Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan haberleri sayfasında Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 33 Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Endokrin engelleyicilerin, boyalarda sıklıkla yer aldığını kaydeden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, “Akrilik boyalarda özellikle kullanılan alkil fenol etoksilat, özellikle son dönemde çok fazla çalışılır oldu. Bu maddenin de erkeklerde üreme sisteminde birikerek kısırlığa yol açabileceğine dair önemli bilgiler mevcut. Diğer bir madde ise boyalarda sıklıkla kullanılan eterdir. Eter de su bazlı boyalarda daha çok kullanılan bir bileşik. Bu da çocuklarda özellikle alerji ve astımı tetikleyebildiği gösterilmiş olan bir madde” diye konuştu.
#Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhanÇin tuzu, bağımlılık yapıcı özelliğinin yanı sıra vücuda verdiği ciddi zararlardan dolayı sağlık uzmanlarınca tehdit olarak görülen maddeler arasında yer alıyor. Yapılan araştırmalarda, yemeklere lezzet vermek ve gıdaların raf ömrünü uzatmak için sıkça kullanılan ve Çin tuzu olarak bilinen monosodyum glutamatın (MSG) sinir sistemini bozduğu ve vücutta iltihabi reaksiyonlara neden olduğu ortaya çıktı.
#Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhanMetabolizma hızının yaşla birlikte bozulduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, "Boy, cinsiyet ve kilo da metabolizma hızını belirler. Sağlıklı kilo kaybı için işin matematiği şöyledir; aldığınız kalorinin, bazal metabolizma ve egzersiz ile harcadığınız kaloriden düşük olması gerekiyor. Ancak buna rağmen kilo verilemiyorsa karında mor çatlaklar, yüzde yuvarlaklaşma gibi belirtileri varsa cushing sendromu araştırılmalı" dedi.
#Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhanDoç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, D vitamini eksikliğinin diyabeti tetiklediğini belirterek, “D vitamininin bağışıklık sistemi hastalıklarından, kanserlere, kalp damar sağlığından şeker hastalığına kadar birçok hastalıkla ilişkili olduğu kanıtlandı. Astım hastaları açısından da D vitamini düzeyleri önemlidir. Bazı çalışmalarda D vitamini hem astım gelişiminde hem de tedavisinde önemli bir faktör olarak görülür” dedi.
#Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhanDoç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan “Dünya Sağlık Örgütü D vitamini eksikliğini kolon kanseri için risk faktörü olarak belirledi. Yapılan çalışmalar özellikle D vitamini seviyesi 12 ng/ml altında ise kolon kanseri riskinin belirgin olarak arttığını gösteriyor. Meme kanseri ve prostat kanserinin de D vitamini eksikliği ile ilişkisini gösteren araştırmalar mevcuttur” dedi.
#Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhanKoronavirüs pandemisi döneminde, artan D vitamini kullanımına dikkat çeken Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, "D vitamini zehirlenmesi esas olarak uzun süre veya aşırı dozda kullanılan D vitamini ampulüyle gelişir. Yüksek dozda D vitamini K2 vitamini aktivitesini bozarak kemik kaybına yol açabilir. Aşırı doz D vitaminine bağlı gelişen kalsiyum yüksekliği ise böbrek ve kalp hastalıklarına neden olabilir" dedi.
#Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhanEndokrin engelleyicilerin, boyalarda sıklıkla yer aldığını kaydeden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, “Akrilik boyalarda özellikle kullanılan alkil fenol etoksilat, özellikle son dönemde çok fazla çalışılır oldu. Bu maddenin de erkeklerde üreme sisteminde birikerek kısırlığa yol açabileceğine dair önemli bilgiler mevcut. Diğer bir madde ise boyalarda sıklıkla kullanılan eterdir. Eter de su bazlı boyalarda daha çok kullanılan bir bileşik. Bu da çocuklarda özellikle alerji ve astımı tetikleyebildiği gösterilmiş olan bir madde” diye konuştu.
#Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhanÇin tuzu, bağımlılık yapıcı özelliğinin yanı sıra vücuda verdiği ciddi zararlardan dolayı sağlık uzmanlarınca tehdit olarak görülen maddeler arasında yer alıyor. Yapılan araştırmalarda, yemeklere lezzet vermek ve gıdaların raf ömrünü uzatmak için sıkça kullanılan ve Çin tuzu olarak bilinen monosodyum glutamatın (MSG) sinir sistemini bozduğu ve vücutta iltihabi reaksiyonlara neden olduğu ortaya çıktı.
#Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhanPlastik kullanımına dikkat çeken Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, “Bu kimyasallar hormonların yapısını, etkisini veya metabolizmasını bozarak başta üreme, tiroit, pankreas gibi birçok hormonal bezdeki hormonların hassas dengesini bozar” dedi.
#PlastikMetabolizma hızını; boy, cinsiyet, kilo olmak üzere birçok faktörün etkilediğini söyleyen Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, "Sağlıklı kilo kaybında aldığınız kalorinin, bazal metabolizma ve egzersiz ile harcadığınız kaloriden düşük olması gerekiyor. Ancak buna rağmen kilo verilemiyorsa, karında mor çatlaklar, yüzde yuvarlaklaşma gibi belirtiler varsa cushing sendromu araştırılmalı” dedi.
#Cushing SendromuMetabolizma hızının yaşla birlikte bozulduğuna dikkat çeken Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, "Boy, cinsiyet ve kilo da metabolizma hızını belirler. Sağlıklı kilo kaybı için işin matematiği şöyledir; aldığınız kalorinin, bazal metabolizma ve egzersiz ile harcadığınız kaloriden düşük olması gerekiyor. Ancak buna rağmen kilo verilemiyorsa karında mor çatlaklar, yüzde yuvarlaklaşma gibi belirtileri varsa cushing sendromu araştırılmalı" dedi.
#SağlıkMetabolizma hızının yaşla birlikte bozulduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, "Boy, cinsiyet ve kilo da metabolizma hızını belirler. Sağlıklı kilo kaybı için işin matematiği şöyledir; aldığınız kalorinin, bazal metabolizma ve egzersiz ile harcadığınız kaloriden düşük olması gerekiyor. Ancak buna rağmen kilo verilemiyorsa karında mor çatlaklar, yüzde yuvarlaklaşma gibi belirtileri varsa cushing sendromu araştırılmalı" dedi.
#Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhanBaşta bağışıklık sistemi olmak üzere genel vücut sağlığında hayati öneme sahip D vitaminine ilişkin uyarılarda bulunan Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, D vitamini eksikliğinin diyabeti tetiklediğini belirterek, “D vitamininin bağışıklık sistemi hastalıklarından, kanserlere, kalp damar sağlığından şeker hastalığına kadar birçok hastalıkla ilişkili olduğu kanıtlandı. Astım hastaları açısından da D vitamini düzeyleri önemlidir. Bazı çalışmalarda D vitamini hem astım gelişiminde hem de tedavisinde önemli bir faktör olarak görülür” dedi.
#D VitaminiDoç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, D vitamini eksikliğinin diyabeti tetiklediğini belirterek, “D vitamininin bağışıklık sistemi hastalıklarından, kanserlere, kalp damar sağlığından şeker hastalığına kadar birçok hastalıkla ilişkili olduğu kanıtlandı. Astım hastaları açısından da D vitamini düzeyleri önemlidir. Bazı çalışmalarda D vitamini hem astım gelişiminde hem de tedavisinde önemli bir faktör olarak görülür” dedi.
#Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhanDoç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan Dünya Sağlık Örgütü, “D vitamini eksikliğini kolon kanseri için risk faktörü olarak belirledi. Yapılan çalışmalar özellikle D vitamini seviyesi 12 ng/ml altında ise kolon kanseri riskinin belirgin olarak arttığını gösteriyor. Meme kanseri ve prostat kanserinin de D vitamini eksikliği ile ilişkisini gösteren araştırmalar mevcuttur” dedi.
#D VitaminiDoç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan “Dünya Sağlık Örgütü D vitamini eksikliğini kolon kanseri için risk faktörü olarak belirledi. Yapılan çalışmalar özellikle D vitamini seviyesi 12 ng/ml altında ise kolon kanseri riskinin belirgin olarak arttığını gösteriyor. Meme kanseri ve prostat kanserinin de D vitamini eksikliği ile ilişkisini gösteren araştırmalar mevcuttur” dedi.
#Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhanKoronavirüs pandemisi döneminde, artan D vitamini kullanımına dikkat çeken Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, "D vitamini zehirlenmesi esas olarak uzun süre veya aşırı dozda kullanılan D vitamini ampulüyle gelişir. Yüksek dozda D vitamini K2 vitamini aktivitesini bozarak kemik kaybına yol açabilir. Aşırı doz D vitaminine bağlı gelişen kalsiyum yüksekliği ise böbrek ve kalp hastalıklarına neden olabilir" dedi.
#Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhanHalk arasında tiroit iltihabı olarak bilinen subakut tiroidi hakkında açıklamalarda bulunan Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan “Bu iltihabı durumu özellikle kış aylarında görülen viral enfeksiyonlar sonrasında izlenir. Bu hastalarda viral enfeksiyondan genellikle 15-20 gün sonra boyun bölgesinde ağrı başlar. Son dönemde de muhtemelen covid-19 ile ilişkili subakut tiroidit vakalarında ciddi bir artış söz konusudur” dedi.
#Subakut TiroiditErkek üreme sisteminin Covid-19 ile enfekte olmasının birçok önemli sonucu olabileceğine dikkat çeken Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, “Bunlardan en önemlisi kısırlık ihtimali. Koronavirüs sonrası testis hacminde ve sperm sayısında bir azalma olabilir” dedi.
#Koronavirüs Kısır YapıyorAşırı idrara çıkmakla birlikte görülen çok su içme aslında vücudun susuz kalmamak için kendini koruma refleksidir. Şekersiz diyabette yeterli su alınamazsa aşırı sıvı kaybına bağlı kan tuzunda fazla yükselme, bilinç bozukluğu ve koma yaşanabilir. Çok fazla idrara çıkıp, çok su içmenin şekersiz diyabet hastalığının belirtisi olabileceğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, şekersiz diyabet hastalığını anlattı.
#Şekersiz Diyabet HastalığıPlastik ürünler mutfak malzemelerinden, tekstil ürünlerine, bebek bakım ürünlerinden, inşaat malzemelerine, oyuncaklardan pet şişelere kadar hayatımızda çok sık kullandığımız ürünlerin yapısına katılmaktadır. Bu kimyasallar hormonların yapısını, etkisini veya metabolizmasını bozarak başta üreme, tiroit, pankreas gibi birçok hormonal bezdeki hormonların hassas dengesini bozar. <br><br>Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları bölümünden Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, günlük hayatta çok sık kullanılan plastik malzemelerin sağlığı nasıl etkilediğine değindi.
#PlastikTürkiye’de yaşanan son tartışmaların ardından, farklı üniversitelerden 611 profesör, doçent ve yardımcı doçent bir bildiri yayınladı. Aralarında Prof. Dr. Daron Acemoğlu ve Prof. Dr. Dani Rodrik dahil dünyaca ünlü akademisyenlerin de bulunduğu grup, fikir ve ifade özgürlüğü vurgusu yaptı.
#AkademisyenlerTürkiye'nin en önemli ve en çok tartışılan operasyonlarından biri olan ve 2 yıla yakın süredir devam eden Ergenekon soruşturması bugün yapılan operasyonlarla yeni bir boyut kazandı. Her gözaltı sürecine beni bir dalga adı verilirken bugün gerçekleşen gözaltılarla 12. dalga da gelmiş oldu. Bir taraftan dava sürerken bir taraftan da kamuoyu tarafından yakından tanınan isimlerin gözaltına alınmaya devam etmesi gözlerin tekrar bu soruşturmaya çevrilmesine neden oldu.
Ümraniye'de bir gecekonduda 12 haziran 2007'de ele geçirilen el bombalarına ilişkin başlatılan soruşturma genişleyerek devam ediyor. 49 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında son olarak bugün aralarında emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un da bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.