Kırşehir’e ait yöresel bir lezzet olan çullama, son günlerde oldukça popüler bir yemek haline geldi. Tavuk eti ve pirinç ile hazırlanan bir börek çeşidi olan çullamanın iç harcında ise baharat, kuş üzümü ve çam fıstığı kullanılıyor. Yapımı oldukça kolay olan çullamayı evinizde de yapabilir, nefis bir öğün hazırlayabilirsiniz. İşte çok merak edilen çullama yemeği tarifi…
#Çullama Nasıl YapılırKaraman iline gitmeyi düşünen kişiler öncesinde yörenin yemekleri hakkında bilgi edinmek isteyebilir. Karaman yöresinde de çeşitli birçok yemek türü bulunmaktadır. Siz de Karaman'a gitmeden önce meşhur yemeklerini öğrenebilirsiniz. Karaman Yemekleri - Karaman'da ne yenir ve neyi meşhur? Karaman mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Karaman yöresinin yemekleri hakkında tüm detayları derledik.
#Karaman YemekleriBir günlüğüne Side’ye yemeğe gidilir mi? Ben gittim. Dünya çapında bir restoran olan Alma’da yemek öncesi Azumare’de günbatımını izledim. Alma’nın tadım menüsü unutulmazdı; ertesi gün ziyaret ettiğim, yerel yemekler yapan Tirmis’i ve Winemaker’s Dinner buluşmasını da Antalya ziyaretimin hediyeleri olarak yazdım.
#GastronomiTarihi ve kültürel değerlerin izlerini taşıyan çok kıymetli bir coğrafyada yer alan Afyonkarahisar, 2019 yılında UNESCO tarafından, Gaziantep ve Hatay’ın ardından gastronomi alanında “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edildi. Çorbaları, et ve sebze yemekleri, pilavları ve tatlı çeşitleriyle çok zengin bir mutfağa sahip olan Afyonkarahisar’ın; Afyon kaymağı, Afyon pastırması, Afyon sucuğu, kaymaklı ekmek kadayıfı, Afyonkarahisar patatesli ev ekmeği, Çay ilçesi vişnesi ve Şuhut keşkeği UNESCO’nun Coğrafi İşaretler Listesi’ne girmeyi başardı.
#GöceKahramanmaraş denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri de çullama oluyor. Yörede ‘bastık’ olarak anılan pestilin yumurtaya bulanmasıyla yapılır, üzeri Antep fıstığıyla süslenerek sunulur. Peki, çullama tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler? İşte adım adım çullama tarifi…
#Çullama Tatlısı Nasıl YapılırHattuşa, M.Ö. 1650 ile 1200 yılları arasında Anadolu’nun büyük bir bölümüne hakim olan Hititlilerin başkenti. Bugün ise Çorum’un Boğazkale ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Bir asırı aşkın süredir kazı çalışmalarının yapıldığı şehirde, geçtiğimiz hafta dünya tarihine geçecek bir proje gerçekleşti.
Hattuşa, M.Ö. 1650 ile 1200 yılları arasında Anadolu’nun büyük bir bölümüne hakim olan Hititler’in başkenti. Bugün Çorum’un Boğazkale ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Bir asırı aşkın süredir kazı çalışmalarının yapıldığı şehirde, geçtiğimiz hafta dünya tarihine geçecek bir proje gerçekleşti. Şehrin surlarının yüzde biri, orijinaline yakın olarak JTI sponsorluğunda tekrar inşa edildi. Yapımı yaklaşık üç yıl süren suru ve Anadolu tarihinin en eski uygarlığının kültürel dokusunu görmek isteyenler için Hattuşa’yı kazı başkanı Andreas Schachner ile birlikte dolaştık.