HAFTA sonunda Dünya Bankası ve reyting kuruluşlarından Türkiye’nin ekonomik performansına ilişkin açıklamalar geldi. Bu açıklamaları “uluslararası ekonomi çevrelerinden gelen 2018 yılına ilişkin ilk ekonomik uyarılar” diye okursak, sanıyorum hata yapmış olmayız.
#Erdal SağlamDünya Bankası Türkiye Direktörü Zutt: "İklim değişikliği 2030 itibarıyla 100 milyon insanın yoksulluk içinde yaşamasına neden olacak. Önümüzdeki yıllarda iklim değişikliğine adapte olmak ve bunun etkilerini azaltmak için dünya genelinde yapılan yatırımların yıllık 170 milyar dolara kadar çıkacağı düşünülüyor" açıklamasında bulundu.
#Dünya Bankası Türkiye Direktörü Johannes ZuttDünya Bankası Türkiye Direktörü Zutt: "Geçtiğimiz 10 yıl içinde Türkiye'de yaklaşık 6 milyar dolarlık yatırım yaptık. Türkiye gerçekten gelişmiş bir pazara sahip. Dünya Bankası burada ortak olmaktan gurur duyuyor" açıklamasında bulundu.
#Johannes ZuttToprağı, suyu, enerjiyi en verimli biçimde kullanan akıllı şehirler artık bilimkurgu fantezisi değil, yaşamımızın bir gerçeği olmak zorunda. Kamu Teknoloji Platformu’nun başlattığı “akıllı şehirlere dönüşüm hareketi” ile 2023’e kadar Türkiye’den en az 3 akıllı şehir çıkması hedefleniyor. Akıllı duraklar ve akıllı çöp toplama gibi onlarca yeni uygulama hayatımıza girecek.
#GazetehaberleriDünya Bankası, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), AB ve Alman Kalkınma Bankası (KfW) ile birlikte "Türkiye'deki Sığınmacılar Fonu Kapsamındaki Okul İnşaat Projeleri" projesini başlattı.
#Türkiye Sığınmacılar FonuTÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes Merkez Bankası'nın (TCMB) izlediği politikaların başarısını, MB'nin enflasyon hedefinin tutturulması açısından değerlendirmek gerektiğini belirterek, bugün ise enflasyonun sadece hedeften yüksek olmakla kalmayıp giderek yükselen bir trend izlemeye başladığını söyledi.
#TÜSİAD