İtalyan mutfağında tiramisu, çok yağlı ve yumuşak bir peynir olan mascarpone ve 'biscotti savoiardi' denilen bisküvilerle yapılır. Türkiye'de mascarpone peynirini bulmak çok zor olduğu için tariflerde genellikle tuzsuz labne peyniri kullanılır. Biscotti savoiardi'yi ise marketlerde kedidili bisküvi adıyla bulabilirsiniz. Peki, orjinal tiramisu nasıl yapılır? İşte, tiramisu tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#TiramisuMasterChef mavi takım kaptanı kim oldu? sorusu dün akşam yayınlanan son bölümün ardından cevabını buldu. Heyecanına hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'nin 26 Ağustos tarihli son bölümünde yarışmacılar haftanın mavi takım kaptanı olabilmek için Danilo Şef'in özel tarifi 'al beni yukarı' tiramisu tatsını hazırladı. Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in değerlendirmesinden tam not alıp geçen isimler Eda, Ezgi, Hakan, Beril, Beyza ve Kerem oldu. Rakiplerinden daha iyi yapan bir yarışmacı mavi takım kaptanı olurken, kırmızı takımın kaptanını seçme hakkı kazandı. Öte yandan bu hafta yedeklerden ana kadroya giren isim Akın oldu. Peki, dün akşam MasterChef mavi takım kaptanı kim oldu, kim kazandı? İşte, 26 Ağustos MasterChef Türkiye haftanın yeni kırmızı ve mavi takım yarışmacıları...
#Masterchef Mavi Takım KaptanıMasterChef'te düelloyu kazanan isimler dün gece belli oldu. Hız kesmeden eleme turlarına devam eden MasterChef Türkiye'nin 5 Temmuz 2024 tarihli son bölümünde, yarışmacılar üçerli gruplar halinde şeflerin karşısına çıktı. Jüriler Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri en başarılı şekilde hazırlayan isimler 3. turu garantiledi. Gecenin yemekleri ise ekşili kuru dolma, arancini, tiramisu ve hingel oldu. Peki, 5 Temmuz 2024 MasterChef'te kimler kazandı, üst tura kimler çıktı? İşte, dün gece en iyi ekşili kuru dolma, arancini, tiramisu ve hingel yemeğini yaparak üst tura çıkan yarışmacılar.
#MasterchefLezzetli Hayat yazarımız, şef Danilo Zanna’nın açtığı Filo D’olio, menüsünü yaz lezzetleriyle yeniledi. Zanna, taze makarnadan arancini’ye, deniz mahsullü risotto’dan sosu tabak sıyırtan et ve balıklara samimi bir İtalyan lokantasından beklediğimiz ne varsa Vadistanbul’daki mekânına sığdırmayı başarmış.
#Danilo Zanna