Deniz Anası haberleri sayfasında Deniz Anası hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 414 Deniz Anası haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Dünyanın en zorlu kanallarından biri olan Molokai’de yaklaşık 12 saat aralıksız kulaç atan Bengisu Avcı, bitime az bir süre kala üst üste Manowar denizanası temasları yaşadı ve ünlü Nyad filmindeki gibi tekneye çıkmak zorunda kaldı.
#Bengisu AvcıÇanakkale Boğazı'nda, son bir yıldır sayıları artan zehirli pusula denizanaları, balık popülasyonunu olumsuz etkiliyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Türkoğlu, "Bu tür denizanalarının etoburdur. Daha çok balık yumurtaları ve larvalarla beslendiği için sayıları arttıkça, o bölgedeki balık popülasyonunun zayıflamasına da neden oluyorlar" dedi. Prof. Dr. Türkoğlu, teması halinde pusula denizanalarının insan sağlığı içinde tehlikeli olduğunu belirterek, uyardı.
#Çanakkale BoğazıMarmara Denizi'ni denizanası istila etti. Denizanaları İstanbul Boğazı'nda da günlerdir yoğun olarak görülüyor. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, "Denizanaları aşırı çoğaldıklarında hem balıkların besini üzerinden rekabet haline giriyor, hem de balıkların yumurta ve larvalarını tüketiyor. Bu durumda balık stokları üzerinde ciddi bir sorun yaratıyor" dedi.
#Marmara DeniziProf. Dr. Mehmet Gökoğlu, Antalya Yat Limanı açıklarında yoğunlukla görülen Kızıldeniz kökenli denizanalarına karşı uyardı. Denize girenlerde elektrik çarpmasına benzer yakınmalar olduğunu belirten Prof. Dr. Gökoğlu, “Çok yakıcı uzantıları var. Sopayla aldığım halde vücudumuzun çıplak noktalarında hemen etkisini gösterdi. Balıklara zararı yok" dedi.
#AkdenizSakarya’nın Karasu ilçesinde dün denize girenlerde kaşınma başlayınca sahil boşaltıldı. Vücutlarında kaşınmaya bağlı kızarıklar oluşan 32 kişi hastanede tedaviye alındı. Tedbir amacıyla bir süre denize girilmesine izin verilmedi. Deniz suyundan alınan numune temiz çıktı. Kaşıntının nedeni belli oldu: Denizanası...
#Sakaryaİstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okyar, "İstanbul Boğazı'nda aşırı denizanası görülmesinin nedeni lodos ve poyraz. Akıntıyla birlikte de boğazda denizanaları yığılmaları oluyor." dedi.
#İstanbul Boğazıİstanbul Boğazı denizanalarının istilasına uğradı. Boğazın kıyı şeridi, büyüklü küçüklü yüzlerce denizanasıyla beyaza büründü. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, "Denizleri ne kadar kirletirsek biz bu denizanalarını o kadar çok göreceğiz. Ama denizlerimiz tertemiz olsa, denizanası hiç görmeyecek miyiz? Hayır. Denizanaları doğal ekosistemin bir parçası" ifadelerini kullandı.
#İstanbul BoğazıKocaeli'nin Körfez ve Gölcük ilçelerinde sahil şeridini deniz anaları kapladı. Kocaeli Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Murat Sancak istilanın kirlilikten kaynaklandığını söyledi. Körfez ve Gölcük ilçeleri sahillerinde geçen yıllarda zaman zaman görülen yoğun deniz anaları şimdi de sahile yakın noktalarda su yüzeyini belirli aralıklarla kaplayarak görüldü. Vatandaşlar sahil şeridini kaplayan deniz analarını dikkatle inceledi. Bazıları deniz analarını cep telefonlarıyla görüntüledi.
#İzmit KörfeziTEKİRDAĞ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde deniz, kıyıdan yaklaşık 25 metre çekilirken, deniz anaları karaya vurdu. Çok sayıda balıkçı teknesi de denizin çekilmesiyle karaya oturdu. Marmara Ereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Şen ise, "Mevsimsel, panik yapacak bir durum söz konusu değil" dedi.
#TekirdağDenizlerin oldukça altında keşfedilen yeni bir canlı türü, bilim insanlarının kafasını bir hayli karıştırdı. Deniz anası olduğu belirlenen canlının görünümü bir naylon torba ile bir hayaletin kesişim noktası gibi görünüyor.
#Deniz AnasıDenizanası ve çarpan balık alerjilerine karşı tatilcileri uyaran Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Şekerel, "Denizanaları, çarpan balık türleri ile temas sonrasında oluşabilecek alerjilere karşı önlem alınmadığında, deniz canlıları tatilinize kabusa dönüştürebilir" dedi.
#Seyahat SağlığıO, sinema dünyasına adım attığı çocukluk yıllarından beri çok gözde bir oyuncu. Aradan geçen yıllar onu unutturmak yerine kariyerini, şöhretini ve servetini de artırdı... İnsan bu kadar ünlü olunca özel hayatı da mercek altına alınır... Onun için de durum değişmedi...
#Leonardo DicaprioDünyanın en zorlu kanallarından biri olan Molokai’de yaklaşık 12 saat aralıksız kulaç atan Bengisu Avcı, bitime az bir süre kala üst üste Manowar denizanası temasları yaşadı ve ünlü Nyad filmindeki gibi tekneye çıkmak zorunda kaldı.
#Bengisu AvcıAntalya Körfezi’nde yüzeyde ve kıyıya yakın alanlarda görülen yüzlerce denizanası tedirgin etti. Denizanalarının 10 kiloya kadar ulaştığını söyleyen Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “Akıntının yörüngesinden çıkanların bir kısmı Antalya Körfezi'ne girdi. Yaz aylarına kadar bu geçiş tamamlanacaktır" dedi.
#Antalya KörfeziAntalya Körfezi’nde yüzeyde ve kıyıya yakın alanlarda görülen yüzlerce denizanası tedirgin etti. Denizanalarının 10 kiloya kadar ulaştığını söyleyen Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “Akıntının yörüngesinden çıkanların bir kısmı Antalya Körfezi'ne girdi. Yaz aylarına kadar bu geçiş tamamlanacaktır" dedi.
#Antalyaİstilacı bir tür olarak denizlerde yer alan ve tüketildiğinde ölüme götüren sonuçlara yol açan balon balığı, rotasını Marmara'ya çevirdi. Hidrobiyolog Dr. Erol Kesici, "Bunlar Nisan aylarında, üreme zamanlarında çok tehlikeli olabilmekteler. Yumurtalarının kesinlikle yenilmemesi gerekir. İç organlarının kesinlikle yenilmemesi gerekiyor. Bütün sularımız için tehlikeli çünkü bizim biyogüvenliğimizi tehdit ediyor. Bu türlerle mücadele etmek zorundayız. Yoksa balıklar kalmayacak. Ne hamsi kalacak, ne istavrit kalacak" dedi.
#Hamsiİstilacı bir tür olarak denizlerde yer alan ve tüketildiğinde ölüme götüren sonuçlara yol açan balon balığı, rotasını Marmara'ya çevirdi. Hidrobiyolog Dr. Erol Kesici, "Bunlar Nisan aylarında, üreme zamanlarında çok tehlikeli olabilmekteler. Yumurtalarının kesinlikle yenilmemesi gerekir. İç organlarının kesinlikle yenilmemesi gerekiyor. Bütün sularımız için tehlikeli çünkü bizim biyogüvenliğimizi tehdit ediyor. Bu türlerle mücadele etmek zorundayız. Yoksa balıklar kalmayacak. Ne hamsi kalacak, ne istavrit kalacak" dedi.
#Balon BalığıÇ harfinden sonra gelen ''D'', alfabemizin beşinci harfidir. Fizikte ''d'' harfi öz kütlenin kısaltması olarak kullanılır. D harfi ile başlayan hayvan, şehir, ülke, isim, eşya, bitki, çiçek, meyve, kuş ve ünlü (artist) isimleri nelerdir? Merak eden okurlar için ayrıntılı bir şekilde derledik.
#D Harfi İle Başlayan İsimlerİzmir'in Foça ilçesinde, sahilleri istila eden denizanaları vatandaşları tedirgin etmeye devam ederken, denizanalarına temas nedeniyle yanma ve batma şikayetiyle hastanelere başvurular arttı. Bölgede yaşayan Orhan Özçiflikçi, “Dün tekneden bir an baktığımda çok şaşırdım, neredeyse denizin üzerine denizanası çarşafı serilmiş gibiydi. Ben hayatımda ilk defa böyle bir şey gördüm." dedi.
#Foçaİzmir'in Foça ilçesinde, sahilleri istila eden denizanaları vatandaşları tedirgin etmeye devam ederken, denizanalarına temas nedeniyle yanma ve batma şikayetiyle hastanelere başvurular arttı. Bölgede yaşayan Orhan Özçiflikçi, “Dün tekneden bir an baktığımda çok şaşırdım, neredeyse denizin üzerine denizanası çarşafı serilmiş gibiydi. Ben hayatımda ilk defa böyle bir şey gördüm." dedi.
#İzmirÇanakkale Boğazı'nda, son bir yıldır sayıları artan zehirli pusula denizanaları, balık popülasyonunu olumsuz etkiliyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Türkoğlu, "Bu tür denizanalarının etoburdur. Daha çok balık yumurtaları ve larvalarla beslendiği için sayıları arttıkça, o bölgedeki balık popülasyonunun zayıflamasına da neden oluyorlar" dedi. Prof. Dr. Türkoğlu, teması halinde pusula denizanalarının insan sağlığı içinde tehlikeli olduğunu belirterek, uyardı.
#Çanakkale BoğazıFalda deniz anası görmek, sembol bakımından sıklıkla görülen fallar arasında yer alır. Anlam bakımından önemli gelişmeler hakkında ipuçları verebilir. Bu nedenle sizde, Falda deniz anası görmenin ne demek olduğunu öğrenebilir, bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz. Falda deniz anası görmek ne demek? Kahve falında deniz anası çıkması anlamı hakkında detayları derledik.
#Falda Deniz Anası Görmek Ne DemekMersin’in 321 kilometrelik kıyı şeridinin neredeyse her noktasında görülen denizanalarının sayıları, günden güne azalıyor. 15-20 gün önce bütün sahil şeridinde gözüken denizanaları, artık birkaç noktada ve çok az sayıda görünüyor. Prof. Dr. Deniz Ayas, şu anda denizanalarının yoğunluğunda ciddi bir düşüş olduğunu belirterek, "Birkaç nokta hariç denizanaları körfezde bulunmuyor. Denize girilebilecek kısımlarda herhangi bir denizanası popülasyonu yok" dedi.
#MersinMersin’in 321 kilometrelik kıyı şeridinin neredeyse her noktasında görülen denizanalarının sayıları, günden güne azalıyor. 15-20 gün önce bütün sahil şeridinde gözüken denizanaları, artık birkaç noktada ve çok az sayıda görünüyor. Prof. Dr. Deniz Ayas, şu anda denizanalarının yoğunluğunda ciddi bir düşüş olduğunu belirterek, "Birkaç nokta hariç denizanaları körfezde bulunmuyor. Denize girilebilecek kısımlarda herhangi bir denizanası popülasyonu yok" dedi.
#MersinAntalya'nın Alanya İlçesi deniz anaları ve salyangozlar sahile vurmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde iki kez plajlara deniz anası ve deniz salyangozu vururken, bugün sabah yine Galip Dere Plajı'na 6 deniz anası sahile vurdu. Kumun üstende irili ufaklı deniz analarını gören vatandaşlar ise ellerine aldıkları sopalarla, dalgalara aldırmadan deniz analarını tekrar açıklara bıraktılar.
#Galip Dere PlajıAntalya'nın Alanya ilçesinde deniz anaları ve salyangozlar sahile vurmaya devam ediyor. Kumun üstünde irili ufaklı deniz analarını görenler ise ellerine aldıkları sopalarla, dalgalara aldırmadan deniz analarını tekrar açıklara bıraktılar.
#AlanyaHatay'ın Samandağ ilçesi açıklarında balıkçıların ağlarına çok sayıda denizanası takıldı. İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Özcan, normalde mart ayında ortaya çıkan denizanalarının erken görülmesiyle ilgili inceleme başlattıklarını belirterek, "Denizanaları zehirli olduğu için dokunulmaması gerekiyor" dedi.
#HatayHatay'ın Samandağ ilçesi açıklarında balıkçıların ağlarına çok sayıda denizanası takıldı. İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Özcan, normalde mart ayında ortaya çıkan denizanalarının erken görülmesiyle ilgili inceleme başlattıklarını belirterek, "Denizanaları zehirli olduğu için dokunulmaması gerekiyor" dedi.
#HatayMarmara Denizi'ni denizanası istila etti. Denizanaları İstanbul Boğazı'nda da günlerdir yoğun olarak görülüyor. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, "Denizanaları aşırı çoğaldıklarında hem balıkların besini üzerinden rekabet haline giriyor, hem de balıkların yumurta ve larvalarını tüketiyor. Bu durumda balık stokları üzerinde ciddi bir sorun yaratıyor" dedi.
#Marmara DeniziTurizme yapılan 'bacasız sanayi' yakıştırmasının altında, doğaya zarar vermeden ülkeye döviz girişi sağlaması yatıyor. Ancak son yıllarda karşı karşıya olduğumuz 'aşırı turizm' gerçeği bu sözün de tarihe karışmasına neden oldu. İspanya'da yapılan bir araştırmanın sonuçları ise adeta skandal: Turistlerin açık havada sevişme merakı, Avrupa'nın son kalan doğal güzelliklerinden birinin sonunu getirmek üzere...
#TurizmAtatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu diyor ki: “Atatürk 10. Yıl Nutkunu ‘Türk Milleti! Ebediyete akıp giden her on senede, bu büyük millet bayramını daha büyük şereflerle, saadetlerle, huzur ve refah içinde kutlamanı gönülden dilerim. Ne mutlu Türk’üm diyene!’ diye bitirmişti. O’nun bu temennisine karşın, Cumhuriyetimiz 100. yılına giderken büyük sorunlarla boğuşmaktadır. Gazi, Cumhuriyet’in ilanından 36 gün sonra ‘Cumhuriyetimiz öyle zannolunduğu gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava kazanılmış da değildir. Bunu elde etmek için çok kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lazım olanı yapmaya hazırız’ derken önümüze yaşamsal ve kutsal bir görev koymuştur.”
#CumhuriyetBilindiği gibi üremenin en kısa tanımı çoğalmadır. Üreme bitkilerde, hayvanlarda ve insanlarda gerçekleşmektedir. Fakat bu sayılan her canlı türünün birbirinden farklı tarzlarda üreme şekli olabilir. Tomurcuklanarak üremede bazı canlılarda görülen bir çoğalma şeklidir. Tomurcuklanarak üreme nedir, hangi canlılarda ve nasıl görülür, tomurcuklanarak üremenin özellikleri ve örnekleri nelerdir detayları ile derledik.
#Tomurcuklanarak ÜremeProf. Dr. Mehmet Gökoğlu, Antalya Yat Limanı açıklarında yoğunlukla görülen Kızıldeniz kökenli denizanalarına karşı uyardı. Denize girenlerde elektrik çarpmasına benzer yakınmalar olduğunu belirten Prof. Dr. Gökoğlu, “Çok yakıcı uzantıları var. Sopayla aldığım halde vücudumuzun çıplak noktalarında hemen etkisini gösterdi. Balıklara zararı yok" dedi.
#AkdenizAkdeniz'in kâbusu olan istilacı türler Marmara ve Karadeniz'e de yayılmaya başladı. Uzmanlar denizlerimize has balıkların ve diğer canlıların bu istiladan avantajlı çıkmasının zor olduğunu belirtiyor. Peki hamsi gibi adı Karadeniz'le özdeşleşmiş balıkları, dolayısıyla balıkçılığı ve sofraları neler bekliyor? Uzmanlara sorduk...
#İstilacı Türler