Herkesin evinde kolayca bulunan diş macunları sadece dişleri fırçalamaya yaramamaktadır. Çünkü diş macunları ile maske yapmakta mümkündür. Zaten birçok insan bu maskeyi yaparak cildine uygulamaktadır. İşte Diş macunu maskesi nedir, nasıl yapılır ve kaç dakika bekletilir? Diş macunu maskesinin faydaları ve zararları var mıdır? İşte, merak edilen detayları sizler için derledik.
Ağız bakım suyu; dişler üzerinde bakteri plağına sebep olan zararlı asit maddelerine karşı koruyarak, diş sorunlarının önüne geçmektedir. Fakat gün içerisinde ağız bakımı adına diş ipi temizliği ve diş fırçasının da kullanılması gereklidir. Peki ağız bakım suyu ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Ağız bakım suyu zararlı mı ve faydaları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ağız Bakım SuyuFlorür kelimesi Fransızca kökenli bir sözcüktür. Bu dilden Türkçeye geçmiştir. Florür kimya sektöründe yer alarak pek çok ürünün yapımında ve içinde yer almaktadır. Özellikle kişisel bakım ürünlerinde çoğunda florür maddesine yer verilmektedir. Elbette ki bu maddenin faydaları ve zararları da bulunmaktadır. Florür nedir, ne işe yaramaktadır, florür maddesinin zararları ve faydaları nelerdir detayları derledik.
#Florür Nedir- Bu yıl 476'ncısı düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde, Sultan Camii'nden halka saçılacak macunun karılmasına başlandı- 41 çeşit baharatın karışımıyla hazırlanan mesir macunu, kadınlardan oluşan 15 kişilik ekip tarafından eski yöntemlerle yapılıyor- Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Tanık: - "Belgelere baktığımız zaman macunun 5 asır önceki orjinaline en yakınını yaptığımızı düşünüyoruz"
Erken çocukluk dönemi Diş çürüğü önlenebilir bir hastalık mıdır? Bu önemli sorunun cevabı günümüzde artık “EVET”. Diş çürüğünün önlenmesi konusunda uzmanlar ve bilim adamları 1900’lü yılların başlarından beri çalışıyor. Yapılan araştırmaların sonuçları, bilimsel toplantılarda sunulan raporlar, uzman diş hekimleri için oluşturulan klinik kılavuzlar özellikle birkaç anahtar noktanın yerine getirilmesi ile diş çürüğünün hiç başlamadan önlenebileceği, ya da başlangıç aşamasında durdurulabileceği görüşünde birleşiyor. Bunun başarılabilmesi için önce hekimlerin, sonra diğer sağlık çalışanlarının, eğitimcilerin, toplumun ve ebeveynlerin eğitilmesi gerekiyor.
#Eğitim