Ana akımı, popüler olanı reddetmesiyle ünlendi. Şimdi kendisi ana akımın ağa babası oldu. Sokaklar bir süredir absürd bıyık ve sakal modellerinden, artizan kahvelerden, bereli/şapkalı tarzlardan geçilmiyor. Hipster’lık bir kuşağı ele geçirirken başlı başına bir parodi unsuruna mı dönüştü, yoksa yeni bir yetenek hareketi mi, orası meçhul. Konuyu, olayın başlama noktasında, Williamsburg’da inceledik. Yetmedi, yerli şubesiyle karşılaştırmaya kalktık.
Kapısından mis kokuların yayıldığı Karaköy’deki Dandin Bakery daha “dün” yaratıcı fikirlerin havada uçuştuğu bir atölyeydi. Sahipleri Esra Dandin ve Egemen Şenkardeş çiftiyle yılbaşı menüsü bahanesiyle, ELLE Editörlerinden Suzan Yurdacan, Dandin Bakery’yi ziyaret etti ve keyifli bir röportaj yaptı.
#Dandin Bakery