Tatil olan üniversiteler belli oldu. Kar yağışı nedeniyle tatil olan bazı üniversitelerde dersler çevrim içi olarak işlenecek. Üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarında eğitimlerini sürdüren öğrenciler, üniversitelerde kar tatili olup olmadığını gündemlerine aldı. İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra 17 ilde okulların tatil olması kararı alındı. Birçok ilde yoğun kar yağışı alarmı verilirken üniversitelerle ilgili son gelişmeler merak ediliyor. Kar yağışı birçok ilde yarın ve Salı günü etkisini artırarak devam edecek. Peki Üniversiteler tatil oldu mu? Üniversitelere kar tatili var mı? İşte, konuyla ilgili detaylar…
#Üniversiteler Tatil Oldu MuÜlke genelinde olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı yükseköğretim kurumlarını da etkiledi. Başta İstanbul’da olmak üzere birçok üniversite 6 Şubat’ta eğitime ara verdi, bazıları da çevrimiçi eğitim kararı aldı. Bazı üniversitelerin de sınavları ertelendi.
#Tatil2 bin 500’ün üzerinde kişiye Türkçe öğreten Londra Yunus Emre (YEE Londra) Enstitüsü’nün sonbahar dönemi kursları başlıyor. Yurt dışında 60 kültür merkezi bulunan enstitünün Londra’nın merkezindeki binası 2010 yılından beri hizmet veriyor. Enstitü, Türkçe kurslarının yanı sıra ebru, tezhip, çini, hat, ud, ney ve Osmanlı Türkçesi kursları da veriyor.
#İngiltereAÖF sınav sonuçları açıklandı mı, sorusu öne çıkan konuların başında geliyor. AÖF sınav sonuçları için geri sayım başladı. Üniversite eğitimini açıktan tamamlayan öğrenciler 2-3 Nisan 2022 tarihlerinde Açıköğretim sınavlarına katılım sağladı. Söz konusu sınavın değerlendirmeleri aosogrenci.anadolu.edu.tr'de erişime açılacak. Daha önce yapılan AÖF sınavlarının sonuçları 15 gün içerisinde açıklanmıştı. Gözler şimdi AÖF sınav sonuç sorgulama ekranında. Peki, AÖF sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanır? İşte, AÖF sınav sonuçları ile ilgili bilgiler...
#AöfÜniversiteler yüz yüze açılacak mı sorusu için YÖK'ten son dakika açıklaması geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde örgün programlarda “yüz yüze eğitime” başlanması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü açıkladı. YÖK Başkanı Özvar, 'Bu yıl, yani 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır' açıklamasında bulundu. Peki, Üniversiteler ne zaman açılacak? İşte, üniversitelerin açılış tarihi ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#ÜniversiteYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "Bu yıl, yani 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır" ifadelerini kullandı. Özvar, "Bununla birlikte yükseköğretim kurumlarımızla koordinasyonun sağlanabilmesi için salgının seyrine göre harmanlanmış eğitim modeli de örgün programlarda halen olduğu gibi kullanılmaya devam edebilecektir" dedi.
#YÖKYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "Bu yıl, yani 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır" ifadelerini kullandı. Özvar, "Bununla birlikte yükseköğretim kurumlarımızla koordinasyonun sağlanabilmesi için salgının seyrine göre harmanlanmış eğitim modeli de örgün programlarda halen olduğu gibi kullanılmaya devam edebilecektir" dedi.
#YÖKKahramankazan’ın köylerinde çevrim içi eğitime katılma imkânı olmayan öğrencilerin ayağına giden Mobil EBA Destek Noktası (EBABÜS), 124 gün boyunca hizmet verdi. Geride bıraktığımız eğitim döneminde toplamda bin 79 kilometre yol yapan otobüste, 76 öğrenci, 496 saat çevrim içi ders aldı.
#Murat YILMAZTemelini Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi (1989) üzerine kuran Dijital Dünyada Çocuk Hakları: Dünya Çocuklarının Görüşleri projesi çerçevesinde 2013 yılında Harvard Üniversitesi’nde Berkman Klein hakları ve dijitalleşme konusunda bir çalışmaya katılma ve 2014 yılında aynı ekipten bir grupla Cenevre’de Birleşmiş Milletler’de Dünya Çocuk Hakları günü toplantısında tekrar Çocuk hakları ve dijital dünya konusunda tartışma ve bilgileri paylaşma deneyimim oldu. Bu yazıda sizlerle çocuk haklarını, dijital dünyada nelerin kabul gördüğünü, paylaşımların ortaya çıkardığı kavramları ve bu kavramları COVID-19 pandemi sürecinde ne kadar yerine getirebildiğimizi paylaşmak istiyorum.
#Çocukİstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, vaka artışı nedeniyle 2020-21 akademik yılında uzaktan eğitime geçilme kararı alınırsa 2 yıl çevrim içi eğitim verecek şekilde hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, “Öğrenciler muayene videolarını izleyebilecek. Hocaların kullanacağı online gözlükler ile onların gözünden canlı hasta muayene edebilecek. Sanal gerçeklik gözlükleriyle de kalp-damar ameliyatı yapabilecekler” dedi.
#EğitimDijital dönüşümle birlikte öğrenme ve eğitim kökten değişmeye başladı. Günlük hayatta vazgeçilmezimiz olan mobil cihazlar ve internet, öğrencilerin öğrenme deneyimlerini kişiselleştirmede en büyük yardımcı oldu. Uzaktan eğitim, çevrimiçi kaynaklar ve dijital öğrenme platformları ile öğrenciler her yerden öğrenme fırsatlarına erişebilir oldu.
#Amerika Lise DiplomasıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın tarihini henüz açıklamamış olsa da iyi bir lisede eğitim almak isteyen öğrenciler çalışmaya çoktan başladı. Ancak sınava hazırlık maliyeti bu yıl geçen yıla göre iki kat arttı. Geçtiğimiz yıl 200- 250 TL’ye alınabilen yardımcı test kitabının maliyeti bu yıl 500 TL’yi aşıyor. Ayrıca özel ders, çevrim içi eğitim platformları deneme sınavları derken maliyet giderek yükseliyor.
#MEBAÖF canlı ders takvimi ve saatleri gündemde yer alıyor. Çevrim içi ortamda eş zamanlı gerçekleşecek Canlı Ders etkinlikleri, Anadolum eKampüs üzerinden canlı olarak izlenebilecek. Peki, AÖF canlı dersler ne zaman başlıyor? İşte, 2024 AÖF canlı ders takvimi bilgileri
#Aöf2024 İngiltere İngilizce Öğrenci İstatistikleri Raporu, İngiltere’deki İngilizce dil eğitimi sektörünün mevcut durumuna dair önemli bilgiler sunuyor ve sektördeki istikrarlı iyileşme ve dinamik değişiklikleri gözler önüne seriyor. İngiltere’de İngilizce eğitimi almayı düşünen Türk öğrenciler için, bu trendleri anlamak, nerede ve nasıl eğitim alacaklarına dair bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olabilir.
#Ebru DoğduYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında üniversitelerde açılacak yeni program ve bölümleri açıkladı. Özvar; “Yapay Zekâ, Dijitalleşme ve Büyük Veri alanlarında üniversitelerde 2’si ilk kez olmak üzere 5 lisans ve tamamı yeni 12 önlisans programı açılacak. Veri Bilimi ve Analitiği ile Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi lisans düzeyinde ilk kez açılacak” dedi.
#Erol Özvar