Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin 22 adasından biri olan ve Hülya Avşar tarafından satın alındığı yönündeki haberlerle gündeme gelen Çiçek Adası'na 17 yıl önce yerleşen Hüseyin ve Ayşe Afacan çifti, modern yaşamdan uzak Rumlar zamanından kalan taş yapılarda yıllardır maceraperest bir yaşam sürüyor. Çift, bugüne kadar grip bile olmadıklarını dile getirdi.
#Çiçek AdasıBalıkesir’in Ayvalık ilçesi açıklarında bulunan Çiçek adası satış fiyatı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Yıl içinde 105 milyon liraya bir internet satış sitesinde satışa sunulan adanın fiyatı geçtiğimiz günlerde güncellenerek 135 milyon liraya çıktı.
#Çiçek AdasıÖnlemler alarak geçireceğimiz ama kısıtlamaların olmadığı ilk ‘pandemili’ yılbaşı için sayılı günler kaldı. Biz de 2021’e veda edip 2022’ye başka bir şehirde “Merhaba” demek isteyenler için jürimize “Yeni yılı nerede karşılayalım” diye sorduk, ülkemizdeki birbirinden güzel 10 adresi listeledik. İsteyene sessiz sakin, isteyene partili, eğlenceli seçeneklerimiz var. Önerilen şehirlere ya da kasabalara giderseniz ‘nerede, ne yiyebiliriz’ tavsiyelerini de EBRU ERKE yazdı.
#Yeni Yıl AdresleriTürkiye'nin Ege'deki adalarından biri olan Çiçek Adası satıldı. Çiçek Adası'nın taliplileri arasında Çin ve Katarlıların isimleri geçerken, Almanların bir rehabilitasyon merkezi yapma talebiyle adayı almak istediği de ileri sürülüyordu. İddialara göre, uzun bir süredir satış haberleriyle gündeme gelen Çiçek Adası’nı Hülya Avşar aldı. Peki, Hülya Avşar’ın satın aldığı Çiçek Adası nerede, kimindi? İşte Çiçek Adası’nın hikayesi…
#Hülya Avşar’In Satın Aldığı Çiçek AdasıBirkaç arkadaşımla hayal ettiğimiz “Dünya Seyahatini” nihayet gerçekleştirdik. Amacımız, İstanbul’dan çıkıp, sürekli batıya giderek tekrar İstanbul’a dönmekti. Bilet fiyatlarının yüksekliği ve zamansızlık nedeniyle bu yolculuğu sürekli erteledik.
Türkiye’de kış başlarken ben yaza yolculuk yapmanın keyfini yaşadım. Avrupalı kaşiflerin Amerika kıtasında ilk ayak bastıkları yer olan Hispanyola Adası’ndaki Dominik Cumhuriyeti’nde sıcak havalara dönüş yaptım. Kısa ve hızlı gezi sonunda bu güzel Karayip ülkesi ve kakao hakkında ilginç bilgiler edindim.
Hangi kadın semt pazarlarını sevmez, hayatında bir kere bile pazara uğramayan kadın çok azdır. İTO’nun 2004’te İstanbul semt pazarlarında yaptığı ankete göre, pazara giden her 10 kişiden 8’i kadın. Çoğunluk ucuzluktan çok, taze ürün için pazarı tercih ediyor. Ne tesadüf ki yerel ürün satanların yüzde 80-85’i kadın. Hatta Anadolu’da çoğu pazar ismini buradan almış: Konya Kadınlar Pazarı, Bartın Garılar Pazarı, Bolu Kadınlar Pazarı, Tire Kadınlar Pazarı.
Kaynanadili, kaynanatopuzu, sabır çiçeği, altıntop... Tuhaf isimler verdiğimiz, dikenlerinden nefret ettiğimiz kaktüslerin yeryüzünde binlerce çeşidi, sayıları az da olsa tutkuyla seven meraklısı var. 68 yaşındaki Ünal Vural, 35 yıldır kaktüs topluyor. İzmir ve İstanbul’daki seralarında sakladığı kaktüslerin sayısı o kadar fazla ki, toplamını o bile bilmiyor. Hayattaki en büyük zevki çiçek açtıklarında, çay demleyip karşılarına oturmak. "İşte o zaman dünya benim oluyor" diyor.
Zeki Müren'in ceketini, Michael Jackson'un şapkasını, Rauf Denktaş'ın Kıbrıs Barış Harekatı'nda Bülent Ecevit'le konuştuğu manyetolu telefonu o satışa çıkardı. Eskidji Müzayede Evi'nin sahibi Dikran Masis, müzayedecilik işine başlamaya, yedi yıl önce Frankfurt'ta katıldığı bir müzayedede karar verdi. Batık banka mallarını satışta gösterdiği başarı nedeniyle 2002'nin Eylül ayında 'devletin en güvenilir emanetçisi' tayin edildi.<br><br>