2010 – 2011 akademik yılı ile birlikte yükseköğretim hayatına başlayan Nişantaşı Üniversitesi, 2021 yılında Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerini kurdu. Robotik teknolojiler, büyük veri analizi ve genetik araştırmalar vasıtasıyla erken teşhis ve sürdürülebilir sağlıklı yaşam noktalarına önem verecek fakülteler için Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal, eğitim anlayışlarını aktardı.
#Nişantaşı ÜniversitesiKoronavirüs riskini azaltmak için diş tedavisinde ‘dijital döneme’ geçildiğini belirten Dr. Hatice Özçelik, “Pandemi döneminde teknoloji bize çok yardımcı oldu. Hastalarla koltuk başında geçirdiğimiz süre çok kısaldı. Birebir hasta ile yakın çalıştığımız için hem de ağzı açık savunmasız bir şekilde klinik ortamında bekliyor olması tedirgin ediciydi. Bu sürecin kısalması bizim için çok önemli oldu. Dolayısıyla hasta ile temasımızın azalması, hastanın bizlere gelip gitme oranının azalması bunlar koronavirüs ile mücadele acısından da çok önemli” dedi. Özçelik dijital diş hekimliği yönteminin detaylarını şöyle anlattı:
#DişDijital teknolojide yaşanan baş döndürücü ilerleme bizi hayal edemeyeceğimiz bir yere taşıdı. Neredeyse üç boyutlu yazıcıdan üretilen binalarda yaşamaya başlayacağız. Dijitalleşme, her tür teknik kolaylığın ve malzeme bilgisinin hemen yeni bir uygulama alanı açtığı diş hekimliğine neler getirdi?
#Dijital Diş HekimliğiAğız-Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Onur Ademhan, klasik yöntemlerle yapılan diş üretiminin artık ağız içi tarayıcı, bilgisayar ve üç boyutlu yazıcı ile yapıldığını söyledi. Ademhan, dijital diş hekimliğiyle ilgili hastalara önemli bilgiler verdi.
#Diş Sağlığı İçin Neler YapmalıyızEstetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği (EDAD)’nin alanında uzman estetik diş hekimlerini bir araya getirdiği Uluslararası Estetik Diş Hekimliği Kongresi bu yıl 23-24-25 Ekim tarihlerinde dijital ortamda düzenlenecek.
#Estetik Diş Hekimliği KongresiDijital diş hekimliğinin faydalarını anlatan Diş Hekimi Sinan Emre Şekerci, daha önce sadece konvansiyonel yöntemler kullanılarak yapılan diş hekimliği uygulamalarının teknolojinin ilerlemesi ile birlikte dijital uygulamalarla entegre olduğunu ifade etti.
#DişçiTeknoloji alanında yaşanan gelişmeler diş hekimliği alanında da hayallerin ötesinde değişimler yaşanmasını sağladı. Üç boyutlu yazıcı ve cad-cam teknolojileri ile ‘Dijital Diş Hekimliği’nin yeni nesil tedavi yöntemi olduğunu söyleyen Dt. Eray Şahinsev yeni teknolojiyi, nasıl ve nerelerde uygulandığını anlattı.
#Gülüş TasarımıGünümüzde yaygın olarak kullanılan dolgular, amalgam ve kompozit dolgulardır. Her iki dolgunun da avantaj ve dezavantajları vardır. Porselen dolgular ise diğer dolgularda yaşanan dezavantajları ortadan kaldıran ve gün geçtikçe de yaygınlaşan bir uygulama haline gelmiştir.
#Porselen DolguYükseköğretim Kurulu (YÖK) bu yıl yurt dışından alınan 11 bin 69 diplomanın tanıma ve denklik işlemlerini karara bağladı. 2023 yılındaki diplomaların süreçleri 4 bin 169’u denklik, 4 bin 569’u Seviye ve Yeterlilik Belirleme Sistemi (SYBS), 740’ı ret ve bin 591’i iade ile sonuçlandı. Buna göre 176’yla en çok diploma denklik reddi verilen ülke, geçen yıl olduğu gibi Makedonya oldu. Ret kararlarının sayısal olarak hukuk ve klinik psikoloji alanlarında yoğunlaştığı görüldü.
#YÖK"Çanakkale Muharebeleri günlerinde Atatürk’ü göğsüne isabet eden şarapnel parçasından koruyan cep saati Gururla Koleksiyonu’nda yeniden hayat buldu. O saat olmasaydı, belki de kurtuluş için bir mücadele bile başlayamayacak, Cumhuriyet kurulamayacaktı. Şişecam, yaşamını Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına adayan Atatürk’ün hayatını kurtaran o saati Gururla Koleksiyonu’nda Cumhuriyet’le harmanladı, yeniden tasarladı. İsmine de Minnet Saati dedi.”
#İstiklal MikrofonuÜniversite tercih sonuçlarının duyurulmasının ardından bu yılki yerleştirmelerde tıp fakültesi öğrencisi Oğuz Çat dikkatleri üstüne çekti. Çat, sınavda 509 puan almasına rağmen taban puanı 225 olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde ‘Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği’ bölümünü tercih etti.
#YKSÜniversite tercih sonuçlarının duyurulmasının ardından bu yılki yerleştirmelerde tıp fakültesi öğrencisi Oğuz Çat dikkatleri üstüne çekti. Çat, sınavda 509 puan almasına rağmen taban puanı 225 olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde ‘Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği’ bölümünü tercih etti.
#Oğuz ÇatBinlerce öğrencinin heyecanla beklediği YKS sonuçları perşembe günü açıklandı. Şimdi sırada tercihler var. Sürecin hemen öncesinde 16-20 yaş arası 100 gençle görüştük ve onlara en havalı buldukları meslekleri ve seçecekleri meslekleri sorduk. Çoğunluk spor, sanat ve havacılığı havalı bulsa da aile baskısı ve daha iyi gelire sahip olabilmek için mühendis, mimar ya da doktor olmayı düşünüyorlar.
#GençCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesini açıkladı. "Önümüzdeki dönemde ülkemizi ve milletimizi dünyada hak ettiği yere getireceğiz" diyen Erdoğan, "Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek, ülkemizi bu sorundan mutlaka kurtaracağız. Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız." ifadelerini kullandı. Ankara-İstanbul arasına süper hızlı tren hattının kurulacağını belirten Erdoğan, 6-G teknolojisinin hazırlıklarına da başlanılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayata geçireceğimiz "gelir tamamlayıcı aile destek sistemiyle”, hiçbir hanenin gelirinin belirli bir seviyenin altına düşmemesini temin edeceğiz." dedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili ise şunları söyledi: Son 5 yıldaki uygulama tecrübesine ve değişen ihtiyaçlara göre restore ederek, Türkiye Yüzyılı hedeflerimize daha fazla katkı verecek şekilde geliştireceğiz.
#AK PARTİÜlkemizin yaşadığı, büyük acılar ve yıkımlarla dolu 6 şubat 2023 deprem felaketi nedeni ile başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi sunarak yazıma başlamak isterim. Yıllarca sürecek bu ağır ve zor duyguları yüce milletimiz, bölgede "yeniden doğuşa" giden yolun her bir taşını birlikte döşeyerek aşacak. Bu makaleyi yazmaktaki amacım 1999 depremini yaşamış, evini ve iş düzenini uzun bir dönem çadıra taşımış, ilk günden itibaren hiç ayrılmadan sahada, yeniden yapılanmanın koordinasyonunda yer alan bir hekim ve akademisyen olarak edindiğim deneyimleri aktarmak. Deneyimler geleceğin inşasında yol göstericidir ve teoride tartışılan bir çok konu için ufak açıcı bir zemin sunar.
#Konuk YazarÜniversite sınav sonuçları açıklandı ve tercih telaşı başladı. Bazı adaylar da üniversite öğretimini yurtdışında sürdürme arayışında. Tercihini yurtdışı üniversitelerden yana kullanmak isteyen adaylara YÖK’ün önemli bir uyarısı var. Bugüne kadar binlerce üniversite mezununun denklik sorunu nedeniyle mağdur olduğunu belirten YÖK yetkilileri, “Yurtdışında yükseköğrenim görmek isteyenler, öncelikle gideceği okulun YÖK nezdinde tanınan bir okul olup olmadığını teyit etsin” diyor.
#Üniversite“Okul için değil yaşam için öğrenmeli” mottosuyla yola çıkan İstanbul Bilgi Üniversitesi 26 yaşında. 26’ncı yılını özel bir programla kutlayan İstanbul Bilgi Üniversitesi, bugün 20 bine yakın öğrencisi ve kuruluşundan bu yana 60 bine yakın mezunuyla güçlü bir geleneği geleceğe taşımaya devam ediyor.
#İstanbul Bilgi ÜniversitesiDijital dönüşüm, diş tedavilerinde de insanların ve hekimlerin hayatını oldukça kolaylaştırmaya başladı. Dr. Alev Solak Ortodonti Kliniği ile şeffaf plakların tüm detaylarını konuştuk.
#Sponsorlu İçerikMerakla beklenen YKS sonuçları nihayet açıklandı. 2 yıllık (Önlisans) bölümlerin 2021 Üniversite Taban Puanları, üniversite sınavına giren öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. İstedikleri üniversite için tercih yapacak olan üniversite adayların, bölümlerin sıralamaları ve taban puanlarını öğrenmesi gerekiyor. İşte, 2 yıllık, 4 yıllık önlisans üniversite bölümleri taban puanları ve başarı sıralamaları 2021
#Sayısal Bölümler