Çiğ börek ya da bir diğer adıyla çibörek, özellikle Eskişehir’de en çok yapılan ve tüketilen börek çeşitlerinden biri. Puf puf ve çıtır çıtır olması gereken çiğbörekte doğru kıvamı yakalamak için püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Peki, çiğ börek (çibörek) nasıl yapılır? İşte adım adım çiğ börek tarifi…
#Çiğ BörekBabaannesi ve dedesini kaybettikten sonra bayram kutlamalarına hasret kaldığını söylüyor, “Dilerim her günü bayram gibi yaşar, sevgimizi bayramların dışında da paylaşırız” diye ekliyor. Yazarımız Vedat Milor, pek az kutlayabildiği bayram günlerini yâd ediyor, geniş aile özlemini ve bayram sofrasında görmek istediklerini anlatıyor: “Çibörek! Ninemiz yapardı. Isırdığın zaman et suyu akardı. Hayatım boyunca çok iyi dolmalar, baklavalar yedim; hiçbiri bu çiböreğin yerini tutamaz.”
#Vedat MilorÇiğbörek; kıyma, soğan ve baharat karışımının açılmış yufkaya konulup yağda kızartılmasıyla yapılan geleneksel bir Kırım Tatar yemeğidir. Çiğ börek, Kırım Tatarları arasında adı birleşik olarak: Şırbörek, Şuberek, Çiberek, Çuberek, Çiborek şeklinde adlandırılır. Peki, çiğ börek nasıl yapılır? İşte adım adım çiğ börek tarifi
#Çiğ Börek Nasıl YapılırÇiğ börek nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofrasında farklı lezzetler arayan vatandaşların araştırdığı ve sorguladığı konular arasında yer almaya başladı. Kırım Tatar yemeği olarak bilinen çiğ börek sofralara lezzet katmaya devam ediyor. Peki, çiğ börek nasıl yapılır? İşte tarifi.
#Çiğ Börek