çocuklarda haberleri sayfasında çocuklarda hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 16316 çocuklarda haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Hareketsiz yaşam tarzının kalp hastalıkları, obezite, diabet gibi pek çok hastalığa zemin hazırladığı biliniyor. Çocukluk çağında edinilen aktif yaşam tarzının ise hem çocukluk çağında hem de erişkin dönemde kronik hastalıkların görülme sıklığını ya da etkilerini azalttığına ilişkin bilimsel kanıtlar bulunuyor. Bu nedenle hareketli yaşam alışkanlığını çocukluk çağında edinmek son derece önemli.
#YAŞAR GÜL ÖZKAYA KİMDİR?Dünyanın neresinde ve hangi kültür havzasında olursa olsun, çocukların eğitimi öteden beri en önemli ve öncelikli konular arasında yer alıyor. Bu duyarlılık, günümüze doğru gelindiğinde bilgi ve teknolojinin gelişimi, aynı zamanda uzmanlaşmaya bağlı olarak daha da gelişiyor Modern eğitimin en çok üzerinde odaklandığı hususlardan biri, belki en önemlisi, bireyin zihinsel yeterliği çerçevesinde düşünme becerileri (eleştirel, yansıtıcı, yaratıcı düşünme), kişisel tatmin ve verimliliğin artırılması konusu.
#ÇocuklardaLC Waikiki Aile Buluşmaları’nın yedinci durağı Eskişehir’de “Sağlıklı beslenmenin püf noktaları” konuşuldu. Hürriyet Gazetesi aile-çocuk yazarı Ömür Kurt’un konukları; Uzman Diyetisyen Zeynep Köse Çapay ve LC Waikiki Kurumsal İletişim ve Reklam Müdürü Sevda Malkoç. #LCWAileBuluşmaları
#HtvprogramlarSekiz yaşındaki Thomas’ın konuşması bir anda yavaşlamaya başladı. Yapılan testler sonrasında doktor kötü haberi, “Thomas’ın en fazla bir yılı var” sözleriyle verdi. Sayısız tedaviye rağmen küçük çocuk teşhisten sadece 10 ay sonra hayatını kaybetti. İşte yürek burkan o hikaye…
#Beyin Tümörüİstanbul Beylikdüzü’ndeki Büyükşehir İlkokulu’nda 8 yıldır devam eden ‘Bisikletim ve Ben’ projesi ile öğrenciler hem bisiklet kullanmayı öğreniyor hem sosyalleşiyor hem de ekrandan uzak kalıyor. Okuldaki bisiklet dersleri Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi tarafından veriliyor ve çocuklar aynı zamanda milli sporcu olmak üzere yetiştiriliyor.
#BeylikdüzüUyku apnesinin iş ve sosyal hayatı olumsuz etkileyen, hatta trafik güvenliğini bile tehdit eden ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirten Op. Dr. Cem Karas, hangi durumlarda tehlike oluşturabileceği hakkında bilgiler vererek tedavi yöntemlerini anlattı.
#1Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk: Amacımız Los Angeles'ta bir basamak çıkıp ülkemizin en kalabalık spor branşı olmak ve 2032'de tarihin ilk kürek madalyasını ülkemize getirmek. Sporcularımızın, hepimizin hedefi bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmek." dedi.
#KürekDoğu Afrika'da özellikle Kenya ve Tanzanya'da yaşayan, Maasai Kabilesi, dünyanın en uzun boylu kabilelerden biri… Boyları ortalama 190.5 cm...Boylarının bu zıplama hareketleri sayesinde uzadığını düşünen kabile üyeleri yıllardır bir ritüel halinde yaptıkları zıplama hareketleri ile tanınıyorlar.Acaba boyları zaten genetik olarak uzun mu yoksa yaptıkların bu danstan dolayı mı bu konuda net bir bilgi yok ama onlar boyları bu kadar uzamış olmasına rağmen hala zıplamaya devam ediyorlar.
#Maasai KabilesiSon dönemde zatürre çok sık görülmeye başlandı. Hürriyet’e konuşan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Kronik hastalıkları olan kişilerde zatürre daha sık görülüyor. Grip, COVID-19, kızamık da zatürreye çeviriyor. Kızamık salgını başlarsa bu COVID-19’a benzemez. Zatürreden ölümler daha da artar” dedi.
#Zatürreİki yaşındaki Juwan, oldukça sağlıklı bir bebekti. Bir gün tanıdık bir yetişkin tarafından öpüldü ve ondan sonra hayatı sonsuza kadar değişti. Kendisini öpen yetişkinden virüs kapan bebek, görme yetisini kaybetti. Peki basit bir öpücük nasıl bir bebeğin hayatıyla oynayabiliyor? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Pınar Karadeniz ile tüm merak edilenleri konuştum.
#Herpes SimpleksDüşünün… Minik bir bebek doğduğu ilk andan itibaren çevresindeki sesleri duyuyor, anlamlandıramasa da hafızasına kaydediyor. Günler geçtikçe o masum gözlerle size bakarak mırıldanmaya, sesler çıkarmaya başlıyor. Derken, bir sabah “Baba!” diyor. İşte o an, dil gelişiminin mucizesine tanıklık ettiğiniz an!
#Konuk YazarAlerjik rinit sezonu bu yıl beklenenden erken başladı. Uzmanlar, sosyal medyada vaka sayılarındaki artışa dikkat çekerken, kullanıcılar Ekşi Sözlük’te alerjik rinitin hayatlarını nasıl zorlaştırdığını ‘Hayatımı zindan etti’, ‘Perişan oldum’, ‘Yoruldum’, ‘Bıktım’ gibi ifadelerle paylaşıyor. Dahası, daha önce alerjik rinit yaşamamış olanlar bile bu yıl hastalığın etkilerini hissediyor. Bazı besinler ise hastalığı tetikliyor. Konuyu İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Irmak ile mercek altına aldık.
#SağlıkSon günlerde sosyal medyada zıplayan zıplayana… Büyük puntolarla ‘Boyunu uzatmak isteyen bir saat bu hareketi yapsın’ söylemleri ile viral olan bu videolardaki sıçrama hareketinin temeli Doğu Afrika'nın Maasai Kabilesi’ne dayanıyor. Boyları ortalama 190.5 cm olan bu kabilenin üyeleri parmak uçlarında yaptıkları dikey sıçrama ritüelleriyle boylarını uzattıklarına inanıyorlar. Onlar bu hareketleri yüzyıllardır bir ritüel olarak yapıyor ama gerçekten uzun boylarının altında yatan gerçek ne? Genetik mi yoksa bu dansları gerçekten boylarının uzamasına yardımcı oluyor mu? Böyle zıplayarak boy uzatmak mümkün mü? Doç. Dr. Ozan Ali Erdal ile konuştuk
#Boy UzatmaLise üçüncü sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Ceren Sel, beyin tümörü ve bağırsak ilişkisini inceleyen projesiyle 56. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ankara Bölge Sergisi'nde biyoloji dalında birincilik ödülü aldı.
#TÜBİTAKLise üçüncü sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Ceren Sel, beyin tümörü ve bağırsak ilişkisini inceleyen projesiyle 56. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ankara Bölge Sergisi'nde biyoloji dalında birincilik ödülü aldı.
#TÜBİTAKAntalya'nın Serik ilçesinde evlerinde oluşan çatlaklar nedeniyle can güvenliği açısından riskli görülen 3 katlı binada oturan 8 aile hayatının şokunu yaşadı. İftar sonrası bir dairede bir bebeğin yattığı beşiğinin üzerine kapı düştüğü ihbarı üzerine ekipler yaptığı inceleme sonucu çatlaklar sebebiyle binanın tahliye edilmesi kararı aldı.
#AntalyaAntalya'nın Serik ilçesinde evlerinde oluşan çatlaklar nedeniyle can güvenliği açısından riskli görülen 3 katlı binada oturan 8 aile hayatının şokunu yaşadı. İftar sonrası bir dairede bir bebeğin yattığı beşiğinin üzerine kapı düştüğü ihbarı üzerine ekipler yaptığı inceleme sonucu çatlaklar sebebiyle binanın tahliye edilmesi kararı aldı.
#AntalyaBakırköy'de çocuklara ketamin vererek gerçeğe aykırı aile içi cinsel istismar raporu çıkardığı iddiasıyla tutuklanan Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu ile 5 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme heyeti sanık Zoroğlu'na 25 yıl 8 ay 22 gün, Zoroğlu'na yardım ettiği öne sürülen sanık Ahmet Aktaş'a ise 15 yıl 10 ay 18 gün hapis cezası verilmesine hükmetti. Davada yargılanan 4 sanık ise tüm suçlardan beraat etti.
#Süleyman Salih ZoroğluTürkiye’nin 42 ilinde 25 Mayıs’ta düzenlenecek Darüşşafaka Giriş Sınavı’na son başvuru tarihi 20 Mayıs olarak belirlendi. Ancak bu tarihi kaçıran adaylar sınav gününe hattason hatta sınav anına kadar başvuru yapabilecekler. Darüşşafaka, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için sınavın başlamasına 1 dakika kala dahi başvuruları kabul edecek. Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı, bu yıl gerçekleşecek sınavı ve yeni kampüs projesini Hürriyet’e anlattı.
#DarüşşafakaDemirören Haber Ajansı’nın yeni programı ‘DHA Haber Merkezi’nin konuğu olan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ‘Yenidoğan Çetesi’, sağlıkta şiddet olayları, kansere karşı genetik tedavi teknolojisinin Türkiye'de üretilmesi, SGK’dan yerli bilime katkı, aile hekimlerine düşen nüfusun düşürülmesi ve yeni yönetmelik, 85 yaş üzerinin kronik hastalıkları için evde ilaç raporu, ambulanslara renk ayarı ve vakaya ulaşma süreleri, dumansız hava sahası için çapraz denetim uygulaması ve çocukların sağlık elçiliğinin de aralarında olduğu birçok konuda açıklamalarda bulundu.
#Sağlık BakanıDemirören Haber Ajansı’nın yeni programı ‘DHA Haber Merkezi’nin konuğu olan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ‘Yenidoğan Çetesi’, sağlıkta şiddet olayları, kansere karşı genetik tedavi teknolojisinin Türkiye'de üretilmesi, SGK’dan yerli bilime katkı, aile hekimlerine düşen nüfusun düşürülmesi ve yeni yönetmelik, 85 yaş üzerinin kronik hastalıkları için evde ilaç raporu, ambulanslara renk ayarı ve vakaya ulaşma süreleri, dumansız hava sahası için çapraz denetim uygulaması ve çocukların sağlık elçiliğinin de aralarında olduğu birçok konuda açıklamalarda bulundu.
#Sağlık BakanıDemirören Haber Ajansı’nın yeni programı ‘DHA Haber Merkezi’nin konuğu olan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ‘Yenidoğan Çetesi’, sağlıkta şiddet olayları, kansere karşı genetik tedavi teknolojisinin Türkiye'de üretilmesi, SGK’dan yerli bilime katkı, aile hekimlerine düşen nüfusun düşürülmesi ve yeni yönetmelik, 85 yaş üzerinin kronik hastalıkları için evde ilaç raporu, ambulanslara renk ayarı ve vakaya ulaşma süreleri, dumansız hava sahası için çapraz denetim uygulaması ve çocukların sağlık elçiliğinin de aralarında olduğu birçok konuda açıklamalarda bulundu.
#Bakan Memişoğlu