Müze ve sanat galerileri, pandemi koşullarına rağmen hayli hareketli bir yılı geride bırakıyor. 2021’in sergilerini Hürriyet Kitap Sanat ekibi ve sanat yazarlarından oluşan 10 kişilik jüri değerlendirdi. Sıralamaya göre yaptığımız puanlama sonucunda, SALT Beyoğlu’ndaki İpek Duben’in ‘Ten, Beden, Ben’ başlıklı sergisi ilk sıraya yerleşti.
#2021'İn En İyi SergileriSabancı Müzesi’nde devam eden ve Murat Germen’in çağrısıyla yolu Sabancı Üniversitesi’nden geçen sanatçıların eserlerinden oluşan ‘Dün Bugün İstanbul’ sergisi, kenti düşünmeye davet ederek toplumsal yaşam, hayvan popülasyonu, kentsel dönüşüm, tarihi mekânlar, su kaynakları, ulaşım, ütopya/distopya gibi evrensel kavramları sorguluyor.
#Dün Bugün İstanbulSabancı Holding desteğiyle düzenlenen “Dün, Bugün, İstanbul” sergisi, 22 genç sanatçının gözünden İstanbul’a dair bir durum tespitinde bulunuyor. Topluluk olarak sürdürülebilirliği odağına alarak faaliyet gösterdiği her alanda olduğu gibi, kültür ve sanata destek kapsamında da öncü ve örnek projelerin yanında olduklarını söyleyen Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper “sanatın ve sanatçının, yaşadığımız sosyal ve çevresel sorunlara yönelik farkındalığı artırmak, sürdürülebilir çözümler üretmek açısından da çok önemli bir rol üstlendiğini düşünüyoruz” dedi.
#“Dün Bugün, İstanbul” SergisiCNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Avrupa üzerinden Türkiye'ye gelen çöl tozlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Şen, çöl tozlarının Trakya çevresine geldiğini belirterek İstanbul'da bugün beklendiğini açıkladı. Prof. Dr. Şen, "50-60 mikrogram üzerine çıkabilir. O zaman sağlık açısından tedbir almak gerekir ama zaten maske ile dolaşıyoruz. İstanbul’da sağlık açısından bir tehlikesi olmayacak" dedi.
#Çöl TozuCHP Genel Başkanı Özgür Özel, TÜSİAD’a soruşturmaya ilişkin “Açılan soruşturma TÜSİAD’ın açıklamalarını doğrulamıştır. Neyle muhatap oldularsa mislini kendileri yapıyor” dedi. Özel, dün Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan’ı ziyaretinin ardından şu açıklamaları yaptı:
#CHPSaadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan ile görüştükten sonra açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Yürüyen süreç Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecidir. Buradan ‘Toplumsal muhalefetin adayını biz belirliyoruz, böyle olacaktır’ falan gibi bir yaklaşımımız yok. Ama bütün muhalefet partilerini çok önemsiyoruz" dedi.
#CHPCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirdiği Asya turu kapsamında Malezya, Endonezya ve Pakistan'ı ziyaret etti. Yurda dönen Erdoğan, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, kabinede değişiklik olup olmayacağıyla ilgili soruya "Hiçbir hoca, takımı okumadan sahaya sürmez. Bizler de şu anda üzerinde çalışıyoruz. Gerek ana kademeden, gerek kadınlardan, gerek gençlerden oluşan dinamik bir yapıyı kuracağız." ifadelerini kullandı. 'Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak' tartışmalarıyla ilgili de konuşan Erdoğan "Benim cezamı örnek gösterip dile getirmeleri doğru değil" dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanMeteoroloji Genel Müdürlüğü'nden çok sayıda il için kar alarmı verildi. Kuvvetli kar yağışının beklendiği 20 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Yapılan tahminlere göre bugün akşam saatlerinde başlayacak olan kar yağışlarının yarın öğle saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.
#KarPop müziğin üretim süreci yıllardır belirli bir düzende ilerliyordu. Şarkı yazarı, bestesini genellikle gitar veya piyano eşliğinde oluşturur, ardından bir prodüktör bu taslağı alıp düzenler ve eseri yayına hazır hale getirirdi. Teknoloji geliştikçe, prodüksiyon araçları da akıllandı ama müziğin yaratıcı özü hep insana dayanıyordu. Ta ki şimdiye kadar...
#MüzikMeteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM’un uyarılarının ardından kar yağışı İstanbul’un çeşitli noktalarında etkili oldu. Trafikte yoğunluk yaşandı, araçlar yolda kaldı. Kar yağışı sonrası dün kentte eğitime bir gün ara verildi. Kar yağışının bugün de etkisini sürdüreceği bildirildi.
#İstanbulHAFTA sonu sigarayı bırakma günüydü. Sigara içmenin ne kadar zararlı olduğu ancak 1950’li, 1960’lı yıllarda başlayan araştırmalar ve birikmekte olan hastane ve ölüm istatistiklerinin sonuçları bakılarak belli olmuştur.
#SigaraCumhurbaşkanı Erdoğan, 8. Olağan Büyük Kongre’deki değişim öncesi MYK üyeleriyle son kez 17 Şubat’ta bir araya gelecek. Veda toplantısında, büyük kongre hazırlıkları ve Erdoğan’ın parti tabanına vereceği mesajlar da masaya yatırılacak.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanAK Parti İstanbul 8. Olağan İl Kongresi'nde İstanbul İl Başkanı seçilen Abdullah Özdemir, yapılan devir teslim töreniyle yeni görevine başladı. Yeni İl Başkanı Abdullah Özdemir, "Başta da özellikle bu anlamlı görevi bizlere layık gören saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Bizleri seçen delegelerimize de özellikle teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.
#AK PartiCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul Kongresi’nde “2028’den sonra yeni bir İstanbul, yeni bir Türkiye inşa edeceğiz” mesajı verdi. Deprem bölgesinde yılbaşına kadar 453 bin konut ve işyerinin inşasını tamamlayacaklarını belirten Erdoğan CHP’ye de “Hani bedava ev yapıyordunuz” diye yüklendi.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan