Sosyal medyaya üç yıldır, Tık Sokağı’ndaki bir binanın giriş katındaki pencereden bakıyorum. Meraklı bir komşu gibi olan biteni izlediğim pencere kenarından bu yıl da pek çok olaya şahit oldum. Mülteci papağanlar, Ankaray’daki Örümcek Adam, yapıları, pavyonları, dinozorları ve hız yapan dolmuşlarıyla bir Ankara dövmesi, Büyük Kelebek Toplantısı ile Harry Potter’ın ‘Şahgaga’sı, pencereden gördüklerimden sadece birkaçı. Yıl boyunca mahallede şahit olduklarımı sizin için derledim. Herkese neşeli, zahmetsiz, güzel bir yıl dilerim.
#NUR HANDE BAŞPINARBazı insanlar fark eder; bahçedeki kiraz ağacının çiçeğe durduğunu, mahalledeki pos bıyık tekirin yavruları olduğunu, karahindibaların arzıendam etmeye başladığını, kırlangıçların dansını, her gün geçip gittiği yolda betonun içinden bir tutam yeşilin hayat bulduğunu...
#ANKARAKelebeklerin türlerine yönelik çalışmalar gerçekleştiren Türkiye Kelebek Araştırma Topluluğu’nun (TÜRKEL) Başkanı Deniz Seyran, Türkiye’de kayıtlı 423 kelebek türünden 175’inin Ankara’da görüldüğünü belirterek, “Çoğu, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Kentte yaşayan bireyler olarak bu narin canlılara yönelik farkındalık düzeyini artırmanın yollarını aramalıyız” dedi.
#KelebekHiç unutmuyorum, çocukken yazlıkta bir akşam yemeğinde, baş köşede oturan dedemin tişörtünden içeri uçarak bir danaburnu girmişti. Bütün masa ağzı açık bir şekilde kopacak pandomimayı beklerken, dedem hiç istifini bozmadan tişörtünün yakasını aralamış, danaburnunu iki parmağı ile incitmeden tutmuş, ‘’konacak yer mi bulamadın’’ der bakışlarıyla danaburnunu sakince bir ağacın altına bıraktıktan sonra yemeğine devam etmişti.
#DoğaBaharı yaşamak için sürekli dışarıda olmak gerekmiyor. Balkonda, bahçede, yanından yürüdüğümüz yeşilliklerde içimizi baharın güzelliğiyle dolduracak kelebekler kanat çırpmaya başladı. ‘Türkiye’nin Kelebekleri’ kitabının yazarı, çevrebilimci Dr. Evrim Karaçetin karşımıza çıkabilecek bu rengârenk canlıların listesini yaptı. İşte en güzelleri...
#Gazetehaberleri