Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkeye dış yatırımların arttığını ve Almanya’nın ihracat ülkesi konumunu koruyacağını söyledi. Scholz, “Putin’in elini sıkacak mısınız?” sorusuna “Öyle bir durumda birine elimi verip vermeyeceğimi değil, açık sözlerimin ve açık taleplerimin olup olmadığını düşünürüm” diyerek kaçamak bir yanıt verdi.
#Olaf ScholzTayvan’ın dev teknoloji şirketlerinden TSMC, Almanya’nın Dresden kentinde Alman Bosch, Infineon ve NXP ile birlikte dev bir yarı iletken çip fabrikası kuracak. Dünya genelinde 52 bin çalışanı olan ve geçen yıl 14.2 milyar Euro ciro yapan TSMC ve Alman ortakları, Dresden’e 10 milyar Euro yatırım yapacak.
#Olaf ScholzUlaşım sektörünün geleceğinde sadece elektrikli otomobiller, motosikletler ya da farklı özelliklerle donatılmış uçaklar yer almıyor. Şu an çok sayıda firma uçan otomobil ve uçan taksi modelleri üzerinde aktif olarak çalışmalar yürütüyor. İşte onlardan en çarpıcı örnekler...
#Uçan OtomobilGünümüzde ülkelerin dünya sahnesindeki konumunu teknoloji üstünlüğü belirliyor. Silikon Vadisi’ndeki dev bilişim şirketleriyle ABD, yarışı domine eden ülke gibi görünebilir. Ancak ABD’nin ve teknoloji geliştiren Batı ülkelerinin dışarıya öyle bir bağımlılığı var ki...
#Umut Fırat EroğluDünya çapında faaliyet gösteren mikroçip üreticilerinden Intel, özellikle otomotiv sektörünü ciddi şekilde etkileyen çip krizine çözüm amaçlı olarak 20 milyar dolarlık yatırımla ABD’nin Arizona eyaletinde iki yeni çip fabrikası inşa etmeyi planladığını duyurdu.
#GazetehaberleriBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bütün kurumlar ve yetişmiş insan kaynağıyla girişimcilerin, firmaların ve bilim insanlarının hizmetinde olacaklarını belirterek, "Bilim ve teknoloji politikaları ile sanayi politikalarını bütünleştireceğiz. Türkiye'yi bilim merkezi, teknoloji üssü ve ileri sanayi ülkesi yapmak için durmadan, dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz." dedi.
#Tübitak- "2003'ten bugüne kadar ülkemizde yapılan yabancı yatırım miktarı 165 milyar doları geçti. Sadece 2015 yılında iki seçim geçirmiş olmamıza ve bölgesel riskler çok artmış olmasına rağmen aldığımız yabancı yatırım 16,5 milyar dolar. Bu rakam, Türkiye'ye duyulan güveni açıkça ortaya koymaktadır" - "Dün Bakanlığımızın ve bağlı kuruluşlarımızın toplam 8,7 milyar lira olan bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Biz bu bütçeyi, iş ve yatırım ortamını geliştirmek ve özellikle de Ar-Ge kapasitemizi artırmak için kullanacağız"
Türkiye’nin ilk çip fabrikasının temeli, Başkent’e atıldı. Fabrikanın hayata geçmesiyle dışarı giden 100 milyon doların devletin kasasında kalacağını belirten Milli Savunma Bakanı Yılmaz, 1 kilogram çipin ihraç edilmesinin, 10 milyon ton patates üretiminden daha kârlı olduğunu söyledi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bilkent yerleşkesinde kurulacak çip fabrikasıyla Türkiye'nin elini kolunu bağlayan iplerden birinin daha kesildiğini belirterek, "Türkiye düne göre bir adım daha özgür, bir adım daha güçlü, bir adım daha kendine güvene sahip olacak" dedi.
ASELSAN ve Bilkent Üniversitesi ortaklığında kurulan savunma, uzay, haberleşme ve enerji sektörleri için bir saç telinden daha ince ve dayanıklı malzemelerin üretileceği Türkiye'nin ilk çip fabrikası 23 Aralık 2014 Salı günü, düzenlenecek törenle atılacak.
ASELSAN ve Bilkent Üniversitesi’nin ortaklığında kurulan AB-MikroNano Şirketi; savunma, uzay, haberleşme ve enerji sektörleri için bir saç telinden daha ince ve dayanıklı malzemelerin üretileceği Türkiye'nin ilk çip fabrikasını kuracak. Fabrikanın temeli, bugün düzenlenecek törenle atılacak. Şirketin Genel Müdürü Prof. Dr. Ekmel Özbay, “Türkiye 1 koyup 10 kazanacağı bir sektöre giriyor” dedi.