Türkiye'de tasarlanan ve üretilen ilk otomobil olan Devrim arabası gündemin aranan başlıkları arasında yer alıyor. TOGG yerli otomobilinin Gemlik farbrikasında üsretime başlayacak olması geçmişe dönük bakıldığında Devrim otomobilinin de araştırılmasına neden oldu. Peki, Devrim arabası ne zaman yapıldı, hikayesi nedir? İlk yerli araba 'Devrim' otomobili özellikleri...
#Devrim Otomobili'Türkiye'nin ilk yerli otomobili' Devrim vatandaşların merak ettiği konu olarak dikkatleri çekiyor. Türk mühendis ve işçileri tarafından zor şartlarda üretilen ilk yerli otomobil, o günden bu yana hep hafızalardaki yerini korudu. Peki, Devrim arabası ne zaman yapıldı?
#Devrim Arabası Ne Zaman Yapıldı?Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CNN Türk'te Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanıyla ilgili ABD’li şirket vaadine yanıt verdi. Bakan Varank, "Daha önceki açıklamalarını hatırlayın. 'Havalimanı yapacağız tekrar' diyorlardı. Bundan da vazgeçtiler. Şimdi 'ABD'li şirketi getireceğiz' diyor. Atatürk Havalimanı'nın yabancı şirketlere ihtiyacı yok" dedi.
#Bakan VarankGençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, takımının teknik direktörü İbrahim Üzülmez hakkında olay açıklamalar yaptı. "Bizim hocanın dini, imanı para. Ne transfere ne paraya doyuyor. Düşünüyorum da sahte para bastırılıyorsa, bastırayım, bunun önüne yığayım, al arkadaş sana para diyeyim."
#İlhan CavcavÜlkemizde Fox Crime kanalında yayınlanan Amerika’nın bol ödüllü dizisi “Homeland”, üçüncü sezonunda seyircisine bir sürpriz yaptı; CIA çalışanları arasına Müslüman ve başörtülü bir kadını dahil etti. Fara Sherazi isimli bu karakteri, onu canlandıran İran kökenli oyuncu Nazanin Boniadi ile konuştuk.
Baykal, Kılıçdaroğlu kendisini ziyaret ettiğinde, “Kemal partiyi toparlayabilir misin?” deyince, “Yardım ederseniz yapabilirim” yanıtını aldı. Ama şu şok sözleri etti: “4 arkadaşımızla buluşmada adını söyledim, itiraz ettiler. Mustafa Özyürek TV’de adını söyleyince değişik görüşteki çok kişi bana telefon etti, ‘Kemal Bey aday olmasın’ dediler.” Kılıçdaroğlu evden, “Deniz Bey kesin dönecek” izlenimiyle çıktı, ama Sav’la buluşma kararı da verdi. Sav buluşmada, “Toplumda yarattığın büyük bir sinerji var. Bir pırıltın var. Bunu okumamak aptallık olur” dedi. Ve Genel Başkanlık yolu açıldı.
Hep geç kalıyorum sizden gelenleri yayımlamakta. Okumuyorum zannetmeyin, MUHAKKAK okuyorum. Varsa cevap da veriyorum. Ama klavye sorunu belimi büküyor. Türkçe harflere çevirmek o kadar el tutuyor ki, hep sonraya bırakıyorum. Geç de olsa Osman Bey’in yüzümü kızartan fıkrasını, Yeliz’in ve Eda’nın yurt dışındaki tanıtımımızla ilgili şikayetlerini, Gülay’ın okul anılarını, Burcu’nun eğitimle ilgili dokunaklı hikayesini, Murat’ın Rusya’da işittiklerini ve nihayet Pınar’ın gönderdiği ‘Kanada Günlüğü’nü ancak bugün sizlerle paylaşabiliyorum...
Ayşe Ayan’dan Hadi gel! - Ertuğrul Yalçın’dan bir Bayburt fıkrası - Bir “Günlük” de sevgili e-dostum Rasim Duran’dan - Alp N.Şen’den Avrupa’nın ikiyüzlülüğü hakkında endişeler - Burcu Kılınç’tan çiçekle suyun (dramatik) hikayesi - Kuşadalı Belm@dan <mailto:Belm@'dan> kesintisiz sevgiyle ilgili bir güzel yazı - Kevser Karacan Bahar, Lucescu hakkında bir yazıya tepki gösteriyor - Nazlı U. bize Batı’da erkeklerin nasıl metroseksüelleştirildiğine dair örnekler veriyor - Arzu’nun, taksi şoförleriyle ilgili bir şikayeti var (Bunu yayımlamadım mı ben?) - Bahar Kapu, İstanbul’da İstanbul’u özlüyor - Ve son olarak, Caner Can soruyor: Türkiye’nin en uzun süren inşaatı hangisidir?