Pek çoğumuz dikkat etmesek de güne zinde ve ferah başlamak, moral ve motivasyonu yüksek tutmak için kahvaltı çok büyük bir öneme sahiptir. Özellikle okul çağındaki öğrencilerin bedensel gelişimlerini desteklemek ile zihinsel faaliyetlerini en üst düzeyde tutmalarını sağlamak için kahvaltı, olmazsa olmaz bir öğündür. Bu öğünün hızlı bir şekilde sağlıksız gıda ve abur cuburlar tüketilerek geçiştirilmesi ya da atlanması kesinlikle önerilmemektedir. Diyetisyen Merve Kalelioğlu, öğrenciler için kahvaltının önemine dikkat çekti.
#Çocuklar Kahvaltıda Ne YemeliKurabiye, cips, meyve, kuruyemiş, kek, süt, patlamış mısır, çikolata... Pek çoğumuz atıştırmalıklara dayanamıyoruz! Kimimiz az, kimimiz çok yiyoruz ama ağzımıza bir şeyler atmadan duramıyoruz. Peki, bu yararlı mı zararlı mı? Az mı atıştırmalı yoksa sık sık mı? Neyi ne kadar yemeli? Diyetisyen Ceren İşeri atıştırmalıkların ve onları yeme sıklığının kişilere özel olarak belirlenmesi gerektiğini vurguluyor. Psikolog Dr. Hilal Çerçel, pandemi döneminde çok sık yemeye başlayan ama az hareket eden çocuklar konusuna dikkat çekiyor.
#AtıştırmakOkullar açılırken uzmanlar aileleri uyarıyor: Çocuklara abur cubur yerine kuruyemiş ve meyve yedirin. Diş sağlığı çok önemli. Dersler yoğunlaşmadan kontrollerini yaptırın. Çocuklarda dil ve konuşma bozuklukları öğrenmeyi olumsuz etkilediğinden, öğretmenlerle işbirliği içinde olarak sorunu çözmeye çalışın.
#Okul