ÇANKIRI'da 'Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi'nde 2001 yılından bu yana yapılan çalışmalarda bulunan 40'ın üzerinde türe ait 4 binden fazla tanımlanabilen fosiller, titizlikle temizleniyor. 10 kişilik ekibiyle 8,5 milyon yıllık fosillerin temizliğini yapan Kazı Başkanı Prof. Dr. Ayla Sevim Erol, Daha önce çıkardığımız fosilleri tekrar gözden geçirerek, gerekli olanların onarımı ile konservasyonunu yapıyoruz dedi. Çankırı-Yapraklı Karayolu üzerinde 'Çorakyerler Omurgalı Fosil Lokalitesi'nde 2001 yılında kazı çalışmaları başlatıldı. Kazılarda, bugüne kadar fil, gergedan, zürafa ve kılıç dişli kaplan başta olmak üzere 40'ın üzerinde türe ait 4 binden fazla tanımlanabilen fosil bulundu. Kazı çalışmalarını bu yıl koronavirüs nedeniyle sürdüremeyen Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Sevim Erol ve ekibi, 8,5 milyon yıllık fosillerin temizliğini yapıyor. 10 kişilik ekip, kazı evinde oluşturulan laboratuvara getirilen fosilleri titizlikle tek tek temizliyor.
#ÇankırıÇANKIRI'da 'Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi'nde 2001 yılından bu yana yapılan çalışmalarda bulunan 40'ın üzerinde türe ait 4 binden fazla tanımlanabilen fosiller, titizlikle temizleniyor. 10 kişilik ekibiyle 8, 5 milyon yıllık fosillerin temizliğini yapan Kazı Başkanı Prof. Dr. Ayla Sevim Erol, "Daha önce çıkardığımız fosilleri tekrar gözden geçirerek, gerekli olanların onarımı ile konservasyonunu yapıyoruz" dedi.
#ÇankırıÇankırı'da bugüne kadar fil, gergedan, at, domuz, zürafa, keçi, geyik, koyun, su samuru ve kılıç dişli kaplan başta olmak üzere 30'un üzerinde türün kalıntılarına ulaşılan "Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi"nde bu yıl yapılan kazılarda, 8,5 milyon yıllık deve kuşu yumurtasına rastlandı.
#ÇankırıÇankırı'da bugüne kadar fil, gergedan, at, domuz, zürafa, keçi, geyik, koyun, su samuru ve kılıç dişli kaplan başta olmak üzere 30'un üzerinde türün kalıntılarına ulaşılan "Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi"nde bu yıl yapılan kazılarda, 8,5 milyon yıllık deve kuşu yumurtasına rastlandı.
#ÇankırıAnkara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Sevim Erol başkanlığında Çankırı’da yürütülen ‘Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi’ kazı çalışmalarında bu yıl, 15 türde yaklaşık 140 parça fosile ulaşıldı. Bunlardan en önemlisini ise tam bir gergedan kafatası oluşturuyor.
#FosilÇankırı'daki "Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi"nde bu yıl yürütülen kazı çalışmalarında aralarında zürafa, at, küçük koyun, keçi türlerinin yanı sıra 8,5 milyon yıllık olduğu değerlendirilen tam bir gergedan kafatasının da yer aldığı 15 türde yaklaşık 140 fosile ulaşıldı.
#ÇankırıÇankırı'daki "Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi"nde bu yıl yürütülen kazı çalışmalarında aralarında zürafa, at, küçük koyun, keçi türlerinin yanı sıra 8,5 milyon yıllık olduğu değerlendirilen tam bir gergedan kafatasının da yer aldığı 15 türde yaklaşık 140 fosile ulaşıldı.
#ÇankırıAnkara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi (DTCF) Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Sevim Erol, Çankırı'da yürütülen Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi kazılarına ilişkin, "Burada 8.5 milyon yıl önce yaşamını devam ettirmiş olan pek çok canlıya ait fosil buluntuları ele geçiriyoruz" dedi.
#Ankara Üniversitesi Dil Ve Tarih Coğrafya FakültesiAnkara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayla Sevim Erol başkanlığında, Çankırı’daki “Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi” kazı alanında bugüne kadar staj yapan 500’ün üzerindeki öğrenciden 40 civarındaki bölümü, bugün farklı üniversitelerde antropolog olarak görev yapıyor.
Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayla Sevim Erol başkanlığında Çankırı’da yürütülen çalışmalarda 18 yılda 3 bin 300 fosile ulaşıldı. Tepeyi iğneyle kazdıklarını belirten Erol, “Bu fosil tabakasının tamamını kazmaya çalışırsak ömrümüz yetmeyebilir. En az burada yapılacak çalışma bir 50 yıl daha sürer diye düşünüyorum" dedi.
- Çankırı'da, İkinci Abdülhamit tarafından 20. yüzyıl başlarında hükümet konağı olarak inşa edilen bina, 8 milyon yıllık fosillerin sergileneceği müzeye dönüştürülüyor - Çankırı Müze Müdürü Atmaca: - "Müzemizin önemli bir bölümünü 8 milyon yıllık fil, gergedan, at, domuz, zürafa, keçi, geyik, koyun, kılıç dişli kaplan ve kuyruksuz maymun gibi türlerin fosillerine ayıracağız"
Çankırı’da “Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi” kazı alanında yapılan çalışmalarda, gün yüzüne çıkarılan 8 milyon yılık fosiller, bir araya getiriliyor. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Sevim Erol, “Doğayı bir kitap gibi okumaya çalışıyoruz. Doğayı açtıkça, tabakalarını kaldırdıkça o kitabı iyi okuyup, iyi analiz edip bilim dünyasına sunmaya çalışıyoruz” dedi.