisi çocuğunun Seven filmine benzer zekice ve heyecan dolu bir senaryo yazdığını hayal etti, kimisi de bir kocaman kucaklamaya tav oldu.