Gelinim Mutfakta gün birincisi tadım, puan , yorumlamanın ardından açıklandı. Haftanın iilk gününde yeni yarışmacıyla birlikte rekabete kaldığı yerden devam eden gelinler, damat paçası tarifi ile puan almaya çalıştı. Peki, Gelinim Mutfakta günün birincisi kim oldu, çeyrek altını kim aldı? İşte, Gelinim Mutfakta 16 Ekim puan durumu!
#Gelinim MutfaktaDamat paçası tarifi, izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Yoğurtlu sos ve tavuk suyuyla ıslatılan hamurun tadını çok beğeneceksiniz. Peki damat paçası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte damat paçası tarifi, yapımı ve püf noktaları
#Damat Paçası Nasıl YapılırÜsküp’te dana eti kullanarak yapılan ve kebap denen köftenin en meşhur iki adresi Eskiçarşı içindeki Destan ve Kosmos. Destan biraz daha turistik restoran gibi ve yanında acı kırmızı sos da verdiği için Türkler arasında daha popüler. Şehrin börek çeşitleri de çok meşhur ama içlerinde pişirme tekniğiyle de en özel olanı, Arnavutların çok sevilen ve yapımı çok meşakkatli olan fliya böreği...
#ÜsküpGeçen hafta ekimizde bağbozumu rotalarında gezmiştik, bu hafta da bağlar arasında lezzetli bir tura çıkacağız. Yurtdışındaki örnekleriyle yarışan bağlarımız son yıllarda mutfaklarıyla da ön planda. Ünlü şeflerin yenilediği menüler, yerel malzemelerle birleşince damakta unutulmayacak tatlar bırakıyor.
#HürriyetYoğurdun icat edildiği topraklarda yaşıyoruz. Tereyağı yerine yoğurdu kullanarak dünya çapında soslar yaratabiliriz. Bu hafta size buna örnek olabilecek nitelikte, karizmatik ve hafif bir sosla onunla yapılmış müthiş lezzette bir yemek tarifi vermek istiyorum.
#Damat Sosu