Çinekop, doğru malzemelerle bir araya geldiğinde tadına doyum olmuyor. Hem lezzetini koruması hem de kalori dengesi açısından balık hazırlarken pişirme tekniklerine dikkat etmekte fayda var. Peki çinekop nasıl pişirilir? Çinekop nasıl temizlenmeli? İşte püf noktaları...
#Çinekop Nasıl PişirilirAralık ve ocak aylarında tezgahlarda en sık gördüğümüz balıklardan biri çinekoptur. Lüferin 11 ila 15 santimetre boyundaki haline verilen isim olan çinekop (ya da çinakop) çok lezzetli bir balıktır. Ancak balıkların büyüyüp lüfer olunca yenmesi, denizlerimizdeki balıkların neslinin uzaması açısından daha doğru bir harekettir. Siz yine de çinekop yemeye kararlıysanız çinekop nasıl temizlenir, nasıl pişirilir öğrenmelisiniz. İşte çinekop pişirirken bilmeniz gerekenler ve birkaç pişirme püf noktası.
#ÇinekopEylül sonu ekim başı gibi Karadeniz'de yumurtlayan balıklar İstanbul boğazından çıkmaya başlarlar, bu balıklardan biri de çinekoptur. Çinekop, B12 vitamini yönünden oldukça güçlüdür ve vücudun günlük ihtiyacını fazlasıyla karşılar. A vitamini bakımından da oldukça zengindir. Peki, özellikle ağustos ve eylül ayların tüketilen çinekop nasıl pişirilir?
#ÇinekopÜlkemiz tam bir balık cennetidir. Ülkemizde Eti yenen ve yenmeyen pek çok balık türü bulunuyor. Lüfer Pomatomidae familyasına sahip olan bir balık türüdür. Aynı zamanda balıkların babası olarak da bilinir. Etçil bir balık türüdür. Vücudu çok uzundur. İki adet sırt yüzgeci vardır. Lüfer Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Balık özellikle kış aylarında sofralarımızın olmazsa olmaz lezzetlerinden. Ancak balığı lezzetli tüketmek için doğru pişirme tekniklerine ve mevsimine göre balık seçimine büyük dikkat göstermek gerekiyor. Eğer siz de balığın zamanlamasına dikkat edenlerdenseniz, ocak ayında yemeniz gereken balıkları ve pişirme tekniklerini aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun...
#Balık Çeşitleri