Depremzede öğrenciler için düzenlenen Doğayla Yaşam Akademisi eğitim kampında herkesin kâbusu olan sivrisinekten kurtulmanın en doğal tarifi verildi: Bir bardak suya 10’ar damla okaliptüs, nane, lavanta yağı ile gliserin damlat ve çalkala. Püskürtmeli bir şişeye koy, sprey hazır...
#SivrisinekZahit Büyükişliyen’in 60 yıllık sanat yaşamının özeti niteliğindeki retrospektif sergisi ‘Yeldeğirmenlerine Karşı’, usta ressamın yolunun düştüğü şehirleri, seyre daldığı günbatımlarını, Amanos Dağları’nı, insanın doğayla ilişkisini, şifalı kantaron çiçeklerini izleyiciyle buluşturuyor. Büyükişliyen, “Benim için sanat, her zaman çevre, insan ve toplumla birlikte bir sarmaldır” diyor.
#Zahit BüyükişliyenAlp’i kucağına almasıyla birlikte oyunculuk mesleğinin hem kendi hem de ailesi için zor olduğuna karar vermiş. Bengisu Aras, rotasını ikinci hayali olan pastacılığa çevirmiş. Sakin bir hayat sürme planıyla da Bodrum’a taşınmış. Bengisu, fırıncılık eğitimi alan eşiyle de güçlerini birleştirerek, Sue Coffee&Bakery’i kurmuş. Bengisu’nun gündeminde ise lezzetlerini daha çok kişiye ulaştırmak var.
#İzmirBankacılık kariyerini bırakıp eğitim şirketi Nar Eğitim’i kuran Ozan Kuşçu, ailesiyle birlikte Kocaeli’de kurdukları ekolojik otel ve eğitim merkezi Narköy’de, kurumsal hayattakilere doğayla iç içe liderlik ve takım çalışması eğitimleri veriyor. ‘Mısır, kabak, fasulye ekimi’ üzerinden iş hayatında departmanlar arası işbirliklerini anlatan Kuşçu, prensiplerinin hesap verebilir, ekolojik ve sürdürülebilir olmak olduğunu bu sebeple de GDO’lu tohum üreten şirketlerle, sigara ve gazlı içecek firmalarıyla çalışmadıklarını söylüyor.
#Nar EğitimÇağdaş Finlandiya edebiyatının uluslararası alanda en tanınmış yazarı Arto Paasilinna, ‘Tavşan Yılı’nda bir adamın kentteki hayatını geride bırakıp tavşanıyla birlikte Finlandiya kırsalında geçirdiği bir yılı anlatıyor. Günümüz insanının yozlaşmış, mekanikleşmiş hayatına ilişkin keskin bir eleştiriyi de barındıran, hareketli ve eğlenceli bir roman.
#Tavşan YılıBaşka bir dilde öğreneceğiniz bir atasözü hayatınızı etkileyebilir. Elinizdeki çamurda sadece bir vazoyu değil, hayatınızı şekillendirebilirsiniz, eğer yeterince konsantre olabilirseniz... Çalacağınız bir enstrüman, birbirine bağlayabileceğiniz iki parça, atmosferi, iklimi değiştirebilir; partide, salonda, yatak odasında. Belki de tek derdiniz doğayla, bedeninizle, ruhunuzla, enerjinizle baş başa kalmak... Belki de tek eksiğiniz, o gün o makarnayı pişirmemiş, o heykeli yapmamış olmamız...
#HobiTÜRK Halk Müziği sanatçısı, derlemeci, besteci ve yorumcu Sümer Ezgü, her geçen gün kalabalıklaşan İstanbul’dan ayrılarak evini Antalya’ya taşındı. Kısa sürede Antalya’ya özgün projelere de katılan Ezgü, ’Organ Bağışı Kampanyası’nın yüzü olacak. Çocuklarla birlikte yeni bir albüm hazırlığı da yapan Ezgü, Antalya’daki yaşamı ve projelerini anlattı.
Türk Halk Müziği’nin çok ünlü isimleri Belkıs Akkale, İzzet Altınmeşe, Selahattin Alpay, Hayri Şahin ve Sümer Ezgü tam 12 yıldır bir araya geliyor ve yoga yapıyor. Bu ünlüler grubunun her üyesi yoga sayesinde gençleştiğini, zinde kaldığını, bedenlerini ve ruhlarını gerilimden arındırdığını söylüyor.
Kimera aslan başlı, keçi gövdeli, kuyruğu yılanınkini andıran bir canavardır efsanede. Gerçek yaşam laboratuvarlarında ise ‘kimeramsı’ yaratıklar çoktandır üretiliyor. Hastalıkların daha iyi kavranması amacıyla, fare ve benzeri hayvanlara insanlardan alınan bağışıklık sistemi, böbrek, deri ve kas hücreleri aktarılıyor.