Dijital Oyun Tasarımı; yeni medya teknolojileri dahilinde dünyanın en büyük endüstrilerinden biri olma özelliğine sahip duruma gelmiştir. Sizin için Dijital Oyun Tasarımı bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları konularını detayları ile derledik.
#Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Nedir?Amerikan Boeing gibi bir devin Türkiye pazarının başında olmak çok büyük sorumluluk. Bu tip kuruluşlar kılı kırk yararlar. Hata kabul etmezler. Sürekli büyümek isterler. Onlarca defa Seattle’daki Boeing üslerine gittim. Kuralları, prensipleri adlarından önde gider. Boeing bayrağını taşımak yürek ister. İşte o büyük yürekli kadının hikâyesi ve hedefleri...
#BoeingBursalı Çizer Irmak Çavun (20), dünyanın en prestijli ve köklü yarışması olarak kabul edilen ‘Geleceğin Yazarları ve Çizerleri’ yarışmasından iki yıl önce kazandığı ödülüne geçtiğimiz hafta Hollywood’da düzenlenen törenle kavuştu. Lise son sınıfta başvurduğu yarışmada binlerce bilim kurgu çizeri arasından kazanan ilk Türk olan Çavun, şu anda Kaliforniya’da üniversitede, dünyanın bir numaralı oyun tasarımı programında okuyor. Ödül töreni konuşmasında yer alan 'hayalleri ve sanatı önemsemeyen ülkem' sözlerinden kırgınlık mı algılamalıyız?" sorumuza ise "Kesinlikle! Kırgın ve sinirliyim evet!” diyor...
#BursaÜniversite tercihleri sırasında karşılaşılan bölümlerden bir tanesi Görsel İletişim Tasarımı bölümüdür. Görsel İletişim Tasarımı nedir? Görsel İletişim Tasarımı bölümü mezunu ne iş yapar? Görsel İletişim Tasarımı bölümü kaç yıllıktır? Görsel İletişim Tasarımı bölümü dersleri nelerdir? İşte Görsel İletişim Tasarımı bölümü ile ilgili detaylar.
#Görsel Sanatlar Ve Görsel İletişim Tasarımı BölümüNişantaşı Üniversitesi, ‘Eğitim 5.0’ ile farklı bir eğitim modeli uyguluyor. ‘Global Dijital Eğitim’ ile dünyanın en tanınan üniversiteleriyle ortak müfredat kullanan üniversite, İstanbul’da şehrin merkezi Maslak’taki NeoTech Kampüsü’nde yeni öğrencilerini bekliyor. Farklı oranlarda olmak koşuluyla neredeyse tüm öğrencileri burslu olan Nişantaşı Üniversitesi’nin teknoloji odaklı kurulan ve geleceğin dünyasını şekillendiren NeoTech Kampüsü’nde yaklaşık 40 bin kişi öğrenim görüyor.
#Nişantaşı Üniversitesi2007’de dayanışmayla Matematik Köyü’nü kuran Ali Nesin, 11 yıl sonra geçen hafta, Uluslararası Matematikçiler Birliği tarafından verilen Leelavati Ödülü’ne layık görüldü. Ödülün gerekçesi şuydu: Türkiye’de matematik bilincini artırmaya yönelik katkılarından dolayı, özellikle Matematik Köyü’nü, eğitim, araştırma ve herkes için matematiğin keşfedilmesi için istisnai, huzurlu bir yer olarak yaratma konusundaki yorulmak bilmeyen çalışmalarından ötürü... Bu ödülün ne kadar kıymetli olduğunu tarif ederken hep Nobel kıyaslaması yapılıyor, isabetli de bir kıyaslama. İnsanlığa, dayanışmaya, geleceğe dair inancınızı onarmak isterseniz buraya mutlaka uğrayın. Şu anda 500’e yaklaşan nüfusu, sınıflarını dolduran gençleriyle Matematik Köyü, distopyaya dönmüş hayatlarımıza oksijen desteği sağlayan bir ütopya adeta.
#NobelHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinde Ankara, Hacettepe, Gazi ve ODTÜ’nün ardından Bilkent Üniversitesi’ne konuk olduk. ‘Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesi’ unvanlı Bilkent Üniversitesi’nin Rektörü Abdullah Atalar, “Ankara’nın, Türkiye’nin en iyisi olalım değil, dünyanın en iyisi olalım hedefimiz var” dedi.
#Bilkent