Türkiye genelinde birbirinden farklı ve sağlıklı sebze ile meyveler yetişiyor. İklim koşulları ve çevresel faktörler nedeni ile şanslı olan Türkiye genelinde deniz börülcesi de çok fazla yetişiyor. Deniz börülcesi nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Deniz BörülcesiArapsaçı, ebegümeci, hardal otu, cibes... Ege otları da onlarla yapılan yemekler de saymakla bitmez. İster börek veya gözleme içine katın, ister kuzu etiyle yemeğini pişirin... Soğanla kavurup yoğurtla veya haşlayıp sarımsak-limon ve zeytinyağlı sosla servis etmek de mümkün. Bu otları artık sadece Ege’de değil, büyük şehirlerde de kolaylıkla temin edebiliyoruz, keza kabak çiçeğini de öyle... Ege otlarını ve kabak çiçeğini şefler anlattı.
#YeşillikYaz konuklarını ağırlamak için hazırlanan, son rotüşların yapıldığı Güney Ege’deydim geçen hafta. Kasabalarda, lokantalarda, plajlarda ve yazlıklarda hummalı bir koşuşturma vardı. Badanalar yapılıyor, balıklar vitrinlere diziliyor, mevsim otları mezeye dönüştürülüyor, yaz başı konuklarıyla eli kulağında olan mevsimin son provaları yapılıyordu.