Dekoratif Ürünler haberleri sayfasında Dekoratif Ürünler hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 478 Dekoratif Ürünler haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Düğün sezonu hızlı başladı. Sektör bayram sonrasında yoğun organizasyon trafiğine hazırlandı. TÜİK’e göre, Türkiye’de her yıl yaklaşık 600 bin çift evleniyor. Kınası, düğünü, ‘after parti’si derken çiftler ortalama iki etkinliğe bütçe ayırıyor. Fiyatlar ise geçen yıla göre iki kat artmış durumda. Bu yıl 250 kişilik bir düğün planlayanlar yemeksiz ise 100 bin, yemekli ise 200 bin TL’den başlayan fiyatları gözden çıkarmalı.
#DüğünÖzlem Can, 25 yaşından sonra çıktığı ipek kozası yolculuğunda hem sanatçı bir ruha kavuştu hem de 300’den fazla kadına dokundu. Kadınlarla birlikte çıktıkları doğa keşiflerinde elde ettikleri ipek kozasının ham halinden 200-300 yıl dayanabilen tablolar, dekoratif ürünler, yapay çiçekler üretiyor...
#DiyarbakırŞehriban Kılıçarslan, küçük bir çocukken ilkokula başlamış ama daha ikinci sınıftayken babası tarafından bilindik bir gerekçeyle okuldan alınmış. Şehriban’ın babasının onu okuldan alma nedeni, pek çok kız çocuğunun hayatını olumsuz yönde etkileyen, 'kız çocuk okutulmaz' düşüncesiymiş. Okumanın, tahsil görmenin tadı yaşamı boyunca sadece bir buçuk yıl okula giden Şehriban Kılıçarslan’ın damağında kalmış. Babası tarafından okuldan alındıktan sonra hep yeniden okuyabilmenin hayalini kurmuş. Ancak yaşam koşulları buna bir türlü izin vermemiş. Erken yaşta evlenip iki kız çocuğu dünyaya getirdikten sonra yıllarını onları büyütmekle, ailesini çekip çevirmekle geçirmiş. Bu arada çok kısa süren okul yaşamında öğrenmeye başladığı yarım yamalak okuma yazmayı da unutmuş.
#Şehriban KılıçarslanFarsçada "jüliden" kelimesi birbirine dolanmak, içinden çıkılması zor bir durumla karşı karşıya kalmak ve karışmak anlamına gelir. Jülide ismi ise karmaşık demektir. Klasik Türk Edebiyatında Mecnun'un Leyla karşısındaki durumunu anlatmak için de Jülide sözcüğü kullanılırdı. Jülide adının anlamı ve kökeni hakkında ayrıntıları derledik.
Samsung’un çevresel sürdürülebilirlik yaklaşımı kapsamında geri dönüştürülebilir televizyon kutularını kullanarak, altı tasarım stüdyosu ve ‘In-Between Tasarım Platformu’ küratörlüğünde geliştirdiği ‘Eco-Package’ projesi 2 Haziran - 30 Haziran tarihlerinde Akaretler No:37-39’da sergilenecek.
#SamsungEskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü öğrencileri, topladıkları mobilya atıklarını atölyelerinde yeniden tasarlayıp sandalye, sehpa ve dekoratif ürünler haline getiriyor. Doç. Dr. Onur Ülker, Türkiye’de ve Avrupa’da atıkların yüzde 4’ünün mobilya atıklarından oluştuğunu ve öğrencilerin atıklardan tasarladığı ürünlerin sergilendiği fuarlarda ilgi gördüğünü söyledi.
#Eskişehir Teknik ÜniversitesiMilli Eğitim Bakanlığı, 'Düşün ve Gerekli Değilse Tüketme', 'Daha Az Tüket', 'Değerlendir ve Yeniden Kullan', 'Değiştir ve Farklı Amaçla Kullan', 'Dönüştür ve Doğaya Geri Kazandır' gibi ilkelerden hareketle öğrencilerin atık oluşumunu nasıl engelleyecekleri konusunda farkındalıklarını artırmak amacıyla bünyesinde tarım alanı bulunan 33 özel eğitim meslek okuluna kompost makinesi gönderdi.
#Milli Eğitim BakanlığıAfrika ormanlarında yetişen venge ağacı; uzun yaprakları, gül pembe açan çiçekleri ve 15-20 metrelik boyuyla dikkat çeken bir tropikal ağaç türüdür. Oldukça sert ve yoğun bir ağaç olan venge ağacı, bu özellikleri sebebiyle her alanda kullanım için uygundur. Peki venge ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Venge ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgiler nelerdir? İşte venge ağacıyla ilgili merak edilenler.
Sevdiklerinize, eşinize, dostunuza ofis hediyeleri alarak onların mutlu olmalarını sağlayabilirsiniz. Ancak bazen ofis hediyeleri alırken ne alacağım diye düşüncelere kapılabilirsiniz. Ofis hediyeleri nedir, ofis hediyesi alırken nelere dikkat etmek gerekir, ofis hediyesi çeşitleri nelerdir sorularının yanıtlarını sizler için derledik.
#Ofis HediyeleriTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2007 yılında kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi, daha donanımlı hale getirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek üzere TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu (KGK) kurdu. TOBB KGK, Türkiye’nin 81 ilinde girişimcilik ekosistemini kadınlar için daha elverişli hale getirmek için her yıl yüzlerce faaliyet gerçekleştiriyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kadınların iş dünyasında hak ettikleri yeri almalarını sağlamak için kurduğu TOBB KGK sayesinde kadınlar arasında girişimciliğin bir kariyer seçeneği olarak önemi her geçen gün artıyor. 7 bin üyesi ile Türkiye’nin en geniş kadın girişimci ağı olan TOBB KGK’nın kurul üyeleri iş kadınları, profesyonel yöneticiler, girişimcilik konusunda akademik çalışma yapan akademisyenler ile bu sahada bölgesel ya da ulusal ölçekte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden ve girişimciliği destekleyen kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşuyor. Kadın Girişimciler Kurulu’nun Türkiye’nin 81 ilinde temsilcilikleri bulunuyor. TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları seçimle işbaşına gelen 15 kişilik yönetim kurulundan oluşuyor. Biz de Hürriyet İK olarak her hafta bir ilimizdeki Kadın Girişimciler Kurulu ile görüşerek kurulların ildeki girişimcilik ekosistemine katkılarını ve KGK yöneticilerinin hikâyelerini anlatıyoruz. Bu hafta İstanbul’dayız...TOBB’un katkılarıyla hazırlanmıştır.
#GazetehaberleriİSTANBUL'da 25 yıl bir fabrikada işçi olarak çalıştıktan sonra memleketi Tokat'a dönen Hasan Şahingöz (45), yakılmak üzere ayrılan veya doğada kuruyan odunları toplayıp ev aksesuarları üretmeye başladı. Şahingöz'ün atık ve kuru ağaçlardan yaptığı eserler ilgi çekiyor.
#TokatTürkiye’nin hazineleri arasındaki Pamukkale, Hierapolis ve Laodikya üçlüsü görenleri hem doğanın gücüne hayran bırakıyor hem de tarih yolculuğuna çıkarıyor. Ayrıca hepsinin mevsimsiz bir güzelliği var. Yıl boyunca ne zaman yolunu tutsanız, muhteşem bir karşılama bekliyor sizi. Özellikle de havaların soğuduğu bugünlerde sizin de aklınıza termal suların sıcaklığı ve sağlığa faydası düşüyorsa keşfe Pamukkale’den başlayın derim.
#PamukkaleDeloitte, değişen tüketici alışkanlıklarını kategori bazlı incelediği ‘Küresel COVID-19 Salgınının Türkiye’de Farklı Kategorilere Etkileri Raporu’nun ikincisini yayımladı. Hazırlanan “Küresel Covid-19 Salgını’nın Türkiye’de Farklı Kategorilere Etkileri Raporu”na göre, uzaktan eğitim, ulusal market zincirleri ve hobi kategorilerinde yaşanan pozitif eğilim devam ediyor. Özel bankaların, risk algısının yüksek olduğu bu dönemde tedbirli davranmayı seçmesi talebi kamu bankalarına yöneltirken; otomobil kategorisinde talepteki canlanmaya dair ilk işaretler gelmeye başladı.
#TeknolojiDekoratif amaçlı kullanılan cam mutfak ürünlerine talep patlayınca, işini bırakıp Kurtköy’de küçük bir atölyede üretime başlayan Hakan Dönmez ve eşi Fulya Dönmez, bugün 44 ülkenin sofralarını süslüyor. 18 yılda hızlı bir büyüme yakalayan “3D Glassware Company”nin ürettiği ürünlerin yüzde 95’i ihraç edilirken, yüzde 50’si ise Avrupa’daki restoran ve otellere satıyor.
#GazetehaberleriMERSİN’de yaşayan Bedri Taşkınlar (69), arkadaşının tarlasından çıkan ve 500 yıllık olduğu sanılan ağaç kökünü dükkanının önünde sergiliyor. 4 metre uzunluğu ve 3 metre genişliği ile dikkat çeken ağaç kökü, temizlenip, işlendikten sonra dekor olarak kullanılabilecek.
#Mersin