Şiddet içerikli oyunların çocuklarda “şiddet” kavramını normalleştirdiğini belirten uzmanlar, bu durumun şiddetin normal hayata taşınmasında etkili olduğunu vurguluyor. Şiddet içeren oyunların çocukta “ters kimlik” etkisi oluşturabileceğini belirten uzmanlar, “Özellikle gerçek yaşamda sağlıklı akran ilişkileri kuramayan, dışlanma yaşayan, olumsuz benlik duygusu olan çocuk ve ergenler, bu oyunlarla edindikleri kimlik üzerinden kendilerini ifade etmeye başlayabiliyor. Normalde olumsuz ya da toplumda istenmeyen, kabul görmeyen bazı davranışların belli ortam veya topluluklarda kabul görmesi, bu davranışların pekişmesi anlamına geliyor” uyarısında bulundu.
#ÇOCUK100 yıl dile kolay, yüz yıl…1299 yılında kurulan ve 1922 yılında hayata veda eden Osmanlı Türk cihan devletinin başkenti İstanbul, ‘itilaf devletleri’ tarafından 13 Kasım 1918‘de işgal edilmiş, 16 Mart 1920’de de Meclisi Mebusan basılmış, dağıtılmış ve bazı milletvekilleri tutuklanmıştır.
#BursaHayatın her alanında karşılaşılan öfke kontrolsüzlüğü sorunu, toplumsal yaşamı etkiliyor. Gelişmiş ülkelerde suç işleyenlere empati eğitimi verildiğini belirten Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, öfke kontrolsüzlüğünün altında başka sorunların da olabileceğini belirtti, uzmana danışılması gerektiğini söyledi.
#Öfke KontrolüAyna Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nden Psikolog Nuray Gültekin, her yaş, eğitim ve gelir düzeyindeki kadının şiddete maruz kalabildiğini, çoğunlukla da gizli tutulduğuna dikkat çekerek, sivil toplum kuruluşlarından sağlık çalışanlarına kadar toplumun tüm bireylerini kadına şiddetin önlenmesi konusunda empatik, vicdan sahibi, demokratik ve duyarlı bir bakış açısıyla hareket etmeye çağırdı.