Türk edebiyatı belirli dönemlere ayrılmaktadır. İslamiyet öncesi Türk edebiyatı sözlü ve yazılı olarak iki kategoride incelenmektedir. İslamiyet kabulünden sonraki Türk edebiyatı ise divan, halk ve anonim olmak üzere incelenmektedir. Batı tesirindeki Türk edebiyatını da Tanzimat, Serveti Fünun ve Fecri Ati edebiyatı meydana getirmektedir. Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatı da belirli bir zaman aralığını kapsamaktadır. Cumhuriyet dönemi yazarları kimlerdir, dönemin özellikleri nedir, Cumhuriyet dönemi yazarlarının eserleri ve kitapları nelerdir detayları ile derledik.
#EğitimEdebiyatta birçok farklı dönem bulunmaktadır. Milli edebiyat dönemi ise ikinci meşrutiyet ile Cumhuriyet'in ilk yıllarını kapsamakta olan bir dönem olarak ifade edilebilir. Milli edebiyat döneminde yazılan birçok farklı eser bulunmaktadır. Milli edebiyat dönemi hikaye anlayışı özellikleri nelerdir ve yazarları kimlerdir? Milli edebiyat döneminde hikaye anlayışı ile ilgili tüm detayları derledik.
#EğitimPek çok önemli tiyatro sanatçısı Cumhuriyet kuruluşu ile ön plana çıkmıştır. Bu sanatçılar özellikle toplumsal yapıları ele alarak tiyatro sergilemişlerdir. Cumhuriyet döneminde kısa sürede çok önemli tiyatro yazarları ortaya çıkmıştır. Açılan devlet konservatuarları ile tiyatro yayılmıştır. Peki Cumhuriyet dönemi tiyatro yazarları kimlerdir sizler için derledik.
#EğitimHikayeler yaşanmış veya yaşanması muhtemel olan durum ve olayların belirli kurallar çerçevesinde anlatılması durumuna denilmektedir. Hikayeler farklı dönemlerde farklı özellikler ile yazılmıştır. Bunlardan birisi de Cumhuriyet Döneminde yazılan hikayelerdir. Peki Cumhuriyet dönemi hikaye yazarları kimlerdir ve özellikleri nelerdir? Cumhuriyet dönemi yazarlarının eserleri hakkında bilinmesi gerekenleri detaylıca derledik.
#EğitimCumhuriyet döneminden sonra edebiyat dünyası Türkiye'de birçok farklı değişim yaşamıştır. Aynı zamanda bu değişiklikler çok önemli yazarları ve eserlerini ortaya çıkarmıştır. Peki Cumhuriyet dönemi fıkra yazarları kimlerdir tüm detayları ile derledik.
#Eğitim